Connect with us

Exclusiv

A fost  a 3-a noapte când echipajele de urgență au fost solicitate la Academia de Poliție!!!/Rușine, conducerii Academiei de Poliție! – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Va dezvaluiam acum cateva zile faptul ca, tentaculele mafiei se întind mult dincolo de granițele IPJ Prahova dar, „Lumea” vorbește prin urbe despre sfârșitul ce se apropie a unei ere a organizatiei de criminalitatea organizată din Prahova.

Ne intrebam, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns in fata unei judecatoare pe care in trecut au vizat-o intr-o ancheta penala?

Dezvaluiam ca, o asemenea situatie incredibila poate fi intalnita la Curtea de Apel Ploiesti, acolo unde judecatoarea Georgiana Iorguta solutioneaza cauza fostilor ofiteri DGA Ploiesti, Constantin Ispas (foto) si Adrian Radulescu, desi cei doi au avut in lucru un dosar care o privea inclusiv pe judecatoarea Iorguta.

Iata ca, la termenul de ieri, 14.11.2023, judecatoare Iorguta a fost recuzata de fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas si de catre fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu.

Aceasta a dat un nou termen, precizand ca „daca va fi aprobata recuzarea”, un alt „judecator” va prelua cazul…

Se incearca spalarea si albirea procurorilor Onea, Portocala si Reileanu de abuzurile savarsite si de comisa CSM.? Reamintim ca cei trei au la CSM un dosar care a fost suspendat pana la pronuntarea unei decizii in acest dosar penal. Nu poate fi vorba despre altceva decat ori, o simpla razbunare ca acesti ofiteri o cercetau penal pe ea si pe un sef important din IPJ Prahova care a acoperit si acopera o gruparte de crima organizata locala, ori un ordin al gruparii de criminalitete economico – financiar organizata despre care va dezvaluim de cativa ani de zile, grupare care  a acaparat judetul si institutiile statului roman. Oricum chiar daca faptele de care sunt acuzati acesti politsiti atacati de mafie si media lor erau adevarate, faptele sunt prescrise. Deci, raman in picioare cele doua variante pentru care aceasta judecatoare ar trebui sa RASPUNDA in fata unor organe penale, daca am avea o justitie reala si independenta….Doar daca…

Revenim cu povestea pe scurt, promitand ca vom reveni cu dezvaluiri senzationale despre presiunile acestei caracatite din IPJ Prahova, varful MAI si gruparea de crima organizata care conduce urbea lui Caragiale inca de pe vremea lui „Portocala”, pe numele lui de scena – fost procuror Negulescu Mircea de la DNA ST Ploiesti.

Poate impreuna cu cititorii nostri vom intelege atacurile media ale gruparii de criminalitate economico-finaciar organizata cu conotatii la varful IPJ Prahova si varful MAI, cum se sprijina aceasta caracatita una pe alta, actiunile ilegale si recente ale „Binomului” Lolek  – Bolek, cum se anunta in fals o alta conducere a IPJ Prahova si nu in ultimul rand de ce la comanda IPJ Prahova a fost numit un profesionist de la SICE, ca doar la SICE Prahova au fost trantite toate dosarele acestei grupari/mafii si de ce fostul sef al IPJ Prahova a facut un pas in spate tocmai datorita presiunilor acestei grupari de criminalitate economico-financiara organizata cu conotatii la varful M.A.I.

Nu incercati sa cautati un manual de instructiuni cu privire la ritualurile mafiote ale acestei grupari de criminalitate economico-finaciar organizata din Prahova. Nu veti gasi. Tot cee ace vom descoperi impreuna sunt cateva franturi caci mafiile isi impun propriile coduri si reguli. Vom incerca, insa, s ava prezntam un tablou cat mai complet din putinele lucruri stiute de autoritatile competente si repuse pe tapet intr-un dosar mamut de pe la Bucuresti. Si, da, „Lolek” are de ce sa se teama si sa fie suparat ca a picat pe tehnica cand intervenea intr-un dosar penal al unui mebru al acestei mafii:

In 2016, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu, ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel si Constantin Sebastian Ristea au fost trimisi in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti. Dupa ani de zile in care dosarul nu a putut depasi faza camerei preliminare, atat de bine fiind facut la DNA, in urma cu cateva luni judecatorul de camera preliminara Vasile Coman de la Tribunalul Prahova a dispus inceperea judecatii, desi el insusi a acuzat in prima faza ca dosarul i-a fost repartizat nelegal (aspect asupra caruia vom reveni intr-un alt articol). Impotriva incheierii judecatorului Coman de la Tribunalul Prahova au facut contestatie Constantin Ispas, Adrian Radulescu si Emanuel Saghel, actiunea picand la un complet de la Curtea de Apel Ploiesti din care face parte si judecatoarea Georgiana Iorguta. Ei bine, aici este problema.

Ancheta lui Ispas si Radulescu a privit inclusiv actele procuroarei Iorguta

Contestatia lui Ispas, Radulescu si Saghel urmeaza sa fie solutionata de judecatoarea Georgiana Iorguta, desi, asa cum vom vedea in continuare, exista suspiciuni justificate privind impartialitatea acesteia. Suspiciuni cauzate de faptul ca judecatoarea Iorguta are pe masa o cauza in care sunt implicati doi inculpati care in trecut au derulat o ancheta care a vizat-o, asa cum ea insasi recunoaste. Este vorba despre ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu, cei care au instrumentat un dosar care o privea inclusiv pe Georgiana Iorguta, la acea data procuroare la Parchetul Tribunalului Prahova.

Concret, in 2014, ofiterul DGA Prahova Adrian Radulescu, sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas, a derulat cercetari privind modul de solutionare a unui dosar de evaziune fiscala de catre Parchetul Tribunalului Prahova, dosar aflat sub supravegherea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosarul 654/P/2010). Ancheta DGA a avut loc in cadrul unui dosar deschis la DNA, dupa ce ofiterii de politie de la Directia Generala Anticoruptie au fost delegati sa faca activitati judiciare de procurorul DNA Radu Mihaita Cazacu (vezi facsimil 1).

Cercetarile au vizat modul in care politistii Mihai Iuliano Iordache (cel cu care ulterior a ajuns la DNA Ploiesti), Ginel Mihai Preda si Ciprian Toma au instrumentat dosarul de evaziune fiscala 654/P/2010, inregistrat la Parchetul Tribunalului Prahova si coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta (actuala judecatoare de la Curtea de Apel Ploiesti), la DNA fiind depus un denunt de catre afaceristii Narcis Grigore si Gheorghe Leonte in care se acuza ca ancheta a fost directionata astfel inca anumite societati sa scape de tragerea la raspundere.

In cele din urma, prin referatul din 13 martie 2014, ofiterul DGA Adrian Radulescu a constatat ca: “Din probele administrate in cauza, rezulta indicii rezonabile cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de favorizarea infractorului de catre Iordache Mihai-Iuliano, Preda Mihai Ginel si Toma Ciprian, precum si a infractiunii prev. si ped. de art. 12 lit. b din Lg. 78/2000 (n.r. – folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) de catre Olteanu Emanuiel” (vezi facsimil 2).

Acelasi referat a acuzat insa inclusiv ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta prin care s-a dispus declinarea dosarului de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova la DIICOT Ploiesti (vezi facsimil 3 si 4). Mai exact, ofiterul DGA Adrian Radulescu a mentionat urmatoarele:

“De asemenea, apreciem ca, in baza aceleasi rezolutii infractionale, organele de urmarire penala, in mod deliberat, au propus si dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei fata de reprezentantii SC Distrib Expert SRL si ai celorlalte societati comerciale implicate, fara a indica, in mod concret, faptele si probele incriminatorii aflate la dosarul cauzei. Astfel, desi din probatoriul administrat in cauza, pentru toate persoanele implicate existau indicii temeinice de constituire a unui grup criminal organizat, a fost intocmit un singur act, in termen generali, care, din punct de vedere procesual ar avea ca rezultat o solutie favorabila acestora”.

Cu alte cuvinte, DGA-ul condus de Constantin Ispas, prin referatul ofiterului Adrian Radulescu, a acuzat protejarea de catre Parchetul Tribunalului Prahova a unei retele de evazionisti, protectie care s-ar fi asigurat inclusiv prin ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta de disjungere si declinare a cauzei la DIICOT Ploiesti.

Or, la noua ani de la acel moment, Georgiana Iorguta ajunsa intre timp judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti are pe masa solutionarea unui dosar in care inculpati sunt tocmai cei care in 2014 considerau ca inclusiv actele intocmite de ea in dosarul de la Parchetul Tribunalului Prahova fac parte dintr-o “rezolutie infractionala”. O fi normal?

Denuntatoarea lui Ispas, anchetata de procuroarea Iorguta

Un alt aspect important este ca in dosarul de evaziune fiscala aflat la Parchetul Tribunalului Prahova (dosar 654/P/2010), in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, erau cercetate chiar fiica si sotia afaceristului Gheorghe Leonte, despre care DNA a sustinut (in dosarul in care l-a trimis in judecata pe fostul sef al DGA Prahova) ca i-ar fi dat bani si bunuri lui Ispas pentru ca acesta sa inceapa o ancheta impotriva ofiterilor de politie care instrumentau cauza de evaziune fiscala, scopul lui Ispas fiind protejarea societatii Lemar SRL detinuta de familia lui Leonte. Iar in ceea ce o priveste pe fiica afaceristului Gheorghe Leonte, aceasta este cea care a facut denunt impotriva lui Constantin Ispas. Un denunt cerut luat insa cu forta de un alt celebru procuror de la DNA Ploiesti, pe numele sau Mircea Negulescu, dupa cum veti putea citi mai jos.

Oricum, cert este judecatoarea Georgiana Iorguta, care in prezent solutioneaza in camera preliminara dosarul lui Constantin Ispas, este aceeasi care la Parchetul Tribunalului Prahova a coordonat ancheta fata de fiica lui Gheorghe Leonte, denuntatoarea lui Ispas, ancheta derulata la PT Prahova fiind apoi vizata de cercetarile derulate de DGA Prahova care ulterior au constituit motivul declansarii dosarului in care DNA l-a trimis in judecata pe Ispas.

Facem o scurta recapitulare, pentru o intelegere cat mai buna a cazului, in conditiile in care, intr-adevar, povestea este una destul de complicata:

– fiica si sotia lui Gheorghe Leonte si firma familiei lui Leonte sunt anchetate pentru evaziune fiscala intr-un dosar coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosar 654/P/2010);

– afaceristul Gheorghe Leonte depune denunt la DGA in care ii acuza pe politistii judiciari care lucrau in dosarul de evaziune fiscala ca au directionat ancheta astfel incat anumite companii sa fie scapate;

– dosarul format ca urmare a denuntului facut de Leonte ajunge la DNA, iar procurorul Radu Mihaita Cazacu deleaga ofiterii de politie de la DGA Prahova sa efectueze activitati judiciare in dosarul deschis ca urmare a denuntului lui Leonte;

– cercetarile sunt derulate de ofiterul DGA Adrian Radulescu, sub supravegherea sefului DGA Prahova Constantin Ispas;

– DGA constata posibila comitere a unor infractiuni de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului in legatura cu modul in care s-a derulat ancheta in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova, aflat in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;

– DGA acuza ca “in baza aceleasi rezolutii infractionale” s-a decis disjungerea si declinarea cauzei la DIICOT prin ordonanata semnata de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;

– fiica afaceristului Gheorghe Leonte face denunt la DNA impotriva sefului DGA Prahova Constantin Ispas;

– DNA ii trimite in judecata pe ofiterul DGA Adrian Radulescu si pe seful DGA Prahova Constantin Ispas, acesta din urma fiind acuzat a initiat si derulat o ancheta impotriva politistilor care lucrau sub coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova dosarul de evaziune fiscala, cu scopul de a proteja firma si familia lui Gheorghe Leonte;

– dosarul in care ofiterii DGA Adrian Radulescu si Constantin Ispas au fost trimisi in judecata de catre DNA este solutionat in camera preliminara de fosta procuroare Georgiana Iorguta, in prezent judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;

Iorguta a recunoscut existenta suspiciunilor de lipsa de impartialitate

Problema impartialitatii a fost ridicata chiar de catre judecatoarea Georgiana Iorguta de la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta din 26 octombrie 2023, in cadrul procesului in care se analizeaza contestatia depusa de Constantin Ispas si Adrian Radulescu fata de incheierea judecatorului Vasile Coman de la Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus inceperea judecatii in dosarul in care cei doi au fost trimisi in judecata de DNA. Astfel, judecatoarea Georgiana Iorguta a facut declaratie de abtinere, invocand fix cazul relatat mai sus si precizand ca ancheta derulata de ofiterii DGA Adrian Radulesu si Constantin Ispas a privit acte de urmarire penala efectuate de ea pe cand era procuroare, in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova.

In acest sens, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang de la Curtea de Apel Ploiesti, care au solutionat declaratia de abtinere a judecatoarei Georgiana Iorguta, au retinut urmatoarele (vezi facsimil 5):

“La data de 26 octombrie 2023, doamna judecator Georgiana Iorguta a formulat declaratie de abtinere, motivat de faptul ca dosarul nr. 7700/105/2016/a1*, aflat in procedura de camera preliminara vizeaza rechizitoriul nr. 150/P/2014 din 16 decembrie 2016 al DNA ST Ploiesti, prin care, alaturi de alti inculpati, a fost trimis in judecata numitul Ispas Constantin, sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni. In ceea ce priveste infractiunea de luare de mita, prevazuta de art. 289 al. 1 din Codul penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, constand in aceea ca in perioada 2009-ianuarie 2015 inclusiv, inclupatul, in calitate de sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, ofiter cu grad profesional de comisar sef a primit de la numitul Leonte Gheorghe, in mod repetat, pentru sine sume importante de bani si bunuri precum si pentru SC Niros Com SRL, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu sa asigure protectie institutionala SC Lemar SRL si membrilor familiei Leonte, inclusiv pentru initierea si derularea unei anchete penale impotriva lucratorilor de politie implicati in solutionarea dosarului 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, de catre membrii familiei Leonte, ofiterul de politie desfasurand in perioada de referinta diverse activitati procedurale in sensul celor promise.

A mai aratat ca in ceea ce priveste aceasta acuzatie, organele de urmarire penala au avut in vedere si acte de urmarire penala emise de doamna judecator, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova desemnata sa supravegheze cercetarile dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.

Avand in vedere ca in dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, in calitate de procuror a efectuat acte de urmarire penala (a dispus inceperea urmaririi penale fata de membri ai familiei Leonte si asupra SC Lemar SRL, a pus in miscare actiunea penala fata de aceste persoane si a luat masura asiguratorie a sechestrului instituit asupra bunurilor imobile apartinand membrilor familiei Leonte, a propus instantei luarea masurii arestului preventiv), a apreciat ca in cauza exista suspciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”.

Asadar, judecatoarea Georgiana Iorguta recunoaste ca ancheta derulata sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas a privit inclusiv acte de urmarire penala pe care le-a emis in calitate de procuror la Parchetul Tribunalului Prahova. Mai mult: judecatoarea Georgiana Iorguta precizeaza cat se poate de clar ca “in cauza exista suspiciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”Cu toate acestea, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang au respins declaratia de abtinerea a Georgianei Iorguta, lasand-o pe aceasta sa solutioneze in camera preliminara dosarul a doi inculpati care in trecut au cercetat o posibila protectie acordata unor evazionisti fiscali intr-un dosar pe care chiar ea l-a coordonat la Parchetul Tribunalului Prahova.


Ca sa-si scape tatal, fiica a facut denunt mincinos

In incheiere, trebuie sa mai semnalam un alt element extrem de important pentru a se vedea cum au ajuns ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu sa fie trimisi in judecata de catre procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti (structura unde a ajuns, culmea, chiar politistul Mihai Iuliano Iordache pe care Ispas si Radulescu il acuzasera de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului). Afirmam ceva mai devreme ca denuntul impotriva fostului sef al DGA Prahova a fost facut la DNA Ploiesti de fiica afaceristului Gheorghe Leonte. Interesant este modul in care a fost luat acest denunt. Detaliile se regasesc intr-o declaratie pe care Gheorghe Leonte a dat-o la SIIJ, in 6 februarie 2019 (vezi facsimil 6), in care acesta explica faptul ca nu i-a dat niciodata mita lui Constantin Ipsas pentru ca acesta sa il protejeze, iar fiica sa a facut denunt doar dupa ce procurorul Mircea Negulescu i-a transmis ca doar asa isi poate salva tatal:

“Fiica mea pe nume Leonte Oana Maria a fost chemata de catre domnul procuror Negulescu Mircea la DNA – Ser. Teritorial Ploiesti, pe la sfarsitul anului 2016 sau pe la inceputul anului 2017, impreuna cu avocatul Vlad Nichita din Baroul Prahova. De la fiica mea am aflat ca domnul procuror Negulescu Mircea i-a spus acesteia sa faca un denunt conform careia eu i-as fi dat mita domnului Ispas Constantin si ca eu nu as pati nimic in conditiile in care fiica mea ar fi facut denuntul respectiv. Tot de la fiica mea stiu ca a facut acest denunt. Fiica mea nu a mai fost audiata in legatura cu acest denunt de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela. Despre relatia mea cu Ispas Constantin, fiica mea avea cunostinta ca suntem cumva prieteni. Eu aveam si inca mai am o societate comerciala si in aceasta calitate ii mai dadeam domnului Ispas Constantin cate un bax cu apa, vin, sucuri, dar aceste bunuri i le-am remis in virtutea relatiilor de prietenie si niciodata pentru ca as fi dorit sa ma ajute. In afara de faptul ca nu am dorit sa ma ajute, domnul Ispas Constantin nici nu a facut-o in virtutea functiei sale, respectiv aceea de sef al DGA Ploiesti”.

Totodata, in aceeasi declaratie de la SIIJ, Gheorghe Leonte afirma ca a facut plangerea la DGA Prahova impotriva politistilor care instrumentau dosarul de evaziune fiscala in care fusesera arestate fiica si sotia sa pentru ca a fost nemultumit de modul in care s-a derulat ancheta, fara ca fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas sa aiba vreo legatura cu acest demers. In plus, Leonte dezvaluie ca procuroarea DNA Cerasela Raileanu i-a sugerat sa declare mincinos ca depus plangerea la DGA Prahova la solicitarea lui Ispas (vezi facsimil 6):

“Am apreciat ca cei trei ofiteri de politie judiciara nu au instrumentat corect dosarul de evaziune fiscala. (…) Am formulat o plangere penala la DGA Prahova pe are am depus-o la domnul Ispas Constantin si in care sesizam abuzul in serviciu savarsit de cei trei ofiteri de politie judiciara cu privire la dosarul penal de evaziune fiscala. M-am interesat despre stadiul anchetei efectuate in acest dosar, iar domnul Ispas Constantin mi-a spus ca l-a trimis la DNA – Structura centrala. (…) Personal am fost intrebat despre aceasta plangere de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela, care mi-a solicitat sa-i spun de ce am depus-o la DGA si nu la alte institutii. Altceva despre aceasta plangere nu m-a mai intrebat, iar eu i-am raspuns ca asa am apreciat eu. Nu stiu daca au fost si alte persoane care au depus plangeri cu privire la acest dosar de evaziune fiscala. Nu stiu daca au mai fost depuse plangeri penale de catre alte persoane impotriva acelorasi ofiteri de politie. Nici domnul Ispas Constantin, in calitate de sef la DGA Prahova nu mi-a comunicat ca s-ar mai fi formulat plangeri impotriva ofiterilor de politie judiciara la structura pe care o conducea. Singura informatie pe care mi-a furnizat-o a fost aceea ca dosarul este la DNA – Structura Centrala. Personal nu am formulat niciodata vreo plangere din care sa rezulte ca as fi fost constrans de vreun organ judiciar sa formulez plangerea pe care am depus-o la DGA. (…) Mentionez ca doamna procuror Raileanu Elena Cerasela a incercat sa imi induca ideea ca domnul Ispas Constantin a fost cel care m-ar fi determinat sa formulez acea plangere. Spun ca a incercat sa imi induca ideea intrucat prin modul de formulare a intrebarilor eu am inteles ca voia sa afirm ca domnul Ispas era cel care ma determinase sa fac plangerea. Precizez ca eu am incercat sa o conving pe doamna procuror ca intentionam sa formulez aceasta plangere fara sa fiu determinat de nimeni”. (Cristina T.).

Sursa Foto: Mediafax

Exclusiv

un risc pentru comunități, o amenințare pentru siguranța publică – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea II

Contextul legăturilor familiale în afaceri

Revenim cu noi informatii care vor arata nesinceritatea in declaratiile publice ale candidatului la campania prezidentiala, premierul Marcel Ciolacu, referioare la  implicarea in domeniul farmaceutic a nepotului acestuia, Mihai Cristian Ciolacu.

In episodul trecut scriam despre SC “NICOMART PRIM TEAM” srl (aici) –Buzau ce are ca asociati persoana juridica firma “MARCOS PROVIT” SA – Buzau, CUI 28995509, J10/742/2011, cu sediul in mun.Buzau, reprezentata prin dl. Marius – Gabriel Neagu (60% din capitalul social), respectiv prin persoana fizica Mihai – Crisitian Ciolacu, cu domiciliul in mun.Buzau, nepotul fostului deputat PSD si nimeni altul decat premierul Marcel Ciolacu (40% din cpitalul social).

Societatea „Marcos Provit” SA și acumularea de credite

Acum ne vom ocupa de societatea “MARCOS PROVIT” SA care este o societate pe actiuni, face parte din grupul Evofarm si este detinuta de catre dl. Marius Gabriel-Neagu cu 47,4984%, dl. Andrei Isac cu 47,4984% si dl. Robert Andrei Tanase cu 5,0032%. Mentionam ca din grupul Evofarm fac parte conform unei recente Decizii a Consilului Concurentei[1] mai multe firme cum ar fi: “Marcos, Alina Pharm S.R.L., Acorus Serv S.R.L., Farmavit S.R.L., Farmacia Medela S.R.L., Nicomart Prim Team S.R.L., Solarisfarm S.R.L., Hepites Farm S.R.L., Regiofarm S.R.L., Elite Greenpharm S.R.L., Viola S.R.L., Farmacia Unirii S.R.L., Gifarm S.R.L. si Polisano Pharma S.R.L., fiind prezente pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii)”.

In data de 16.08.2011 se infiinteaza SC “MARCOS PROVIT” srl prin asocierea lui Costel Isac si Marius Gabriel-Neagu, doua persoane controversate la aceea data intrucat, Marius Gabriel-Neagu, dupa cum  zic unele guri rele zonale, ar fi fost adus in Buzau de nimeni altul decat Horia Simu, supranumit Regele Cuprului[2] si care a fost cercetat penal pentru afaceri dubioase in domeniul exploatarilor miniere de cupru, iar Isac Costel, din Galati “a  aterizat” in urbea Buzaului direct de la SC Tabco Campofrio Tulcea.

Interesant este ca cei doi asociati pot fi regasiti in acelasi an 2011, mai precis in data de 16.09.2011, activand in cadrul SC “Cord” SA –  Buzau[3], firma controlata culmea tot de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea, proprietarii SC Cuprom SA, unul in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, dl.Marius Gabriel-Neagu (cu o renumeratie pentru mandatul detinut de 3000 euro net/luna), iar celalalt, Costel Isac in calitate de director general ai SC “Cord” SA.

Suspiciuni de fraudă în licitații

In acest context, in anul 2018, Costel Isac[4] renunta la calitatea de asociat in favoarea fiului sau, Anderi Isac, cesionandu-i acestuia partile sociale detinute, ulterior prin hotararea asociatilor s-a majorat capitalul social de la 400 lei la 90.000 lei, prin aportul in numerar al asociatiilor, respectiv schimbarea formei juridice a societatii din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni cu toate consecintele juridice prevazute de legislatia in vigoare, sens in care firma metionata anterior devine SC “MARCOS PROVIT” SA.

Ne intrebam oare deputatul Marcel Ciolacu[5], de la aceea vreme nu era informat despre “ciudateniile” persoanelor cu care era asociat si in relatii de afaceri nepotul dansului Mihai – Crisitian Ciolacu?

Dar sa revenim la SC “MARCOS PROVIT” SA.[6] care ulterior infiintarii a inceput sa achizitioneze o serie de lanturi de farmacii prin diverse metode cu caracter oneros (cumpararea de fonduri de comert destinate activitatii de farmacie detinute de alte societati comerciale de profil farmaceutic, prin cedarea partilor sociale din propriile afaceri ale altor lanturi mai mici de farmacii, cumpararea autorizatiilor de functionare in domeniul farmaceutic ce pot costa dupa unele voci specializate intre 50.000 si 300.000 de euro si prin presiune asupra detinatorilor de astfel de lanturi de farmacii.

In anul 2020 firma “MARCOS PROVIT” SA a contractat o serie de credite de la Raiffaisen Bank SA, in valoare cumulata de 8.000.000 lei pentru completare de capital de lucru necesar finantarii activitatii curente, credite garantate prin ipoteca legala imobiliara asupra tuturor conturilor societatii dedchise la banca in cauza, prin intermediul unei garantii de stat emisa in Programul IMM INVEST in procent de 80% din valoarea creditului (5.000.000 lei), dar si prin garantie personala a garantilor fideiusori Neagu Marius Gabriel si Isac Andrei.

Tot in acelasi an actionarii “MARCOS PROVIT” SA au aprobat contractarea de catre societatea “Alina Pharm” srl de la CEC Bank – Sucursala Buzau a unei linii de credit in cadrul Programului IMM INVEST, de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii, in cuantum maxim de 1.500.000 lei, cu o perioada de creditare de 36 luni si cu posibilitatea prelungirii valabilitatii liniei pe o perioada de maximum 36 de luni. Creditul a fost garantat de catre SC “Alina Pharm” srl – Buzau (asociat unic firma “Nicomart Prim Team”[7] srl, reprezentata prin Marius Gabriel Neagu), cu o garantie FNGCIMM pana la maximum 80% din valoarea finantarii, ipoteca imobiliara conventionala de rang subsecvent asupra unui imobil aflat in propietatea SC “Acorus Serv” srl, firma aflata in grupul Marcos, ipoteca legala asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la CEC Bank de firma in cauza.

La finele anului 2021 prin hotararea AGEA SC “Marcos Provit” SA, actionarii au decis aprobarea incheierii unui contract de credit prin CEC Bank SA, sucursala Buzau, in cuantum de 16.500.000 lei in scopul finantarii cheltuielilor aferente activitatii curente, pentru a participa la Programul guvernamental de sustinere a companiilor prin accesare garantiilor oferite de catre EximBank, in valoare de 90% din principalul liniei de credit sus mentionat (adica de 14.850.000 lei suma garantata de catre EximBank), in baza unei conventii de garantie bancara conform Hotararii nr.257/07.10.2020 a Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari privind abrobarea Normei “Garantii EximBank in cadrul Schemei de ajutor de stat COVID – 19” (NI – GAR- 14-I/0). In acelasi context s-a aprobat si o ipoteca mobiliara de rang 1 asupra depozitului colateral in valoare de 1.650.000 lei ce se va constitui din veniturile sale de catre firma “Marcos Provit” SA la CEC Bank SA, respectiv o serie de ipoteci mobiliare de rang subsecvent in favoarea CEC Bank, asupra creantelor ce deriva din relatiile comerciale dintre “Marcos Provit” SA si debitorii  cedati CJAS Buzau, CJAS Vrancea si CSAJ Ialomita (adica statul reprezentat prin casele judetene de asigurari de sanatate), care sa asigure un targhet de minim 11.000.000 lei/an (cu notificarea debitorilor cedati, fara accept).

Profituri și datorii: Întrebările rămân

Ne intrebam retoric oare cum o fi reusit firma rubricata mai sus sa acceseze creditele de la banci apartinand statului romn, mai sus mentionate, cand in anul 2020, chiar daca avea un profit net de 8.171.124 lei, la venituri 134314029 lei, avea in schimb datorii de 42.669.722 lei?

Intre anii 2021 – 2024Marcos Provit” SA va achizitiona prin fuziune, foarte multe societati comerciale cu activitati in domeniul farmaceutic, firme detaliate in extenso in decizia Consiliului Concurentei anterior amintita, in care reprezentanul legal al acestora, in calitate de administrator este nimeni altul decat Neagu Marius Gabriel, oare cand are timp sa exercite atributiile conferite prin statutul in cauza?

In data 19.03.2024 constatam cu stupoare ca sarabanda creditarilor continua, astfel incat, prin hotararea AEGA SC “Marcos Provit” SA, actionarii au stabilit o noua contractare de credit in suma maxima de 21.000.000 lei de la FIRST BANK SA, credit garantat printr-o garantie de stat in proportie de 75% (adica 15.750.000 lei), constituirea unui depozit colateral in valoare de 2.680.000 lei, drepturi de creanta asupra creantelor rezultate din incasarile din POS din farmaciile agreate de imprumutat, garantie corporativa din partea societatilor din grupul “MARCOS”, respectiv “Nicomart Prim Team” srl (vezi articolul anterior publicat in www.incisivdeprahova.ro)  si “Acorus Serv” srl, inclusiv stabilirea de ipoteci imobiliare asupra imobilelor detinute in proprietatea firmei contractoare “Marcos Provit”, cum ar fi cele din Nehoiu, Zarnesti, satul Merei si Ziduri din jud.Buzau etc., respectiv ipoteci imobiliarea asupra imobilelor detinute in propietate de “Nicomart Prim Team” srl, cum ar fi imobilele situate in localitatile: Dealul Morii, jud.Buzau, Letea Veche, jud.Buzau, Sageata, jud.Buzau, Boldu, jud.Buzau.

In data de 21.03.2024 prin Hotararea AEGA SC “Marcos Provit” SA, actionarii au aprobat: contractarea unei linii de credit de investitii  in cuantum de 11.320.371 euro de la CEC Bank, cu o perioda de maturitate de 84 de luni pentru refinantarea unei emisiuni de obligatiuni emise de un fond de investii polonez CVI Trust Sp. Z o.o si cumparate de catre firma Marcos, inclusiv comisioane de refinantare si dobanzi capitalizate (dobanda EURIBOR 6M + 3,5 pp, comision de analiza 700 euro, comision acordare 30.000 euro, comision de gestiune 0,04% lunar, comision de neutilizare 0,5%, comision de refinantare 3% si comision de rambursare anticipata 1%), inclusiv garantii cum ar fi constituirea unui depozit colateral in valoare de 305.000 euro si constituirea de ipoteci mobiliare asupra actiunilor Marcovit, respectiv ipoteca reala mobiliara asupra autorizatiilor de functionare ale farmaciilor detinute de “Marcos Provit” SA, “Nicomart Prim Team” srl.

Rolul Ministerului Justiției și al Instituțiilor Statului

Ne oprim aici cu documentarea asupra activitatilor in domeniul farmaciilor a nepotului lui Marcel Ciolacu si a partenerilor de afaceri directi si indirecti acestuia nominalizati in publicatiile noastre si lasam autoritatile in drept ( Ministerul Public, ANAF, ONPCSB, BNR, SRI etc.) sa verifice legalitatea acestora activitati si tranzactii financiare realizate de cei din grupul de firme “MARCOS”.

Vom reveni cu noi informatii pe subiect in masura in care cititorii si institutiile statului vor avea interes in cunoasterea adevarului despre potenta in afaceri a nepotului premierului Marcel Ciolacu. (Cristina T.).

 

[1] https://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2023/09/Decizia-grup-Evofarm-Site.pdf

[2] https://ziarulunirea.ro/horia-simu-unul-dintre-teparii-cupru-min-abrud-retinut-de-dna-in-dosarul-retrocedarilor-ilegale-332972/

https://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/tavalugul-falimentelor-risipeste-10-miliarde-de-euro-715718.html

[3] https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/proprietarii-cuprom-au-vandut-cord-buzau-unui-fond-austriac-4870362

https://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2013/12/decizie_86-20_12_2012-neconf-depub.pdf

https://www.luju.ro/motivarea-unui-esec-dna-de-rasunet-decizia-iccj-privind-achitarile-definitive-din-cauza-anrp-5-unde-judecatorul-cab-ciprian-ghita-aruncase-cu-puscarie-legiuitorul-n-a-impus-studii-de-specialitate-numirile-erau-pe-criterii-politice-membrii-comisiei-central

[4]  “în urma condamnării definitive la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată”.

https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/stenograme-cum-a-explicat-directoarea-din-1653686.html

[5] https://anchetatorii.ro/2022/01/07/romanian-organized-crime-psd-ciolacu-grindeanu-cionca/

[6] https://www.marcosprovit.ro/

[7] https://www.incisivdeprahova.ro/2024/11/03/oligopolul-farmaceutic-si-nepotismul-mizele-ascunse-in-afacerea-ciolacu/

[8] https://www.anm.ro/comunicat-de-presa-02-03-2022/

https://www.anm.ro/_/CV%20-%20Dr.%20Farm.%20Razvan%20Mihai%20Prisada.pdf

[9] https://sanatateabuzoiana.ro/un-medic-chirurg-si-doua-farmaciste-se-alatura-echipei-spitalului-judetean-buzau/

[10] Conform CV publicat – “Octombrie 2018- August 2019  Atașat pe sănătate cu grad de consilier diplomatic Numele instituției  Reprezentanța Permanentă a României pe lângă  Uniunea Europeană, Bruxelles, Belgia • detașat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe pe durata misiunii permanente în străinătate”

[11] https://cvi.pl/en/

[12] https://economedia.ro/ce-nu-spune-premierul-marcel-ciolacu-atunci-cand-incearca-sa-dea-explicatii-despre-afacerile-nepotului-sau-mihai-cristian-legaturile-politica-business-care-se-pot-regasi-in-diverse-etape-din-activ.html

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Legături suspecte și afaceri în farmaceutice – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea II

Contextul legăturilor familiale în afaceri

Revenim cu noi informatii care vor arata nesinceritatea in declaratiile publice ale candidatului la campania prezidentiala, premierul Marcel Ciolacu, referioare la  implicarea in domeniul farmaceutic a nepotului acestuia, Mihai Cristian Ciolacu.

In episodul trecut scriam despre SC “NICOMART PRIM TEAM” srl (aici) –Buzau ce are ca asociati persoana juridica firma “MARCOS PROVIT” SA – Buzau, CUI 28995509, J10/742/2011, cu sediul in mun.Buzau, reprezentata prin dl. Marius – Gabriel Neagu (60% din capitalul social), respectiv prin persoana fizica Mihai – Crisitian Ciolacu, cu domiciliul in mun.Buzau, nepotul fostului deputat PSD si nimeni altul decat premierul Marcel Ciolacu (40% din cpitalul social).

Societatea „Marcos Provit” SA și acumularea de credite

Acum ne vom ocupa de societatea “MARCOS PROVIT” SA care este o societate pe actiuni, face parte din grupul Evofarm si este detinuta de catre dl. Marius Gabriel-Neagu cu 47,4984%, dl. Andrei Isac cu 47,4984% si dl. Robert Andrei Tanase cu 5,0032%. Mentionam ca din grupul Evofarm fac parte conform unei recente Decizii a Consilului Concurentei[1] mai multe firme cum ar fi: “Marcos, Alina Pharm S.R.L., Acorus Serv S.R.L., Farmavit S.R.L., Farmacia Medela S.R.L., Nicomart Prim Team S.R.L., Solarisfarm S.R.L., Hepites Farm S.R.L., Regiofarm S.R.L., Elite Greenpharm S.R.L., Viola S.R.L., Farmacia Unirii S.R.L., Gifarm S.R.L. si Polisano Pharma S.R.L., fiind prezente pe piata comertului cu amanuntul de produse farmaceutice si parafarmaceutice prin magazine specializate (farmacii)”.

In data de 16.08.2011 se infiinteaza SC “MARCOS PROVIT” srl prin asocierea lui Costel Isac si Marius Gabriel-Neagu, doua persoane controversate la aceea data intrucat, Marius Gabriel-Neagu, dupa cum  zic unele guri rele zonale, ar fi fost adus in Buzau de nimeni altul decat Horia Simu, supranumit Regele Cuprului[2] si care a fost cercetat penal pentru afaceri dubioase in domeniul exploatarilor miniere de cupru, iar Isac Costel, din Galati “a  aterizat” in urbea Buzaului direct de la SC Tabco Campofrio Tulcea.

Interesant este ca cei doi asociati pot fi regasiti in acelasi an 2011, mai precis in data de 16.09.2011, activand in cadrul SC “Cord” SA –  Buzau[3], firma controlata culmea tot de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea, proprietarii SC Cuprom SA, unul in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, dl.Marius Gabriel-Neagu (cu o renumeratie pentru mandatul detinut de 3000 euro net/luna), iar celalalt, Costel Isac in calitate de director general ai SC “Cord” SA.

Suspiciuni de fraudă în licitații

In acest context, in anul 2018, Costel Isac[4] renunta la calitatea de asociat in favoarea fiului sau, Anderi Isac, cesionandu-i acestuia partile sociale detinute, ulterior prin hotararea asociatilor s-a majorat capitalul social de la 400 lei la 90.000 lei, prin aportul in numerar al asociatiilor, respectiv schimbarea formei juridice a societatii din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni cu toate consecintele juridice prevazute de legislatia in vigoare, sens in care firma metionata anterior devine SC “MARCOS PROVIT” SA.

Ne intrebam oare deputatul Marcel Ciolacu[5], de la aceea vreme nu era informat despre “ciudateniile” persoanelor cu care era asociat si in relatii de afaceri nepotul dansului Mihai – Crisitian Ciolacu?

Dar sa revenim la SC “MARCOS PROVIT” SA.[6] care ulterior infiintarii a inceput sa achizitioneze o serie de lanturi de farmacii prin diverse metode cu caracter oneros (cumpararea de fonduri de comert destinate activitatii de farmacie detinute de alte societati comerciale de profil farmaceutic, prin cedarea partilor sociale din propriile afaceri ale altor lanturi mai mici de farmacii, cumpararea autorizatiilor de functionare in domeniul farmaceutic ce pot costa dupa unele voci specializate intre 50.000 si 300.000 de euro si prin presiune asupra detinatorilor de astfel de lanturi de farmacii.

In anul 2020 firma “MARCOS PROVIT” SA a contractat o serie de credite de la Raiffaisen Bank SA, in valoare cumulata de 8.000.000 lei pentru completare de capital de lucru necesar finantarii activitatii curente, credite garantate prin ipoteca legala imobiliara asupra tuturor conturilor societatii dedchise la banca in cauza, prin intermediul unei garantii de stat emisa in Programul IMM INVEST in procent de 80% din valoarea creditului (5.000.000 lei), dar si prin garantie personala a garantilor fideiusori Neagu Marius Gabriel si Isac Andrei.

Tot in acelasi an actionarii “MARCOS PROVIT” SA au aprobat contractarea de catre societatea “Alina Pharm” srl de la CEC Bank – Sucursala Buzau a unei linii de credit in cadrul Programului IMM INVEST, de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii, in cuantum maxim de 1.500.000 lei, cu o perioada de creditare de 36 luni si cu posibilitatea prelungirii valabilitatii liniei pe o perioada de maximum 36 de luni. Creditul a fost garantat de catre SC “Alina Pharm” srl – Buzau (asociat unic firma “Nicomart Prim Team”[7] srl, reprezentata prin Marius Gabriel Neagu), cu o garantie FNGCIMM pana la maximum 80% din valoarea finantarii, ipoteca imobiliara conventionala de rang subsecvent asupra unui imobil aflat in propietatea SC “Acorus Serv” srl, firma aflata in grupul Marcos, ipoteca legala asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la CEC Bank de firma in cauza.

La finele anului 2021 prin hotararea AGEA SC “Marcos Provit” SA, actionarii au decis aprobarea incheierii unui contract de credit prin CEC Bank SA, sucursala Buzau, in cuantum de 16.500.000 lei in scopul finantarii cheltuielilor aferente activitatii curente, pentru a participa la Programul guvernamental de sustinere a companiilor prin accesare garantiilor oferite de catre EximBank, in valoare de 90% din principalul liniei de credit sus mentionat (adica de 14.850.000 lei suma garantata de catre EximBank), in baza unei conventii de garantie bancara conform Hotararii nr.257/07.10.2020 a Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari privind abrobarea Normei “Garantii EximBank in cadrul Schemei de ajutor de stat COVID – 19” (NI – GAR- 14-I/0). In acelasi context s-a aprobat si o ipoteca mobiliara de rang 1 asupra depozitului colateral in valoare de 1.650.000 lei ce se va constitui din veniturile sale de catre firma “Marcos Provit” SA la CEC Bank SA, respectiv o serie de ipoteci mobiliare de rang subsecvent in favoarea CEC Bank, asupra creantelor ce deriva din relatiile comerciale dintre “Marcos Provit” SA si debitorii  cedati CJAS Buzau, CJAS Vrancea si CSAJ Ialomita (adica statul reprezentat prin casele judetene de asigurari de sanatate), care sa asigure un targhet de minim 11.000.000 lei/an (cu notificarea debitorilor cedati, fara accept).

Profituri și datorii: Întrebările rămân

Ne intrebam retoric oare cum o fi reusit firma rubricata mai sus sa acceseze creditele de la banci apartinand statului romn, mai sus mentionate, cand in anul 2020, chiar daca avea un profit net de 8.171.124 lei, la venituri 134314029 lei, avea in schimb datorii de 42.669.722 lei?

Intre anii 2021 – 2024Marcos Provit” SA va achizitiona prin fuziune, foarte multe societati comerciale cu activitati in domeniul farmaceutic, firme detaliate in extenso in decizia Consiliului Concurentei anterior amintita, in care reprezentanul legal al acestora, in calitate de administrator este nimeni altul decat Neagu Marius Gabriel, oare cand are timp sa exercite atributiile conferite prin statutul in cauza?

In data 19.03.2024 constatam cu stupoare ca sarabanda creditarilor continua, astfel incat, prin hotararea AEGA SC “Marcos Provit” SA, actionarii au stabilit o noua contractare de credit in suma maxima de 21.000.000 lei de la FIRST BANK SA, credit garantat printr-o garantie de stat in proportie de 75% (adica 15.750.000 lei), constituirea unui depozit colateral in valoare de 2.680.000 lei, drepturi de creanta asupra creantelor rezultate din incasarile din POS din farmaciile agreate de imprumutat, garantie corporativa din partea societatilor din grupul “MARCOS”, respectiv “Nicomart Prim Team” srl (vezi articolul anterior publicat in www.incisivdeprahova.ro)  si “Acorus Serv” srl, inclusiv stabilirea de ipoteci imobiliare asupra imobilelor detinute in proprietatea firmei contractoare “Marcos Provit”, cum ar fi cele din Nehoiu, Zarnesti, satul Merei si Ziduri din jud.Buzau etc., respectiv ipoteci imobiliarea asupra imobilelor detinute in propietate de “Nicomart Prim Team” srl, cum ar fi imobilele situate in localitatile: Dealul Morii, jud.Buzau, Letea Veche, jud.Buzau, Sageata, jud.Buzau, Boldu, jud.Buzau.

In data de 21.03.2024 prin Hotararea AEGA SC “Marcos Provit” SA, actionarii au aprobat: contractarea unei linii de credit de investitii  in cuantum de 11.320.371 euro de la CEC Bank, cu o perioda de maturitate de 84 de luni pentru refinantarea unei emisiuni de obligatiuni emise de un fond de investii polonez CVI Trust Sp. Z o.o si cumparate de catre firma Marcos, inclusiv comisioane de refinantare si dobanzi capitalizate (dobanda EURIBOR 6M + 3,5 pp, comision de analiza 700 euro, comision acordare 30.000 euro, comision de gestiune 0,04% lunar, comision de neutilizare 0,5%, comision de refinantare 3% si comision de rambursare anticipata 1%), inclusiv garantii cum ar fi constituirea unui depozit colateral in valoare de 305.000 euro si constituirea de ipoteci mobiliare asupra actiunilor Marcovit, respectiv ipoteca reala mobiliara asupra autorizatiilor de functionare ale farmaciilor detinute de “Marcos Provit” SA, “Nicomart Prim Team” srl.

Rolul Ministerului Justiției și al Instituțiilor Statului

Ne oprim aici cu documentarea asupra activitatilor in domeniul farmaciilor a nepotului lui Marcel Ciolacu si a partenerilor de afaceri directi si indirecti acestuia nominalizati in publicatiile noastre si lasam autoritatile in drept ( Ministerul Public, ANAF, ONPCSB, BNR, SRI etc.) sa verifice legalitatea acestora activitati si tranzactii financiare realizate de cei din grupul de firme “MARCOS”.

Vom reveni cu noi informatii pe subiect in masura in care cititorii si institutiile statului vor avea interes in cunoasterea adevarului despre potenta in afaceri a nepotului premierului Marcel Ciolacu. (Cristina T.).

 

[1] https://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2023/09/Decizia-grup-Evofarm-Site.pdf

[2] https://ziarulunirea.ro/horia-simu-unul-dintre-teparii-cupru-min-abrud-retinut-de-dna-in-dosarul-retrocedarilor-ilegale-332972/

https://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/tavalugul-falimentelor-risipeste-10-miliarde-de-euro-715718.html

[3] https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/proprietarii-cuprom-au-vandut-cord-buzau-unui-fond-austriac-4870362

https://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2013/12/decizie_86-20_12_2012-neconf-depub.pdf

https://www.luju.ro/motivarea-unui-esec-dna-de-rasunet-decizia-iccj-privind-achitarile-definitive-din-cauza-anrp-5-unde-judecatorul-cab-ciprian-ghita-aruncase-cu-puscarie-legiuitorul-n-a-impus-studii-de-specialitate-numirile-erau-pe-criterii-politice-membrii-comisiei-central

[4]  “în urma condamnării definitive la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată”.

https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/stenograme-cum-a-explicat-directoarea-din-1653686.html

[5] https://anchetatorii.ro/2022/01/07/romanian-organized-crime-psd-ciolacu-grindeanu-cionca/

[6] https://www.marcosprovit.ro/

[7] https://www.incisivdeprahova.ro/2024/11/03/oligopolul-farmaceutic-si-nepotismul-mizele-ascunse-in-afacerea-ciolacu/

[8] https://www.anm.ro/comunicat-de-presa-02-03-2022/

https://www.anm.ro/_/CV%20-%20Dr.%20Farm.%20Razvan%20Mihai%20Prisada.pdf

[9] https://sanatateabuzoiana.ro/un-medic-chirurg-si-doua-farmaciste-se-alatura-echipei-spitalului-judetean-buzau/

[10] Conform CV publicat – “Octombrie 2018- August 2019  Atașat pe sănătate cu grad de consilier diplomatic Numele instituției  Reprezentanța Permanentă a României pe lângă  Uniunea Europeană, Bruxelles, Belgia • detașat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe pe durata misiunii permanente în străinătate”

[11] https://cvi.pl/en/

[12] https://economedia.ro/ce-nu-spune-premierul-marcel-ciolacu-atunci-cand-incearca-sa-dea-explicatii-despre-afacerile-nepotului-sau-mihai-cristian-legaturile-politica-business-care-se-pot-regasi-in-diverse-etape-din-activ.html

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Eduard Mirițescu și structura criminală din Poliție – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

De

Interferențe în activitatea DGA și DGIPI

Pentru a actualiza informațiile relevante pentru organele de cercetare penală și a ajunge la starea actuală, ne propunem să vă dezvăluim cât de periculoasă este această grupare de criminalitate economico-financiară organizată și câte ramificații are în instituțiile statului de drept, prin intermediul Statului Paralel: polițiști corupți din MAI, procurori și judecători.

Conexiuni intre grupări de crima organizata și instituții

În articolele anterioare, am menționat că din această grupare, coordonată de locotenentul Cătălin Stavri, face parte și o jurnalistă care a aderat la acest grup după ce a părăsit fostul Trust de Presă, ca rezultat al unor șantaje. Aceste șantaje pot fi probate de procurori pe baza dovezilor referitoare la banii obținuți de ea prin intermediul Revolut. Jurnalista respectivă, cunoscută sub numele de scenă O.S., a fost implicată în activități de intimidare asupra denunțătorilor din aceste cazuri.

Aceasta a fost prinsă de polițiștii de la rutieră din cauza consumului de alcool, însă, în loc să i se deschidă un dosar penal sau să i se rețină permisul, conform prevederilor Codului Rutier și/sau Codului Penal, gruparea de criminalitate economico-financiară organizată, sprijinită de polițiștii corupți care o protejau reciproc, i-a eliberat o dovadă de circulație valabilă pe o perioadă de 6 luni, până în decembrie 2024!

Protecția polițiștilor corupți

Informații de ultimă oră relevă faptul că această grupare de criminalitate economico-financiară organizată colaborează cu șeful interimar al IPJ Prahova, Ginel Preda, care, la rândul său, protejează această grupare prin intermediul jurnalistei de la situl de șantaje și mită, aceasta fiind văzută zilnic consumând cafea în biroul comandantului instituției.

Furturi și falsificări în Penitenciarul Ploiești

Unul dintre locotenții implicați în această rețea este Matei Valentin, director împuternicit al Penitenciarului Ploiești, fiu de ofițer SRI, ceea ce sugerează o protecție din partea Statului Paralel. Această grupare de criminalitate economică, împreună cu rețeaua de ofițeri corupți din IPJ Prahova și de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a mușamalizat ilegalitățile și dosarele penale ale lui Matei, sfidând astfel instanțele și magistrații care au restituit un caz penal pentru cercetare.

Polițiștii au întârziat în mod deliberat soluționarea acestor cazuri, astfel încât faptele să se prescrie, termenul de prescripție fiind în aprilie 2024. Aceste acțiuni constituie dovezi ale mușamalizării actelor penale de către această rețea.

Investigația noastră a fost inițiată de mafia gunoaielor, scoțând în evidență modul în care o firmă asociată cu această rețea beneficiază de muncă prestată de deținuți, gestionată de comisarul șef de poliție penitenciară Valentin Matei, sub coordonarea directorului general al ANP, Dan Halchin. Această dependență ne-a determinat să începem expunerile cu privire la abaterile legale comise de Matei, un individ crucial în structura statului.

Furturile și falsificările din Penitenciarul Ploiești sunt documentate în numeroase dosare penale, iar deși s-au încercat mușamalizări, justiția a constatat aceste nereguli și a ordonat continuarea anchetelor. În seria noastră de investigații, vom prezenta dovezi despre cum se fură în penitenciar, inclusiv bunuri precum gresie, echipamente electrocasnice și produse lactate, și vom sublinia falsificarea documentelor contabile.

Este important de subliniat că aceste dezvăluiri au fost confirmate de un judecător care a anulat soluțiile anterioare ale parchetului și a cerut reluarea urmăririi penale. În plus, Inspecția Judiciară a identificat fapte penale pe care conducerea ANP le-a ascuns, alegând să nu sancționeze persoanele implicate, ci promovându-le cu salarii suplimentare. Dintre persoanele menționate, Cristea Nicoleta a încălcat atribuțiile legale în gestiunea unității, iar directorul Matei a acoperit aceste abuzuri.

Continuarea expunerilor: Lupta impotriva corupției

Continuăm să oferim detalii despre rețelele de corupție și furturile din cadrul Penitenciarului Ploiești, expunând astfel neregulile sistemului. Aceasta reprezintă doar o parte din scandalurile care amenință și compromit integritatea instituțiilor. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized4 ore inainte

ADATA colaborează cu Intel și principalii producători de plăci de bază pentru a oferi o experiență de overclocking fără probleme

ADATA DDR5 CUDIMM intră pe lista furnizorilor calificați pentru overclocking stabil până la 9600MT/s   ADATA Technology, lider mondial în...

Uncategorized5 ore inainte

Xiaomi Black Friday: reduceri de peste 35% la smartphone-uri și 50% la dispozitive AIoT

[București, 8 Noiembrie 2024] – Xiaomi anunță astăzi promoțiile de Black Friday ce oferă pasionaților de tehnologie oportunitatea de a achiziționa produse...

Uncategorized8 ore inainte

FOTOGRAFIAZĂ CA UN PROFESIONIST: PERFECȚIONEAZĂ-ȚI POZELE DE DATING CU HONOR MAGIC V3

De HONOR Europe  Crearea profilului perfect pentru întâlniri pornește de la obținerea unor imagini care reflectă autentic personalitatea, iar odată...

Uncategorized9 ore inainte

Dyson lansează ediția limitată de îngrijire a părului în nuanțele Strawberry Bronze și Blush Pink pentru sezonul sărbătorilor

În fiecare an, Dyson lansează o ediție specială dedicată sezonului cadourilor. Cercetarea și dezvoltarea acestor culori și finisaje reflectă procesele...

Uncategorized10 ore inainte

realme GT 7 Pro: vânzări record în prima zi de lansare în China

După ce a doborât toate recordurile în prima sa zi de lansare pe piața chineză, flagship-ul realme GT 7 Pro...

Exclusiv20 de ore inainte

un risc pentru comunități, o amenințare pentru siguranța publică – Ziarul Incisiv de Prahova

Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea II Contextul legăturilor familiale în afaceri Revenim cu noi informatii care vor arata nesinceritatea in declaratiile...

UncategorizedO zi inainte

PC Garage anunță cel mai mare Black Friday de Gaming

București, România – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România, anunță începerea...

Exclusiv2 zile inainte

Legături suspecte și afaceri în farmaceutice – Ziarul Incisiv de Prahova

Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea II Contextul legăturilor familiale în afaceri Revenim cu noi informatii care vor arata nesinceritatea in declaratiile...

Uncategorized2 zile inainte

Cum se pot pregăti consumatorii pentru 2025?

Tăierea cheltuielilor neesențiale, economisirea, creditarea responsabilă, investițiile pe termen lung și planificarea financiară 6 noiembrie, București. Provocările fiscale și economice...

Uncategorized2 zile inainte

Sony anunță campaniile promoționale de Black Friday pentru o gamă variată de produse

București, 6.11.2024 – Au mai rămas doar câteva zile până la cel mai așteptat eveniment de shopping al anului, iar partenerii...

Exclusiv3 zile inainte

Eduard Mirițescu și structura criminală din Poliție – Ziarul Incisiv de Prahova

Interferențe în activitatea DGA și DGIPI Pentru a actualiza informațiile relevante pentru organele de cercetare penală și a ajunge la...

Uncategorized3 zile inainte

Istoria distribuției digitale de jocuri: de ce au nevoie jucătorii de unități de memorie de mare capacitate?

Distribuția digitală a jocurilor video, astăzi integrată în industrie, a început în anii ’80, atunci când Atari 2600 a introdus...

Uncategorized3 zile inainte

Sonos anunță reduceri de până la 30% disponibile de Black Friday

Filme, seriale, jocuri de societate, sesiuni îndelungate de audiție sau pur și simplu lenevit pe canapea – astfel de activități...

Uncategorized3 zile inainte

Review pentru Zyxel AX6000 WiFi 6 Security Router

Zyxel AX6000 este un router WiFi 6 de ultimă generație, destinat utilizatorilor care caută o conexiune rapidă, stabilă și sigură,...

Este pudra pentru volum rezistentă la umiditate și transpirație Este pudra pentru volum rezistentă la umiditate și transpirație
Viața în Galați3 zile inainte

Este pudra pentru volum rezistentă la umiditate și transpirație?

Când vine vorba de menținerea coafurii în condiții de umiditate sau transpirație, pudra pentru volum este o soluție populară și...

Uncategorized3 zile inainte

RAZER PREZINTĂ VIPER V3 PRO SENTINELS EDITION – UN OMAGIU ADUS EXCELENȚEI ÎN ESPORTS

Razer Viper V3 Pro Sentinels Edition îmbină performanța de top cu un design remarcabil, marcând succesul echipei Sentinels cu ajutorul...

Știrile Săptămânii