Amplasat intr-o zona pitoreasca ce isi pastreaza frumusetea naturala, la mai putin de doua ore de mers cu masina plecand din Bucuresti, vei gasi un restaurant care cu timpul a devenit o adevarata destinatie culinara pentru gurmanzi: restaurantul hotelului boutique ATRA Doftana.
La fel ca multe alte locatii de succes, acest restaurant Doftana se bazeaza pe conceptul de farm-to-table, adica foloseste ingrediente de o calitate superioara, proaspete, de la producatorii locali, cum sunt legumicultorii, fermierii, ciobanii, pescarii, culegatorii si artizanii ce traiesc in zona Doftanei. Aceste detalii transforma acest restaurant din Doftana intr-o locatie sustenabila, ce sprijina comunitatea din care face parte.
Restaurantul din Doftana se remarca prin meniul sezonier, pe care chef-ul Ionut Gagiu il modifica periodic, astfel incat sa pastreze prospetimea si calitatea autentica a preparatelor sale.
Un lucru pe care putine alte locatii il fac este fuziunea dintre bucataria traditionala si ingredientele produse local cu inovatia si tehnicile specifice bucatariei moderne. Chef-ul bucatar a adoptat o abordare minimalista in care ingredientele sunt puse in valoare prin simplitate si gust.
In plus, pentru o experienta completa, la acest restaurant gourmet din Doftana, somelierul in-house asista oaspetii servindu-le vin ales cu foarte mare atentie, astfel incat sa completeze cat mai bine preparatele servite.
O astfel de atentie acrodata detaliilor face ca restaurantul hotelului ATRA Doftana sa ofere o experienta senzoriala completa, urmand deviza Simte – Respira – Gusta pe baza careia functioneaza si se dezvolta intreg conceptul ATRA.
Toate aceste lucruri fac din acest restaurant fine dining din Doftana o destinatie in sine, lucru unic pentru aceasta zona a Romaniei. La ATRA, calitatea serviciilor si a mancarii servite atrag vizitatori chiar si din afara tarii.
Dupa ce ai luat masa la acest restaurant de destinatie din Valea Doftanei cu siguranta vei vrea sa mai zabovesti putin, sa nu te intorci acasa atat de repede. Asta nu este o problema, deoarece te vei putea caza la hotelul boutique la fel de inovator cum este si restaurantul.
Construit intr-un stil modern-minimalist, avand o structura ce este partial acoperita de un deal si deschizandu-se spre natura prin ferestre mari din podea pana in tavan, dar si prin natura materialelor folosite, cum sunt sticla, marmura, lemnul si metalul, cladirea iti va capta cu siguranta interesul si te va face sa petreci cel putin o noapte.
Cu atmosfera sa confortabila, privelisti uimitoare si bucataria rafinata, aici gasesti locul perfect pentru rasfat.
Mai trebuie sa stii ca in Valea Doftanei nu te vei plictisi niciodata, iar restaurantul nu este singura atractie pentru turisti, indiferent de anotimp. In aceasta zona a tarii, natura a creat un spectacol perfect: paduri seculare, varfuri de munti si dealuri impadurite, Lacul Paltinu, Raul Doftana, toate la un loc creeaza un peisaj care merita explorat si descoperit in detaliu.
Scapa de monotonia orasului, vino in Valea Doftanei sa traieste o experienta unica oferita de ATRA Doftana intr-un cadru natural spectaculos!
Asadar, de ce sa nu planuiesti chiar azi o vizita la acest restaurant gourmet din Doftana? Cu ospitalitatea sa, imprejurimile pitoresti si bucataria ce inoveaza gustul, va deveni o destinatie preferata de luat masa pentru multi ani de acum inainte.
Nu uita sa urmaresti @atradoftana si pe social media pentru ultimele noutati, evenimente si oferte!