Connect with us

Turism

Activități de iarnă în Călimănești – Căciulata

Publicat

pe

Călimănești - Căciulata

Iarna este un anotimp absolut superb, magic, cu peisaje parcă desprinse din poveste, iar în Călimănești – Căciulata lucrurile nu sunt mai prejos. Acum, în zilele noastre, momentele feerice, cu nămeți uriași și zăpadă ce trăsnește sub ghete sunt din ce în ce mai rare. Zăpada este foarte puțină, doar în unele zone și doar în anumite perioade. De aceea, trebuie să profităm din plin de ceea ce ne rezervă acest anotimp! În acest articol vom descoperi împreună care sunt cele mai recomandate locuri de vizitat în Călimănești – Căciulata!

Ce poți face în stațiunea Călimănești – Căciulata pe timp de iarnă?

Trebuie să știi că această stațiune este denumită și “perla stațiunilor de pe Valea Oltului”, denumire care i se potrivește de minune! Deși este o stațiune mică, aceasta are o mulțime de lucruri de împărtășit tuturor celor care sosesc acolo.

Iată care sunt lucrurile pe care le poți face dacă alegi să vizitezi stațiunea pe timp de iarnă:

Vizitarea obiectivelor turistice de mare importanță, atât culturală, cat și religioasă sau turistică. Stațiunea este ticsită de obiective turistice ce și-au păstrat popularitatea de-a lungul timpului, unele dintre ele mai ales pentru legendele și istoriile care se ascund în spatele lor. Câteva dintre aceste obiective pline de încărcătură istorică, religioasă și chiar sentimentală sunt: Mănăstirea Cozia, Schitul Ostrov, Castrul Roman Arutela, Mănăstirea Stănișoara, Mănăstirea Turnu, Biserica din Deal “Sfinții Voievozi”, Masa lui Traian etc.

Plimbări în natură, pe trasee montane și de aventură. Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă ești un iubitor acestor activități este să găsești un ghid turistic care să te însoțească în parcurgerea celor mai palpitante, încântătoare și plină de adrenalină trasee montane pe care le poți parcurge aici. În funcție de traseul pe care îl urmezi, pe parcursul acestuia poți întâlni unele dintre cele mai uimitoare obiective turistice naturale din județ, precum: Parcul Național Cozia, Cascada Lotrișor etc.

Stațiunea în sine este un loc demn de atenția turiștilor. Întreaga stațiune are un farmec aparte, mai ales că în spatele ei se află o mulțime de legende și istorii care încearcă curiozitatea tuturor. Cel mai vizitat loc de aici este Parcul Poiana lui Căliman.

Avantajele balneare. Principalul scop pentru care cei mai mulți aleg să viziteze zona, îl reprezintă beneficiile asupra sănătății pe care tratamentele balneare care pot fi făcute aici le au. Există numeroase centre cu ape termale în stațiune, dar și faimoasa Alee de Cură Balneară. Așadar, dacă ai diverse probleme de sănătate, stațiunea Călimănești – Căciulata este locul perfect în care să vii să le rezolvi.

Unde să te cazezi când vizitezi stațiunea balneară Călimănești – Căciulata din Vâlcea?

În cazul în care alegeți să vă petreceți o vacanță de vis în această stațiune, veți avea nevoie și de o cazare care să se ridice la standardele voastre, pentru că o cazare reușită înseamnă o vacanță reușită, nu-i așa?

Știm cât de mult contează pentru turiști să fie bine primiți și mai ales, bine tratați. Cazarea este un factor foarte important atunci când vine vorba de o vacanță, iar dacă îți dorești să se țină cont de toate nevoile tale, însă în același timp să beneficiezi și de un super tratament, cazare de calitate premium și o mulțime de facilități, toate acompaniate de un personal amabil, Hotel Izvoare este ceea ce cauți!

În plus, dacă te-ai hotărât că vrei să vizitezi toată Vâlcea, și nu doar stațiunea în care ne aflăm, hotelul nostru îți oferă această posibilitate. Datorită locației în care este amplasat, ai acces ușor la cele mai importante obiective turistice din Râmnicu Vâlcea!

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Zilele Orașului Călimănești – 636 de ani de la prima atestare documentară

Publicat

pe

De

Zilele Orașului Călimănești

An de an, Zilele Orașului Călimănești sunt cu adevărat un moment de conexiune pentru comunitatea locală. În această perioadă specială, orașul strălucește, iar inimile locuitorilor bat mai tare de emoție și bucurie datorită celebrării a 636 de ani de la prima atestare documentară a orașului. În zilele de sărbătoare, localnicii și nu numai se adună în Călimănești și se bucură împreună de spectacole artistice, momente efervescente, muzică bună și o mulțime de alte experiențe memorabile! Dacă îți dorești ca anul acesta să iei parte la Zilele Orașului Călimănești, chiar dacă poate nu ești din zonă, acest articol este pentru tine!

Iată evenimentele care te aşteaptă în Călimănești în timpul Zilelor Orașului:

 • Concerte live tradiționale, cu artiști consacrați și talente locale:

Sâmbătă, 18 Mai (Prima zi)

 • 10:00 – Ziua debutează la Casa de cultură “Florin Zamfirescu” cu o armonie a creativității, însoțită de emoția unei lansări de carte ce promovează talentele locale și bogăția artistică a comunității noastre. Autoarea DORA SĂVULESCU, va aduce la lumină noua creație cu titlu “Scrisoare de la Martha”.
 • Festivitățile continuă în Parcul Central, pe Scena teatrului de vară “Florin Zamfirescu”.
 • 18:00 – Spectacolele din această zi își deschid cortina prin a celebra și a evidenția talentele locale.
 • În continuarea serii, între orele 19:00 și 21:00, cetățenii se pot relaxa ascultand concerte live, de muzică tradițională și modernă, din partea unor cântăreți cunoscuți și talentați.

Duminică, 19 Mai (a 2-a zi)

 • 9:00 – Primăria orașului a organizat ca începutul acestei zile să fie unul sportiv, astfel că activitățile din prima parte a zilei se vor desfăşura la terenul de sport Jiblea Nouă, printr-o competiție de fotbal, baschet și handbal, oferindu-le și acestor sportivi ocazia de a-și arăta nivelul de pregătire în domeniu, talentele și dedicarea.
 • Între 14:00 și 14:30 – Spectacolul se mută de data aceasta în Centrul Cultural Jiblea Nouă, inaugurandu-l și celebrandu-l cu un concert folcloric susținut de ansamblul Rapsodia Vâlceană.
 • Din nou în Parcul Central, pe scena teatrului de vară, se vor prezenta talente locale, atât din domeniul modern, cât și folclorice. Seara nu se termină aici, între orele 19:00 și 21:00 concertele de muzică live vor destinde atmosfera și vor încânta inimile tuturor vizitatorilor.
 • Această seară nu se va termina oricum, ci într-un mod grandios, la ora 22:00 cu cerul împânzit de focuri de artificii.

Luni, 20 Mai (a 3-a zi)

Această zi va începe de dimineață, la ora 9:00 la Casa de Cultură, cu ședința festivă a Consiliului Local, urmând numirea domnului Aurelian Cinca drept “cetățean de onoare al orașului Călimănești” și, desigur, fără a ignora și în ultima zi talentele locale, se va păstra timp inclusiv pentru festivitatea de premiere a copiilor cu merite deosebite.

Ulterior lucrurile se vor muta într-un loc mai rafinat și plin de încărcătură emoțională și sufletească – Mănăstirea Cozia. Care ne va găzdui, începând cu ora 12:00, pentru a celebra TE DEUM Călimănești, ce împlinește 636 de ani de la atestarea documentară. Fiind în acest loc Sfânt, unde multe familii își unesc destinele, tot aici va avea loc și acordarea diplomelor pentru cuplurile ce împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâlnim și să sărbătorim, continuând tradiția și spiritul Zilelor Orașului Călimănești.

Recomandare de cazare Vâlcea – Călimănești

În final, dacă te hotărăşti să te bucuri la maxim de Zilele Orașului Călimănești, în toate zilele de sărbătoare, ai nevoie și de o cazare pe măsură, iar Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Vei avea parte numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguţ, cazare de calitate premium, piscină, restaurant şi multe altele.

Citeste in continuare

Turism

Ghid turistic al parcurilor naturale din judeţul Vâlcea

Publicat

pe

De

În inima României, departe de agitația orașelor și a vieții moderne, se află județul Vâlcea, o perlă a naturii încă neatinse de mulți turiști. Dacă ești în căutarea unei evadări în mijlocul peisajelor pitorești și a aerului curat de munte, atunci Vâlcea este destinația perfectă pentru tine. De data aceasta, vom explora parcurile naturale din această regiune, fiecare oferind o experiență unică și memorabilă. Dacă merită să le vizitezi sau nu, tu decizi!

Parcul Național Buila-Vânturarița

Primul pe lista noastră este Parcul Național Buila-Vânturarița, un loc unde natura se întâlnește cu istoria și spiritualitatea. Acest parc impresionant acoperă o suprafață de peste 4.000 de hectare și este situat în partea de nord-vest a județului Vâlcea. Cu peisaje montane spectaculoase, stânci impunătoare și păduri dese, acest loc este un paradis pentru iubitorii de drumeții și alpinism.

În apropierea parcului se află Mănăstirea Bistrița, un loc sacru care datează din secolul al XVI-lea și care oferă o oază de liniște și contemplare în mijlocul naturii. De aici, turiștii pot porni pe numeroasele trasee de drumeție care duc către vârfurile muntoase și peisajele uluitoare ale defileului Buila-Vânturarița. Cu fiecare pas, vei fi răsplătit cu panorame magnifice și momente de conexiune profundă cu natura.

Parcul Natural Cozia

Urmează Parcul Natural Cozia, un loc plin de istorie și biodiversitate, situat în partea central-sudică a județului Vâlcea. Acest parc este faimos pentru frumusețea sa naturală, dar și pentru Mănăstirea Cozia, un monument arhitectural remarcabil inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Parcul oferă numeroase trasee de drumeție și ciclism montan, care șerpuiesc printre pădurile de fag și stejar și te conduc către cascade cristaline și peisaje fermecătoare. Cu fiecare pas în acest paradis natural, vei descoperi noi fațete ale Vâlcii și vei simți că te îndrepți către sursa autentică a liniștii și frumuseții.

Parcul Național Călimani

Ultimul, dar nu cel din urmă, pe lista noastră este Parcul Național Călimani, situat în partea nordică a județului Vâlcea, la granița cu județul Mureș. Acest parc este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase de munte și pentru biodiversitatea sa bogată, care include numeroase specii rare și protejate.

Aici, turiștii pot explora pe jos sau cu bicicleta numeroasele trasee marcate care străbat pădurile de conifere și pajiștile alpine, oferind panorame uimitoare asupra munților Călimani și a văilor adânci. De asemenea, parcul este o destinație populară pentru iubitorii de sporturi de iarnă, oferind posibilități de schi, snowboard și drumeții cu sania în timpul sezonului rece.

În final, despre județul Vâlcea nu putem spune decât că este o destinație turistică de neegalat pentru cei care caută să se conecteze cu natura și să descopere frumusețea autentică a României. Cu parcurile sale naturale uimitoare, fiecare oferind experiențe unice și memorabile, Vâlcea este cu siguranță un loc de vizitat pentru toți iubitorii de aventură și frumos. Așadar, pune-ți ghetele de drumeție și pregătește-te să explorezi minunile ascunse ale Vâlcii!

Recomandare de cazare în Vâlcea

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte și zone turistice. În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Citeste in continuare

Turism

Combate stresul și oboseala cu o vacanță relaxantă la munte

Publicat

pe

De

Viața modernă ne supune zilnic la o serie de factori de stres care ne pot afecta semnificativ starea de bine. Ritmul alert, programul încărcat, grijile cotidiene și lipsa de timp pentru relaxare pot duce la o stare de oboseală cronică, anxietate și depresie.

Soluția ideală pentru a combate stresul și oboseala o reprezintă o vacanță relaxantă la munte. Aerul curat, peisajele spectaculoase, liniștea naturii și activitățile relaxante te pot ajuta să te deconectezi de la grijile cotidiene, să te reîncărci cu energie pozitivă și să-ți îmbunătățești semnificativ starea de spirit.

De ce să alegi o vacanță la munte pentru a combate stresul și oboseala?26

 • Aer curat și revigorant: Muntele oferă un aer curat și bogat în oxigen, care stimulează circulația sanguină, îmbunătățește respirația și reduce stresul.
 • Peisaje spectaculoase: Frumusețea naturii montane are un efect calmant și relaxant asupra minții și sufletului. Priveliștile uimitoare te ajută să te deconectezi de la grijile cotidiene și să te bucuri de liniște și pace.
 • Activități relaxante: Muntele oferă o gamă largă de activități relaxante, cum ar fi drumeții ușoare prin pădure, plimbări pe malul lacului, yoga în aer liber sau meditație.
 • Tratament spa: Multe stațiuni montane oferă centre spa moderne unde te poți bucura de masaje relaxante, băi cu arome și alte proceduri de wellness.
 • Mâncare sănătoasă: Bucătăria tradițională montană este bogată în produse naturale și proaspete, care oferă organismului nutrienții necesari pentru a se revigora.
 • Socializare și noi prietenii: Vacanțele la munte oferă ocazia de a te socializa cu alți oameni care caută relaxare și liniște, de a lega noi prietenii și de a crea amintiri frumoase.

Cum să alegi destinația ideală pentru vacanța ta la munte:

 • Stabilește-ți bugetul: Prețurile pentru vacanțele la munte pot varia în funcție de stațiunea montană, perioada anului, tipul de cazare și facilitățile incluse.
 • Alege o stațiune montană care se potrivește nevoilor tale: Există o varietate de stațiuni montane care oferă programe și facilități diverse, de la stațiuni liniștite și izolate la stațiuni aglomerate cu o gamă largă de activități.
 • Gândește-te la preferințele tale: Vrei un sejur relaxant cu multă odihnă sau preferi un sejur activ cu drumeții și alte activități?
 • Alege perioada potrivită: Sezonul de vară este ideal pentru drumeții și explorarea naturii, în timp ce iarna este perfectă pentru sporturi de iarnă și relaxare la cabană.
 • Rezervă din timp: Vacanțele la munte sunt populare, mai ales în sezonul estival, deci este recomandat să faci rezervarea din timp.

Recomandarea noastră pentru o vacanță relaxantă la munte:

Pentru a combate stresul și oboseala, îți recomandăm o vacanță la Hotel Minerva din Băile Herculane, o stațiune montană renumită pentru aerul curat, apele minerale curative și peisajele spectaculoase.

Hotel Minerva oferă o gamă largă de facilități și servicii pentru a te ajuta să te relaxezi și să te revigorezi:

 • Cazare confortabilă în camere moderne și spațioase
 • Restaurant cu preparate delicioase din bucătăria tradițională românească și internațională
 • Centru spa modern cu o gamă largă de proceduri de wellness
 • Piscină interioară și exterioară
 • Sală de fitness
 • Teren de tenis
 • Parc pentru copii
 • Activități organizate de hotel (drumeții, excursii, etc.)

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

ExclusivO zi inainte

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.” – Ziarul Incisiv de Prahova

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv2 zile inainte

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare! – Ziarul Incisiv de Prahova

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile inainte

Penitenciarul Ploiești câmp de război! – Ziarul Incisiv de Prahova

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile inainte

Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art

Retailerul încheie Caravana A.C.C.E.S. alături de George Baltă și Tedy Necula cu o ultimă oprire în București București, 16 mai...

Uncategorized4 zile inainte

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

Staruri internaționale și cele mai cunoscute nume din muzica românească vor urca pe cele două scene ale Festivalului IntenCity, care...

Zilele Orașului Călimănești Zilele Orașului Călimănești
Turism4 zile inainte

Zilele Orașului Călimănești – 636 de ani de la prima atestare documentară

An de an, Zilele Orașului Călimănești sunt cu adevărat un moment de conexiune pentru comunitatea locală. În această perioadă specială,...

Exclusiv4 zile inainte

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II) – Ziarul Incisiv de Prahova

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv5 zile inainte

Platforma de audiobook-uri și e-book-uri Voxa se lansează în Italia

București, 15 mai 2024 – Voxa, aplicația de streaming pentru audiobook-uri și e-book-uri, începe expansiunea internațională și își extinde operațiunile...

Exclusiv5 zile inainte

Gaming pentru toți: AGON by AOC își extinde gama de monitoare G4 cu două noi modele accesibile

București, 15 mai 2024 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare de gaming și accesorii IT...

Exclusiv5 zile inainte

Avantajele concilierii cu banca față de „darea în plată” și „falimentul personal”

15 mai, București. Contractele dintre consumatori și bănci ar trebui să fie simplificate, iar acest lucru poate veni odată cu...

Exclusiv5 zile inainte

realme anunță noile modele 12 și 12 Plus

București, România, 14 mai 2024 – realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță noile telefoane...

Exclusiv5 zile inainte

RetuRO deschide în Otopeni cel de-al patrulea centru pentru colectarea și procesarea ambalajelor SGR

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide în Otopeni, județul Ilfov, cel...

Exclusiv6 zile inainte

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv6 zile inainte

Incursiune în training-ul medicilor, într-o tehnologie a viitorului. Interviu cu Eliza Gârbea, coordonator si manager clinic în „Chirurgie Robotică”

«Ceea ce poți demonstra tu însuți este mai de încredere decât ți-ar prezenta oricine altcineva » ne spune Eliza Gârbea, coordonator...

Exclusiv7 zile inainte

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău – Ziarul Incisiv de Prahova

In moda exista piese care transcend trecerea timpului si continua sa incante privirile si simturile. Printre aceste piese, fustele de...

ExclusivO săptămână inainte

„Poate brieful tău să dea volumul mai tare binelui”?, competiția de briefuri creative dedicată companiilor și ONG-urilor

La 18 ani de activitate, pastel dă volumul mai tare proiectelor creative care aduc schimbări pozitive în societate și trimite...

Știrile Săptămânii