Connect with us

Știri din județ

Recrutorii fac burnout, motivul fiind pretențiile celor din Generația Z    

Publicat

pe

 

Conform unui studiu realizat de Bloomberg, aproape o treime dintre recrutori au declarat că se confruntă săptămânal cu un stres extrem din cauza jobului lor, potrivit unui sondaj realizat de o firmă de analiză în resurse umane. Munca noastră nu a fost niciodată mai dificilă”, spune Angie Bergner, vicepreședinte la Veris. Vedem atât de multă fluctuație în recrutare și recrutori care părăsesc industria. Eu am îmbătrânit cu 10 ani în ultimii trei ani. Angajații din toate industriile descriu un scenariu recurent. Un candidat de 20 sau 30 de ani aplică pentru un post și solicită beneficii nepotrivite cu experiența. ,,Este vorba despre un proaspăt absolvent de facultate care cere pentru început un salariu mare, care nu vrea să meargă într-un birou și care solicită timp liber plătit nelimitat„  a spus Bergner. “Nu este vorba doar de faptul că cerințele lor sunt îndrăznețe. Recrutorii constată că tinerii mileniali și candidații din Generația Z sunt predispuși să dea înapoi.”*

În acest context programe precum ”SurprisING- Stagii unificate de practică pentru studenții din inginerie”, inițiatori Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați și CONAF reprezintă o mare oportunitate atât pentru studenții din Generația Z, cât și pentru companii. Acest tip de programe sprijină stagiile de practică din companii și încurajează matchmakingul potrivit între angajatori și viitorii angajați. Gestionarea acestui proces asigură o compatibilitate mai mare între companii și angajați, deoarece în perioada de practică se identifică și armonizează nevoile și cerințele angajatorilor pe de o parte și cele ale viitorilor angajați de cealaltă parte.

 

245 de studenți și 50 de companii au ocazia în cadrul proiectului ”SurprisING” să evite obstacolele de care vorbesc în general recrutorii pentru că procesul acesta de integrare a potențialilor angajați este susținut de către echipa de proiect. Astfel, munca actorilor implicați (studenți în căutarea unui loc de muncă, recrutori și companiile care caută angajați competenți) este ușurată.

 

La nivel global încă din 2021 au apărut 2 fenomene extrem de îngrijorătoare: primul denumit de americani The Great Resignation (în traducere ”Marea demisioneală”) în care valuri de angajați și-au dat demisia din cauza stagnării salariilor, a muncii în afara programului, etc., iar al doilea este fenomenul de ”Quiet quiting” în care angajații nu mai vor să depășească atribuțiile de la job, omit sarcinile suplimentare și nu mai răspund la e-mailuri după program sau în weekend.**

Datorită programelor de tip ”SurprisING” se pot controla sau chiar preveni cu succes cele 2 fenomene sociale descrise mai sus. Importantă este mobilizarea atât a angajatorilor, cât și a studenților care pot învăța în cadrul unui stagiu de practică care sunt limitele lor și cât de bine pot acoperi cu adevărat nevoile unei companii. Acest program vine în continuarea Pactului pentru Muncă inițiat de către Conaf în 2019, ce are ca obiectiv identificarea soluțiilor  strategice viabile, care pe termen mediu și lung să contribuie la echilibrarea pieței forței de muncă în România și la crearea unui cadru legislativ necesar pentru o evoluție coerentă a pieței muncii.

 

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

*Preluare din: https://alephnews.ro/business/angajatorii-se-plang-de-candidatii-din-generatia-z-au-cerinte-exagerate-si-sunt-nestatornici/

**Preluare din:  https://www.startupcafe.ro/afaceri/quiet-quitting-moda-munca-angajati-romani-patroni.htm

 

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din județ

Vrei angajați competenți? Contribuie la formarea lor încă din stagiul de practică

Publicat

pe

Prin stagiile de practică, angajatorii au posibilitatea de a cunoaște și atrage în cadrul companiei lor tineri pe măsura cerințelor companiei lor, pe care îi pot forma, îndruma și ulterior angaja pe termen lung. Prin urmare, acestea reprezintă o sursă bună de viitori angajați.

În continuarea demersului început în 2019 de către CONAF prin ”Pactul pentru muncă” s-a dezvoltat proiectul ”SurprisING”, un program de stagii de practică pentru 245 dintre cei mai buni studenți de Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați.

Companiile înscrise în program vor aloca un mentor pentru unul sau mai mulți stagiari ( până la 5), mentor care va fi remunerat prin proiectul ”SurprisING” pentru coordonarea stagiului.

Dacă domeniul afacerii tale face parte din următoarele industrii vizate de proiectul nostru, respectiv: bioeconomie, sănătate, energie, mediu și schimbări climatice, tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, spațiu și securitate, eco-nanotehnologii și materiale avansate, înscrie-te pe formularul: https://conaf.ro/surprising/

Acest program s-a creat la inițiativa Universității ”Dunărea de Jos” Galați și CONAF.

 

Dacă vrei să afli mai multe informații, scrie-ne la adresa de mail: office@conaf.ro

 

Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

Citeste in continuare

Știri din județ

Documentele care îngroapă USR în scandalul BMW

Publicat

pe

Scandalul pornit de șeful USR, fostul mistru al transporturilor Cătălin Drulă, cu privire la achiziția de către Ministerul de Interne a 600 de autospeciale BMW în urma unei licitații câștigate de Automobile Bavaria, se întoarce ca un bumerang în capul useristului șef. Drulă acuzase conducerea IGP și a Ministerului de Interne de oganizarea unei licitații ”cu dedicație”, uitând să mențineze că ”dedicația” – mai exact indicatorii tehnici pe baza cărora s-a organizat licitația, capacitate cilindrică, specificații ale cutiei de viteze, etc – fusese aprobată și semnată chiar de el în perioada în care a ocupat fotoliul de ministru al transporturilor.

Cum controlul ordonat de ministrul internelor, Lucian Bode, arată că licitația a respectat întocmai litera legii și, evident, condițiile cerute anterior de Drulă, șeful de la USR s-a repliat declarând că el semnase un ”proiect de siguranță rutieră finanțat din fonduri europene” și nu un contract propriu-zis. La fel ca la declanșarea scandalului, când a ”uitat” de implicarea sa directă în achiziția BMW-urilor, Drulă omite evidența. Specificațiile tehnice din contract au fost verificate și aprobate de Ministerul Transporturilor pe respectivul proiect european și trimise apoi către Inspectoratul General de Poliție tocmai pentru ca polițiștii să nu facă licitația de capul lor și pentru a preîntâmpina orice eventuală încercare de a direcționa licitația către un furnizor sau altul. Foarte important și relevant pentru minciuna promovată de USR, potrivit documentelor pe care vi le prezentăm, specificațiile tehnice ce poartă semnătura ”Cătălin Drulă”, sunt parte a contractului pe care îl critică. La articolul 23 (vezi foto) se prezintă ”anexele” despre care se prevede explicit ”constituie parte integrantă a prezentului Contract de finanțare, având aceeași forță juridică”. Anexa 2, unde sunt incluși indicatorii tehnici semnați de Drulă, este fără niciun dubiu parte a contractului. Prin urmare, semnătura ”Cătălin Drulă” este în contract și, mai mult, este chiar pe acele prevederi introduse exact pentru ca situția acuzată de el, manipularea licitației, să nu poată apărea. Avem de-a face practic cu o metodă uzuală de a obține beneficii de imagine și capital politic a ”partidului protestatarilor”-USR, metodă cunoscută de public drept ”hoțul strigă hoțul!”.

Conform expresspress.ro

Citeste in continuare

Știri din județ

De ce să cumperi ceasuri sport și de ce ai nevoie de ceasuri de perete

Publicat

pe

În categoria ceasuri sport a magazinului online dreamfashion.ro vei găsi cu siguranță o mare varietate de diferite tipuri de modele de ceasuri. Dar cum să alegi un ceas sport?

Le-ai văzut peste tot – la jogging, pe încheieturile colegilor tăi și în toate magazinele de articole sportive și ai decis că vrei și tu unul. Nu este nimic mai bun decât un ceas sport care îți urmărește rezultatele sau te motivează să fii mai activi.

Este important să îți determini profilul atletic și să alegi un ceas sport care să se potrivească stilului tău. Dacă dorești să te formezi sau să îl porți doar în activitățile zilnice, cum ar fi mersul la serviciu, urcarea scărilor, sporturi recreative etc., poți alege un model de ceas sport care să corespundă cerințelor tale de monitorizare a activității.

Toate ceasurile sport sunt originale dacă le cumperi din magazinul online dreamfashion.ro.

Ceasuri sport – Funcții de bază

Ceasurile sport moderne sunt cu mult superioare ceasurilor inteligente precum Apple Watch sau brățărilor de fitness. Prima lor caracteristică este receptorul GPS. Datorită lui, ceasul îți arată coordonatele exacte sau îți poate construi o pistă de jogging.

Este dificil să supraestimezi cât îți ușurează viața atunci când te antrenezi. Și atunci când ai nevoie urgentă de a-ți comunica coordonatele în munți, aceasta îți poate salva viața.

În versiunile mai avansate, este posibil să descarci hărți și să urmărești traseul desenat pe ecranul ceasului sau să navighezi pe o hartă completă. Pe multe trasee această pistă este necesară.

În al doilea rând, aproape toate ceasurile sport moderne sunt compatibile sau chiar au un monitor de ritm cardiac. Aceasta este cea mai importantă funcție pentru urmărirea rezultatelor antrenamentului.

Cu ajutorul acestuia, poți să îți controlezi eforturile în antrenament și competiție. Multe modele de ceasuri sport sunt acum capabile nu numai să urmărească, ci și să interpreteze rezultatele antrenamentului, să ofere recomandări de recuperare și să prezică nivelurile de fitness. Acest lucru este util mai ales pentru amatorii care nu au la dispoziție un antrenor, care să le indice corect sarcina pe inimă.

Ceasuri de perete

În plus față de funcționalitate, ceasurile de perete transportă o încărcătură interioară. În era smartphone-urilor, nevoia reală de ceas de casă s-a diminuat. Sunt folosite din ce în ce mai puțin pentru a verifica timpul și sunt folosite mai mult ca decor.

În acest sens, atunci când le alegi un ceas de perete, acordă mai multă atenție aspectului, decât conținutului intern. Pentru mulți, nici măcar nu este atât de important cât de precis este ceasul sau dacă bateria este încărcată în el. Totuși, este mai bine să fie nu numai frumos, ci și fiabil.

Ceas electronic de perete

Există 3 tipuri de ceasuri de perete: mecanic, cuarţ, electronic. Ceasurile electronice de perete se utilizează cel mai ades, deoarece nu interferează, nu ocupă spațiu util și, cel mai important, sunt întotdeauna clar vizibile.

Acestea sunt instalate atât în ​​interior, cât și în exterior pe fațade. Folosindu-le în interior, poți ocupa peretele astfel încât să nu pară gol și rece. Acesta este un ceas funcțional care îți permite să utilizezi spațiul în cel mai practic mod.

Pot fi montate pe perete la diferite înălțimi, principalul lucru este să ofere o vedere bună pentru vizualizarea cadranului. Pentru a le fixa, este suficient să atârnați corpul de capul unui cui. În funcție de camerele în care dorești să instalezi ceasurile, selecția poate diferi.

În primul rând, trebuie să fii ghidat de disponibilitatea spațiului liber unde să le poți pune. Este important ca designul modelelor de ceasuri de perete să se potrivească cu dispoziția generală a interioarelor.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

ExclusivO zi inainte

Acolo e Tara lui Papura Voda si ordinele ministrului sunt facultative

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv2 zile inainte

Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv3 zile inainte

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reactioneaza prin I.G.P.R si sesizeaza organele de cercetare penala cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Exclusiv5 zile inainte

Prim-ministrul României reactioneaza prin Corpul de control al prim-ministrului si sesizeaza MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ŞI PĂDURILOR cu privire la „Bomba ecologica de la Pleasa” si atentatul la siguranta nationala

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

Uncategorized5 zile inainte

Avantajele totemului digital pentru evenimente corporate

Un totem digital este un dispozitiv folosit pentru a furniza informatii turistice si/sau a promova spatii, servicii, produse sau evenimente. In...

ferestre termopan ferestre termopan
Social6 zile inainte

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Exclusiv6 zile inainte

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Exclusiv7 zile inainte

Val de cereri de pensionare si demisii din Ministerul Afacerilor Interne

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Haine sport Haine sport
SocialO săptămână inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
SocialO săptămână inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

UncategorizedO săptămână inainte

Cum alegem cele mai potrivite perdele in bucatarie?

In bucatarie cu atat mai mult trebuie sa acordam o atentie speciala perdelelor si draperiilor, deoarece ne dorim in continuare sa...

ExclusivO săptămână inainte

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Motofierăstrău Motofierăstrău
SocialO săptămână inainte

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Brasov Brasov
TurismO săptămână inainte

Ce sa vizitezi intr-o vacanta in Brasov

Daca inca nu ai vizitat Brasov, atunci trebuie sa iti faci o lista cu cele mai interesante locatii existente pe...

ExclusivO săptămână inainte

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

calorifer calorifer
SocialO săptămână inainte

9 paşi să aerisești corect un calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe...

Știrile Săptămânii