Connect with us

Social

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Publicat

pe

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc. Cornulețele cu vișine de la Sânziene sunt făcute special pentru tine, pentru a-ți aduce aminte de cele mai frumoase momente din copilărie când mama sau bunica îți pregătea ceva bun.

Aluat perfect tradițional

Aceste cornulețe cu vișine de la Sânziene sunt făcute dintr-un aluat fraged, frământat și realizat cu multă atenție respectând cele mai tradiționale rețete. Odată ce guști cornulețele noastre făcute din gem de vișine, va fi foarte greu să te mai desparți de ele. Aluatul moale și dulceața cornulețelor pot fi servite cu ceai sau cafea

Gustul copilăriei

Gemul de vișine este ales pentru a-ți aminti de gustul tradițional al copilăriei. Vișinele sunt unele dintre cele mai sănătoase, benefice și versatil folosite fructe, ele fiind perfecte pentru orice desert. Se recomandă ca vișinele să fie consumate din abundență în perioada specifică din an. Gustul puțin acrișor al vișinelor este datorat de substanțele nutritive ale acestora.

Gustări sănătoase

Vișinele, pe lângă că sunt perfecte pentru a fi puse în cele mai complexe sau simple rețete de gustări, ele sunt foarte bogate în antioxidanți și nutrienți importanți pentru organism. Fursecurile și cornulețele de la Sânziene cu vișine sunt alegerea cea mai gustoasă și sănătoasă când vine vorba de gustări dulci pe care le poți savura în orice moment al zilei.

Beneficiile vișinelor asupra sănătății

Beneficiile vișinelor, care sunt păstrate în deserturile ce conțin gem sau dulceață de vișine, contribuie la reducerea grăsimii de pe abdomen. Consumul de vișine este foarte benefic pentru menținerea sănătății arterelor și a inimii, dar chiar și pentru asigurarea unei bune funcționări a digestiei. Produsele făcute din vișine sunt recomandate pentru detoxifierea corpului și în special pentru detoxifierea rinichilor. Acestea sunt o foarte importantă și considerabilă sursă de vitamina C, vitamină care ajută la întărirea sistemului imunitar și care asigură producerea colagenului.

Credințe populare

În medicina populară, care a apus acum mult timp, vișinele erau folosite în tratarea micilor pete faciale care apăreau din cauza unor afecțiuni și pentru înlăturarea pistruilor vizibili. Produsele care conțin vișine în umplutură sunt la fel de nutritive pentru organism ca și vișinele în stare naturală.

Create pentru tine

Produsele noastre sunt realizate pentru bucuria și sănătatea ta. Consumul acestor fructe dulci-acrișoare, prin aportul de antioxidanți, diferite zaharuri, dar și vitamine este benefic pentru reîntinerirea organismului, precum și pentru obținerea unei stări tonice de bună dispoziție și entuziasm.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

De ce psihologii online sunt soluția pentru problemele tale de sănătate mintală

Publicat

pe

Boala mintală poate fi o experiență înfricoșătoare și izolatoare. Este ceva despre care majoritatea oamenilor nu le place să vorbească și, din păcate, acest lucru îi face pe mulți dintre cei care suferă de ea să se simtă și mai izolați decât ar fi putut fi altfel. În viețile noastre ocupate, poate fi o provocare să găsim timpul și energia pentru a vedea un terapeut în persoană în mod regulat; acest lucru este valabil mai ales pentru milenialii care sunt atât de frecvent etichetați ca fiind leneși și obsedați de sine. Psihologii online sunt aici pentru a acoperi acest decalaj și pentru a vă oferi sprijinul de care aveți nevoie, oriunde v-ați afla. Un psiholog online face exact ceea ce sună – își ajută clienții să își abordeze problemele de sănătate mintală din confortul propriei case. Dacă ai fost vreodată curios dacă un psiholog online îți poate satisface nevoile sau dacă vrei câteva sfaturi despre cum să alegi unul potrivit pentru tine, citește mai departe!

Ce este un psiholog online?

Un psiholog online este o persoană care oferă sprijin și terapie de sănătate mintală de la distanță, de obicei prin intermediul unor platforme bazate pe text sau apeluri video. Este foarte asemănător cu întâlnirea cu un terapeut în persoană, cu excepția faptului că se face de la distanță – iar acest lucru poate fi foarte benefic pentru persoanele cu anumite boli mintale, precum și pentru cei care locuiesc în zone rurale sau îndepărtate, unde găsirea de servicii de sănătate mintală poate fi deosebit de dificilă. Este important de reținut că nu toți psihologii online sunt creați la fel. În timp ce există câteva site-uri de terapie online legitime, există multe altele care sunt mai puțin renumite. La fel ca orice alt domeniu, psihologia online este plină de oameni care nu ar trebui să practice – așa că este important să vă faceți cercetările înainte de a vă angaja pe un site. Acestea fiind spuse, terapia online poate fi o opțiune foarte bună pentru persoanele cu o mare varietate de nevoi de sănătate mintală – în special pentru cei care au probleme în a-și părăsi casa sau care se simt prea rușinați pentru a vedea un terapeut în persoană.

Cum vă ajută psihologii online?

Psihologii online ajută o mulțime de oameni cu o mare varietate de probleme de sănătate mintală – dar specificul modului în care fac acest lucru variază foarte mult de la un site la altul. Unele site-uri oferă co-terapie, unde tu și o altă persoană lucrați împreună cu terapeutul tău (de obicei prin apel video) pentru a crește responsabilitatea. Altele sunt mai mult individuale; clienții și terapeuții discută prin SMS sau video pentru a lucra împreună la problemele lor. Așadar, cum îi ajută psihologii online pe oameni? Ei bine, asta depinde de terapeut și de site. Unele site-uri vă vor permite să alegeți dintr-o varietate de tipuri diferite de terapie, astfel încât să o puteți alege pe cea care vă este cea mai utilă. Altele vă vor desemna un terapeut, dar vor avea grijă să aleagă pe cineva cu experiență și pregătire în problema dvs. specifică.

Sfaturi pentru a găsi psihologul online potrivit pentru dumneavoastră

Găsirea psihologului online potrivit pentru tine poate fi puțin complicată – există o mulțime de site-uri diferite și poate fi greu de spus care sunt legitime și care nu. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți site-ul potrivit și terapeutul potrivit pentru dumneavoastră: – Mergeți pe un site recunoscut. În timp ce există câteva site-uri legitime care sunt noi și nu au prea multe antecedente, marea majoritate a site-urilor de acolo nu sunt legitime. Așadar, cel mai bun mod de a fi în siguranță este să mergeți cu un site care există de ceva timp și care are un istoric bun. – Căutați un site care vă permite să vă alegeți terapeutul sau care are o varietate de terapeuți în personal. Dacă un site vă desemnează un terapeut fără să aveți niciun cuvânt de spus în această privință, ar fi mai bine să mergeți în altă parte. – Găsiți un site care are o varietate de tipuri diferite de terapie. Cele mai bune site-uri au o mare varietate de opțiuni disponibile, astfel încât să puteți alege tipul de terapie care vă este cel mai util. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă uitați la terapeuții specifici de pe site și la specialitățile lor. În mod ideal, veți avea o gamă largă de opțiuni.

Sunt psihologii online potriviți pentru tine?

Psihologii online sunt potriviți pentru dumneavoastră dacă aveți probleme în a vă părăsi casa, dacă nu aveți banii sau timpul necesar pentru a merge la întâlniri regulate de terapie sau dacă pur și simplu vă este prea rușine să vedeți un terapeut în persoană. Dacă aveți oricare dintre aceste probleme, terapia online ar putea fi o soluție foarte potrivită pentru dvs. Psihologia online este un domeniu în creștere și este probabil că vor apărea din ce în ce mai multe site-uri pe măsură ce trece timpul. Cu toate acestea, este important să fii atent. Există o mulțime de oameni care se autointitulează psihologi online în ciuda faptului că nu au niciun fel de pregătire în domeniul sănătății mintale. Este important să vă faceți cercetările înainte de a vă angaja pe un site.

Concluzie

Problemele de sănătate mintală pot fi înspăimântătoare și izolatoare și, din păcate, mulți dintre cei care suferă se simt și mai izolați decât ar putea fi altfel din cauza cât de inconfortabil se simt oamenii să vorbească despre bolile mintale. Psihologii online sunt aici pentru a acoperi acest decalaj și pentru a vă oferi sprijinul de care aveți nevoie. Un psiholog online este o persoană care oferă sprijin pentru sănătate mintală și terapie online, de obicei prin intermediul unor platforme bazate pe text sau apeluri video. Este foarte asemănător cu a vedea un terapeut în persoană, cu excepția faptului că se face de la distanță. Găsirea psihologului online potrivit pentru dvs. poate fi dificilă, dar cu aceste sfaturi, ar trebui să puteți găsi pe cel potrivit.

Citeste in continuare

Social

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Publicat

pe

încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar și atunci a fost considerat un sistem original și mai presus de toate funcțional. În trecut, s-au înregistrat unele probleme legate de temperaturi prea ridicate la nivelul podelei sau de o termoreglare inadecvată: multe manifestau de fapt disconfort la nivelul picioarelor și dureri de cap frecvente. Problemele au dispărut odată cu trecerea timpului datorită sistemelor din ce în ce mai moderne și materialelor de calitate. Astăzi sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă o soluție ideală pentru cei care doresc să-și încălzească locuința și în același timp să economisească la facturi.

Sistemele tradiționale de încălzire

Sistemele tradiționale de încălzire funcționează datorită mișcărilor convective ale aerului. Vorbim despre caloriferele clasice care se instalează în mai multe zone ale apartamentului pentru a face ambientul cald. Aerul de la calorifere se ridică în sus pentru că este mai ușor. De multe ori, odată cu aerul, se ridică însă şi praful. Un semn clar al acestui fenomen este prezența punctelor negre în apropierea caloriferelor.

Mulți folosesc umidificatoare în apropierea caloriferelor pentru a rehidrata aerul și pentru a face față inconvenienţelor legate de un grad de umiditate diferit de cel așteptat. De obicei deschizi ferestrele pentru a aerisi camera. Acest lucru, deși pozitiv pe de o parte, pe de altă parte, provoacă o pierdere semnificativă de căldură și, în același timp, un consum mai mare de energie.

Pe partea opusă există sisteme de încălzire în pardoseală, care spre deosebire de calorifere nu produc nicio mișcare a aerului. Distribuția căldurii într-un sistem de încălzire în pardoseală are loc prin radiație. În cazul caloriferelor vorbim de principiul convenţiei. La sistemele de încălzire în pardoseală căldura este distribuită uniform; se evită schimbările termice şi dispersiile.

Sisteme de încălzire în pardoseală

Sistemele de încălzire în pardoseală sunt considerate a fi mai igienice deoarece nu ridică praf. Întregul echipament este plasat sub podea. Spre deosebire de calorifere, așadar, care circulă și praf, creând disconfort persoanelor alergice, aceste sisteme au efecte pozitive asupra organismului. Căldura de jos este distribuită uniform în mediul înconjurător. Și aici ne confruntăm cu o economie considerabilă de energie, cu o scădere mare a numărului de acarieni pe saltele și covoare și cu o calitate a aerului cu siguranță mai bună.

Confortul mediului, nivelul corect de umiditate și costurile energetice mai mici decât sistemul tradițional de încălzire sunt doar câteva dintre avantaje. Acestea sunt motivele care i-au determinat pe mulți români să instaleze aceste sisteme în locuințe.

Citeste in continuare

Social

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Publicat

pe

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă în timpul unui proiect de construcție. Cu toate acestea, nu au avut întotdeauna o reputație bună. Haideți să aflăm care sunt avantajele alegerii acestui tip de încălzire și ce trebuie să luați în considerare atunci când îl instalați.

Adaptabilitatea încălzirii în pardoseală

Echipamente care se adaptează la toate formele de energie. Sistemele de încălzire în pardoseală se potrivesc perfect cu mai multe tipuri de încălzire: în versiunea lor hidraulică, le puteți combina cu o pompă de căldură aer/apă, cu o centrală pe gaz sau lemn și chiar cu energia solară. Unele funcționează și cu energie electrică.

Control optim

Sistemele de control pentru sistemele de încălzire în pardoseală au evoluat considerabil în ultimii ani. Puteți programa temperaturi diferite pentru diferite încăperi folosind un sistem central. Pentru a face acest lucru, fiecare cameră are propria buclă independentă de încălzire în pardoseală, astfel încât temperatura dorită poate fi reglată.

O instalație versatilă

De asemenea, încălzirea în pardoseală are avantajul că poate fi instalată în orice încăpere a casei dumneavoastră. Indiferent dacă renovați sau construiți, este întotdeauna posibil să o instalați. În plus, este potrivită pentru aproape toate tipurile de pardoseli, deși gresia este ideală.

Încălzirea în pardoseală este foarte confortabilă

Încălzirea în pardoseală înseamnă mai mult confort decât sistemele de încălzire tradiționale. Fie că este vorba de încălzire electrică sau de încălzire cu apă, principiul încălzirii în pardoseală și senzațiile pe care le oferă sunt aceleași: încălzește întreaga suprafață a podelei și aerul din interior la o temperatură scăzută. Căldura emisă este blândă și armonios distribuită pe întreaga suprafață a podelei (între 21° și 28°C), eliminând astfel senzația de podea rece, atât de neplăcută pentru piciorușele noastre în diminețile de iarnă.

Un sistem de încălzire silențios

Cu acest sistem, nu veți auzi cum se pornește sistemul de încălzire! Încapsulat în șapa de beton sau plasat sub pardoseala dumneavoastră, sistemul de încălzire în pardoseală nu emite niciun zgomot.

Încălzirea în pardoseală este un sistem igienic

După cum știm cu toții, caloriferele convenționale adună praf și sunt foarte greu de curățat. Pasionații de curățenie nu vor mai avea această problemă cu încălzirea în pardoseală! Încălzirea în pardoseală nu reține praful, germenii sau umezeala: este un sistem curat, care nu deplasează impuritățile în timpul circulației aerului, ceea ce este, de asemenea, benefic pentru calitatea aerului din interior.

Încălzirea în pardoseală este sigură și nu vă mai face să vă doară picioarele

Timp de mulți ani, încălzirea în pardoseală a avut o reputație proastă, deoarece a provocat adesea disconfort, cum ar fi dureri de picioare sau picioare umflate. Aceste efecte neplăcute se datorau faptului că sistemul de încălzire în pardoseală nu era aproape deloc reglat, ceea ce ducea la temperaturi prea ridicate. În prezent, sistemul s-a îmbunătățit considerabil și nu mai face obiectul acestor probleme. În cele din urmă, întrucât sistemul nu este la îndemâna oricui, se elimină riscul de arsuri, în special pentru cei mai tineri.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social20 de ore inainte

De ce psihologii online sunt soluția pentru problemele tale de sănătate mintală

Boala mintală poate fi o experiență înfricoșătoare și izolatoare. Este ceva despre care majoritatea oamenilor nu le place să vorbească...

Exclusiv23 de ore inainte

Aceasta este starea actuală a sistemului unde păpușarii si păpusile iși fac propria lege

În 22 ianuarie 1949, Poliţia a fost transformată în Miliţia Populară, ale cărei cadre erau formate din cvasi-analfabeţi „scoşi din producţie”,...

Exclusiv2 zile inainte

Noul slogan al IPJ Prahova: (NE)Siguranta si (NE)Incredere/Sef corupt cu examenul psihologic picat?

În 22 ianuarie 1949, Poliţia a fost transformată în Miliţia Populară, ale cărei cadre erau formate din cvasi-analfabeţi „scoşi din producţie”,...

Exclusiv3 zile inainte

Deschiderea sezonului estival ”LITORAL 2022” începând cu data de 13.07.2022 la Centrul de pregătire și recuperare/refacere a capacității de muncă “Meridian”-Mamaia din subordinea MAI

La data de 04.06.2022, Incisiv de Prahova dezvaluie in exclusivitate cum „Directorul adj. SDRP – Radu BOBOC de la Penitenciarul...

Exclusiv4 zile inainte

Conducerile A.N.P. și Ministerului Justiției au luat deja primele măsuri in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

La data de 04.06.2022, Incisiv de Prahova dezvaluie in exclusivitate cum „Directorul adj. SDRP – Radu BOBOC de la Penitenciarul...

Exclusiv6 zile inainte

Dosarul de urmarire penala privindu-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii luate in cauza

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, a reconfirmat faptul că, atât cele două cliente pe care am avut...

Exclusiv7 zile inainte

„Mirosul” a ajuns la DNA si instanțe/INSTANȚA SUSPENDĂ CONCURSUL PENTRU DIRECTORI!

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

ExclusivO săptămână inainte

Caruta cu prosti s-a oprit la Ialomita, la control intern!

Un politist este ultragiat. Amenintat cu moartea. Parchetul, sesizat, nu ia nicio masura preventiva. Spre ghinionul victimei, procuror de caz...

Drinuniforma Drinuniforma
AfaceriO săptămână inainte

Cum se aleg halatele medicale?

Când vine vorba de alegerea halatelor medicale potrivite pentru personalul spitalului, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați...

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
SocialO săptămână inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

ExclusivO săptămână inainte

Fostul judecător Daniel Morar confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova din anul 2017/Centrul de interceptări al SRI nu există legal si toate înregistrările făcute de SRI prin CNIC din 2002 încoace sunt ilegale!

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

EvenimentO săptămână inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

ExclusivO săptămână inainte

Federatia Politiștilor de Penitenciare și FSANP confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova

La data de 04.06.2022, Incisiv de Prahova publica, in exclusivitate”, articolul „Directorul adj. SDRP – Radu BOBOC de la Penitenciarul...

Social2 săptămâni inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Social2 săptămâni inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Niște orgolii pe care IGPR a știut să le exploateze dintotdeauna

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

Știrile Săptămânii