Connect with us

Social

Freza de Zăpadă Rotakt – Utilajul care-ţi face iarna mai uşoară

Publicat

pe

Pentru că iarna bate la uşă, iar fulgii de nea vor începe curând să se aşterne peste curţile noastre, va fi nevoie de îndepărtarea zăpezii de pe căile de acces. După ce se trece peste momentul iniţial de admiraţie a ninsorii, pentru persoanele care locuiesc la curte, în mod special, începe bătaia de cap cu eliberarea diverselor căi de acces de stratul gros de zăpadă. Cu siguranţă, acest lucru nu mai este atât de plăcut precum privirea fulgilor de zăpadă căzând pe pământ.

Pentru a face această activitate mai lejeră şi mai rapidă, vă puteţi achiziţiona o freză de zăpadă care va face din îndepărtarea zăpezii de pe trotuare, alei sau drumuri de acces o simplă joacă de copii. Freza de zăpadă Vâlcea FZ‑724‑C, pe care o puteţi achiziţiona de la Rotakt, este dotată cu un motor de 6.5 cai putere şi poate fi utilizată pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzi sau alei ori drumuri de acces, însă trebuie să vă asiguraţi că nu sunt pietre proeminente, gunoi voluminos sau moloz în zonele unde folosiţi freza pentru a evita deterioarea.

Această freză de zăpadă este dotată cu motor LONCIN G200F de 6.5 cai putere şi are lăţime de lucru de 61 centimetri. Jgheabul de evacuare a zăpezii este confecţionat din oţel şi cuţitele frezei, la rândul lor din oţel ştanţat, sunt idependente între ele, astfel că în cazul în care se produce o deteriorare nu va fi nevoie să schimbaţi întregul ansamblu, ci doar cuţitul care a suferit daune. Freza de zăpadă FZ-724-C are patru viteze înainte şi două viteze înapoi, ceea ce o face foarte uşor de manevrat şi va face din îndepărtarea zăpezii o activitate plăcută şi uşoară.

Pentru alte detalii suplimentare şi achiziţie a acestei freze de zăpadă, puteţi intra pe site-ul rotakt.ro acolo unde veţi găsi toate specificaţiile tehnice ale utilajului şi îl veţi putea comanda simplu şi rapid, direct de pe site. De asemenea, în cazul în care doriţi să vedeţi produsul fizic înainte de a-l achiziţiona, pe site veţi găsi adresa tuturor magazinelor fizice din ţară unde partenerii Rotakt distribuie produsele. De asemenea, tot pe site, puteţi găsi reţeaua de service la care să apelaţi în cazul în care unul dintre produse a suferit deteriorări şi necesită reparaţii.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Ce este moscul și cum este folosit în parfumerie

Publicat

pe

De

Zafaran

Moscul este o aromă legendară care conferă numeroaselor parfumuri, un miros deosebit. În plus, moscul este un produs natural căutat pentru medicina populară chineză. Moscul este un parfum produs în sacul de mosc – o glandă de mărimea unei nuci – a cerbului mascul.

Substanța este o secreție uscată, pudră și extrem de mirositoare pe care cerbul o folosește pentru a atrage femelele și pe care parfumierii o folosesc în parfumuri care persistă. Termenul „mosc” se referă la o clasă separată de ingrediente aromatice și este de obicei folosit ca notă de bază în parfumuri.

Moscul – mai scump decât aurul

Denumirea sa latină este Moschus Moschiferus și poate fi extras fie natural (din glandele cerbului mosc siberian), precum și din plante cu o aromă similară sau sintetic. Ingredientul derivat natural, este printre cele mai scumpe produse de origine animală. Pe piața neagră, moscul extras natural este mai scump decât aurul. Un fapt interesant despre moscul sintetic este că a fost descoperit întâmplător în timp ce omul de știință Albert Baur experimenta cu explozivi TNT.

Moscul are un miros extrem de puternic și o natură vie și contrastantă, care a fost folosită în parfumerie încă din antichitate. În zilele noastre, se folosește mosc integral sintetic, deoarece utilizarea moscului derivat natural a fost interzisă în 1979, când cerbul mosc a fost declarat specie pe cale de dispariție. Ceea ce face din mosc o bază preferată pentru multe parfumuri este capacitatea sa unică de a echilibra compoziția parfumului, permițându-i să reziste mai mult. De asemenea, este considerat un excelent afrodiziac datorită asemănării mari cu mirosul de testosteron. Aroma de mosc din parfumuri este renumită pentru acordurile sale dulci, lemnoase și pământești. Îl găsim adesea în inimă sau în baza aromei – dă densitate compoziției generale, sporindu-i în mod repetat durabilitatea și atractivitatea.

Moscul – asociat cu dragostea

Timp de secole, mirosul de mosc a fost asociat cu dragostea, deoarece se credea că, datorită extragerii sale din glandele animale, conține feromoni naturali care trezesc instinctele primare ale omului. Și tocmai datorită capacității sale incredibile de a provoca dorința sexuală atât la bărbați, cât și la femei, a fost percepută ca o armă, care avea puterea de a împrăștia răul apărut în patul familiei și de a împăca tinerii îndrăgostiți. Rolul său de afrodiziac și de substanță care induce dorința sexuală, i-a atribuit de-a lungul anilor un rol sustenabil în producția de parfumuri care persistă. Până astăzi, parfumurile cu mosc sunt văzute ca un simbol al creativității și al atingerii celei mai intime părți interioare a purtătorului.

Moscul – Impuls către creier

Știai că dacă oamenilor le-ar lipsi simțul mirosului, nu ar putea experimenta sentimente și emoții? Este cunoscută legătura dintre o anumită aromă și evocarea unui anumit sentiment în conștiința oamenilor, care este asociat cu o persoană, situație, loc. Simțul olfactiv este cel care simte capacitatea de a-și trimite impresiile de impuls direct către creier, motiv pentru care are un impact uriaș și constant asupra vieții oamenilor. Din timpuri imemoriale, oamenii au știut acest lucru și s-au folosit de puterea parfumurilor ca ajutorul lor, cel mai fidel în orice situație, mai ales când vine vorba de dragoste. Aroma de mosc se remarcă prin efectul său puternic, de fixare și de înnobilare. Iar cel mai impresionant lucru este că atât femeile, cât și bărbații pot beneficia de efectele sale dulci, grele, îmbătătoare și seducătoare.

Citeste in continuare

Social

Scurta incursiune in istoria ferestrelor din PVC cu geam termopan

Publicat

pe

Tinand cont de stilul de viata actual, majoritatea oamenilor petrec aproximativ 90% din timp in interior. Drept urmare, ferestrele si balcoanele sunt cele mai apropiate si convenabile optiuni de a ne reconecta cu natura. Tocmai de aceea, atunci cand se construiesc imobile, trebuie sa se puna accentul foarte mult pe ferestre din PVC cu geam termopan, sa fie cat mai bine plasate si eficiente din toate punctele de vedere.

Clorura de polivinil este un material care indeplineste toate conditiile de sustenabilitate si eficienta din punct de vedere termic. Combinatia incredibila de proprietati a facut din acest material sa fie numarul 1 in constructia de usi si ferestre pentru diverse imobile din toata lumea. Conform Federatiei Britanice a Materialelor Plastice, in jur de 80% din ferestrele de pe mapamond sunt construite folosindu-se PVC-ul.

Fiind atat de importante pentru cladirile omenirii, haideti sa facem o scurta incursiune in istoria ferestrelor, cum au evoluat ele de la simple gauri in pereti pentru ventilare in capodoperele arhitecturale din zilele noastre si cum am ajuns sa folosim in Valcea, si nu numai, tamplarie PVC cu geam termopan in detrimentul celorlalte materiale traditionale.

Inainte de PVC

Cum spuneam, ferestrele au o istorie extraordinar de lunga si prima oara erau doar niste gauri in pereti ce aveau ca scop asigurarea ventilarii. Tamplaria este un fenoment ceva mai recent, primele rame fiind construite initial din lemn, plumbsau fier pe la inceputurile secolului al 16-lea. Geamurile de sticla erau o raritate pe vremea aia, iar acestea au aparut pentru prima data in magnifica arhitectura Georgiana din Marea Britanie. La inceputul secolului al 19-lea ferestrele cu rame din metal au devenit populare si printre oamenii de rand pe masura ce costurile producerii de sticla si metale s-au redus semnificativ odata cu Revolutia Industriala.

Cu toate acestea, curand s-au descoperit anumite neajunsuri – plumbul nu oferea deloc securitate, iar fierul era greu si necesita eforturi mari de intretinere. Asa se face ca un nou material a aparut pe piata la inceputul secolului 20: aluminiul. Desi era usor de obtinut si oferea buna protectie impotriva elementelor naturii, acesta s-a dovedit ulterior a nu fi chiar potrivit deoarece este un foarte bun conductor de caldura, astfel ca in zonele toride casele deveneau adevarate cuptoare. Astfel mai tarziu in secolul 20 s-a descoperit plasticul si polimerul, iar acestea au luat cu asalt industria.

Originile PVC-ului

Policlorura de vinil (PVC) a capatat o popularitate uriasa pe la mijlocul secolului 20. Rezistenta sa biologica si chimica, producerea usoara, costurile reduse si fiabilitatea sa, i-au adus o multime de intrebuintari comerciale si un succes rasunator in diverse domenii ajungand in zilele noastre sa fie cel mai folosit material pentru constructia de usi si ferestre. Acesta este un material excelent, cu proprietati similare aluminiului, dar cu o rezistenta termica mult superioara.

Popularitatea comerciala a PVC-ului

Proprietatile impresionante ale PVC-ului, precum rigiditatea, durabilitatea, greutatea mica si rezistenta la intemperii l-au facut sa devina un succes comercial rasunator. Acesta este foarte recomandat de catre arhitectii si constructorii din toata lumea datorita versatilitatii si utilitatii sale, mai ales in ceea ce priveste ramele pentru ferestre sau usi.

Mai mult, usile si ferestrele din PVC au devenit prima optiune si a oamenilor de rand care doresc sa-si renoveze casele sau sa-si construiasca altele noi. Asta in primul rand datorita calitatilor excelente de izolare termica si chiar fonica. O casa echipata cu usi si ferestre din PVC ajuta la mentinerea unei temperaturi constante indiferent de anotimp, reducand astfel costurile pentru energie termica.

In plus, spre deosebire de tamplaria din lemn sau metal, PVC-ul necesita eforturi minime de intretinere. Desi la inceput tamplaria din PVC era doar alba, acum tehnologia a avansat suficient incat oamenii pot alege dintr-o gama foarte variata de culori care sa se plieze pe orice gusturi, iar durabilitatea de zeci de ani a tamplariei din PVC a facut ca majoritatea oamenilor sa-si indrepte atentia catre acest material atunci cand isi renoveaza casele.

Citeste in continuare

Exclusiv

Viața în roz bon bon cu bujori

Publicat

pe

De

Olla

Florile sunt nelipsite din orice gen de eveniment important. Ele sunt un simbol al aprecierii, un semn de delicatețe și de gingășie. Sunt de asemenea oferite în situații business sau în momente speciale, ca semn de respect. Bujorii sunt flori frumoase, care pot să fie dăruite într-o multitudine de situații. Nuanțele lor, de la roz pal, fucsia la coral aduc o senzație plină de viață în inimile tuturor.

Iată mai jos de ce trebuie să alegi buchetele de bujori pentru evenimentele tale speciale:

  1. Sunt flori frumoase, adorate de către orice femeie

Nu ai cum să greșești dacă oferi un buchet de bujori. Ele vor fi adorate de către orice femeie. Sunt flori frumoase, care pot să fie dăruite pentru orice vârstă sau situație. Așadar, cu siguranță că vei face o bucurie persoanei care primește acest gen de buchet de flori.

  1. Surprind plăcut

Aceste flori surprind în mod plăcut pentru că sunt spectaculoase în aranjamente florale olla.ro. Sunt flori care vor putea să fie folosite pentru decor în orice gen de cameră și care vor fi ținute minte. Ele sunt apreciate indiferent de evenimentul pentru care sunt dăruite fiindcă este dificil sa găsești pe cineva indiferent față de frumusețea și delicatețea lor.

  1. Sunt colorate și estetic plăcute

Bujorii vin într-o multitudine de nuanțe. Așadar, dacă vrei să oferi un buchet elegant și plăcut mirositor, poți oricând să apelezi la aceste tipuri de flori. Ele pot face o femeie să se bucure și pot să aducă un plus de culoare unei încăperi în care vor sta. Pot să fie împachetate deosebit, cu hârtie sau funde culorate. Aranjamentul buchetului poate să fie monocromatic neutru și să scoată în evidență culorile florilor sau poate să fie în contrast. Indiferent de alegere, poți opta întotdeauna pentru diverse nuanțe de bujori. Ele arata minunat și atunci când sunt într-o singură culoare dar și îmbinarea nuanțelor lor este delicată și surprinde plăcut întotdeauna.

  1. Pot să fie oferite într-o multitudine de situații

Situațiile în care pot să fie oferite aceste buchete sunt diverse. Acestea pot să fie profesionale sau personale. Astfel că poți să dăruiești un buchet de bujori atât colegilor în cadrul evenimentelor speciale, cât și persoanelor apropiate. Mama, prietena cea mai bună, partenera de viață, pot primi un buchet de bujori.

  1. Pot să facă parte din aranjamente cu multe flori

Aceste flori arată foarte bine atunci când sunt aranjate în buchete mari cu un număr generos de fire. De asemenea pot să fie combinate și cu alte tipuri de flori pentru o imagine deosebita.

Vei putea alege buchetul perfect pentru momentul tău special. Buchetele de bujori sunt frumoase, parfumate și elegante, aducând plăcere celei care le primește. Poți alege dintr-o mare varietate de modele și de flori pentru a putea să exprimi emoțiile tale.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

ExclusivO săptămână inainte

Marketingul digital și promovarea în social media

Marketingul digital și promovarea în social media Această formă de marketing online implică crearea și partajarea de conținut pe rețelele...

Digital Craft Agency Digital Craft Agency
Afaceri2 săptămâni inainte

Cele mai neobișnuite servicii de web design

În prezent, World Wide Web conectează oamenii din întreaga lume, indiferent de scopurile și dorințele lor. Comunicare personală și profesională,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Gasca lui Tomac – dauna totala/Presedintele Crisitian Diaconescu (P.M.P.) s-a impus – Ziarul Incisiv de Prahova

Am impresia că la PMP e un puci în plină desfășurare, scrie pe reteaua de socializare jurnalistul Liviu Avram de...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Legatura dintre arestarea inculpaţilor Militaru Marian-Cătălin (P.M.P), Şerpescu Cătălin Constantin (P.M.P.) cu Sebastian Moise (P.M.P) si dosarul penal pentru şpăgi date la cimitirele din Bucureşti deschis de DNA – Ziarul Incisiv de Prahova

Şi în acest dosar se va întâmpla ca în dosarul Mineriada. Va fi trimis înapoi la Parchetul Militar, pentru că...

Social2 săptămâni inainte

Freza de Zăpadă Rotakt – Utilajul care-ţi face iarna mai uşoară

Pentru că iarna bate la uşă, iar fulgii de nea vor începe curând să se aşterne peste curţile noastre, va...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Seful Poliției Române, chestorul Eduard Mirițescu, a intrat în vizorul procurorilor Parchetului Curții de Apel Bacău/AUDIAT – ieri – de procurori în cazul CRIMELOR DE LA ONEȘTI – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai mulți polițiști au fost audiați de procurorii Parchetului Curții de Apel  Bacău în cadrul dosarului penal pentru neglijență în...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Sunt foarte funny analfabeții funcționali de la Bioterra, doctoranzii SRI – Ziarul Incisiv de Prahova

Cu siguranță că ați mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Pregătirea fizică a polițiștilor de penitenciare se face doar in documente, realitatea este insă dezastruoasă, un pic de exceptie fac grupele EOS/Nici la colegii din Politie lucrurile nu stau mai bine – Ziarul Incisiv de Prahova

Cu siguranță că ați mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată...

conuri rutiere | Vesta conuri rutiere | Vesta
Administrație locală3 săptămâni inainte

Descopera tot ce nu stiai despre conuri rutiere!

Le vezi la tot pasul, mai ales pe strazile cu benzi multiple si care sunt, de obicei, aglomerate – evident,...

Exclusiv3 săptămâni inainte

DE LA COMUNISTUL „ȘTIINȚA CONDUCERII” LA DEMOCRATUL „MANAGEMENT”/”Abulici”, proști cu diplomă de doctori în științe și analfabeți funcționali

De multe ori am spus că în administrația publică centrală și locală sunt angajați care fie nu știu să scrie,...

Exclusiv3 săptămâni inainte

TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României! – Ziarul Incisiv de Prahova

Cu siguranță că ați mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată...

Exclusiv3 săptămâni inainte

A real tsunami will follow in the PMP/Consilierii locali (sefi din PMP – retinuti) erau ascultati pe mandat inca din iunie 2021 – Ziarul Incisiv de Prahova

Nu va ganditi la prostii. Faptul ca o fac impreuna (sedinta), este pentru ca si-au dat functii prin toate birourile...

Afaceri3 săptămâni inainte

Care sunt avantajele oferite de alegerea unei tamplarii PVC?

PVC-ul este un material extrem de raspandit si popular. Un material care le permite usilor, ferestrelor sau roletelor sa reziste...

Exclusiv3 săptămâni inainte

„Ce-ai facut Catalina?”/Celebrele discursuri ale lui Cicero, in Senat, palesc pe langa cele din cadrul sedintelor PMP de la Ploiesti si Prahova/Reactii spumoase ale unui analfabet functional, urmas al Monicai Macovei – Ziarul Incisiv de Prahova

Nu va ganditi la prostii. Faptul ca o fac impreuna (sedinta), este pentru ca si-au dat functii prin toate birourile...

Afaceri3 săptămâni inainte

Ferestrele cu profile PVC Klass asigura protectie suplimentara impotriva capriciilor iernii

Intr-o tara cu anotimpuri diverse precum Romania, proprietarii de case si constructorii trebuie sa ia in considerare toate aspectele anotimpurilor...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Modelarea econometrica demonstreaza cu un mare grad de certitudine ca baietasii care se bucura de girofar si de elicoptere SRI, mai devreme sau mai tarziu ajung exact acolo unde le e locul… – Ziarul Incisiv de Prahova

In data de 29.10.2021, Incisiv de Prahova a publicat articolul:  “Ura viscerală a opozitiei (PSD) manifestată față de locuitorii nevoiasi...

Știrile Săptămânii