Connect with us

Administrație locală

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Publicat

pe

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

 • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

 • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

 • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

 • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

 • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

 • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

 • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Vadrexim – Excelența în Anvelope și Jante pentru Vehiculul Tău

Publicat

pe

Atunci când vine vorba de siguranța și performanța vehiculului tău, alegerea anvelopelor și jantelor potrivite este crucială. Vadrexim, un magazin de anvelope și jante de top, își demonstrează angajamentul de a oferi produse de calitate superioară și servicii clienti excepționale. Cu o experiență îndelungată în domeniu, Vadrexim oferă o gamă variată de anvelope și jante, adaptată pentru a satisface nevoile și preferințele fiecărui șofer.

Primul pas în alegerea anvelopelor este să înțelegi nevoile specifice ale vehiculului tău. Fie că ai nevoie de anvelope pentru un SUV robust, un autoturism compact sau o mașină sport de înaltă performanță, Vadrexim oferă o varietate de opțiuni. De la anvelope de iarnă care asigură aderență maximă pe zăpadă și gheață, la anvelope de vară optimizate pentru drumuri uscate și temperaturi ridicate, până la anvelopele all-season care oferă un echilibru între caracteristicile celor două, Vadrexim are tot ce ai nevoie pentru a te asigura că vehiculul tău este echipat corespunzător pentru orice condiție de drum.

La fel de importantă este și alegerea jantelor. Jantele nu numai că adaugă un aspect estetic mașinii, dar sunt esențiale pentru performanța și siguranța vehiculului. Jantele din aliaj ușor sunt ideale pentru cei care doresc să îmbunătățească manevrabilitatea și eficiența combustibilului, în timp ce jantele din oțel sunt cunoscute pentru durabilitatea lor. La Vadrexim, vei găsi o gamă largă de jante care se potrivesc cu stilul tău și cu specificațiile tehnice ale vehiculului tău.

Un cuvânt cheie în alegerea jantelor este „designul”. Aspectul jantelor poate schimba radical aspectul unui vehicul. De la designuri clasice și elegante, până la modele mai sportive și agresive, Vadrexim oferă o varietate de stiluri pentru a satisface gusturile fiecărui client.

Pe lângă produsele de înaltă calitate, Vadrexim pune un accent deosebit pe serviciile oferite clienților. Echipa Vadrexim este dedicată să ofere consultanță și asistență în alegerea anvelopelor și jantelor, asigurându-se că fiecare client face alegerea potrivită pentru nevoile sale.

Un articol din Automotive World evidențiază importanța alegerii unui magazin de anvelope și jante care oferă nu doar produse de calitate, ci și o experiență de cumpărare superioară. Vadrexim îndeplinește toate aceste cerințe, oferind o experiență completă de cumpărare, de la găsirea produsului potrivit până la servicii post-vânzare.

În concluzie, fie că ești în căutarea anvelopelor și jantelor perfecte pentru vehiculul tău sau ai nevoie de sfaturi profesionale, Vadrexim este destinația ideală. Cu o gamă largă de produse de calitate, expertiză profesională și un serviciu clienti excepțional, Vadrexim îți asigură că fiecare călătorie cu vehiculul tău este una sigură, confortabilă și în armonie cu stilul tău personal. Alege Vadrexim pentru nevoile tale auto și experimentează diferența pe care o poate face un partener de încredere.

Citeste in continuare

Administrație locală

Descopera tot ce nu stiai despre conuri rutiere!

Publicat

pe

conuri rutiere | Vesta

Le vezi la tot pasul, mai ales pe strazile cu benzi multiple si care sunt, de obicei, aglomerate – evident, este vorba despre conuri rutiere. Dupa cum bine stii, acestea vin cu beneficii destul de importante pentru participantii la trafic – in primul rand, ajuta la prevenirea accidentelor rutiere.

Mai apoi, aceste conuri ajuta si la delimitarea benzilor ori marcarea unor zone care trebuie evitate – in principal, din cauza gropilor sau lucrarilor stradale. Indiferent de situatie, orice sofer poate recunoaste portocaliul comun al acestora. Dar conurile rutiere au mai mult de zis – iata 5 aspecte interesante pe care probabil nu le stiai despre ele!

Ce se folosea inainte de inventarea acestor conuri rutiere?

Inainte de a realiza importanta vizibilitatii in trafic – si inainte ca traficul asa cum il stim astazi sa existe -, oamenii au considerat ca barierele de lemn erau destul de eficiente. Pe langa acestea, se mai construiau si trepiede, tot din lemn, pentru semnalizarea pericolului.

Evident, principalul dezavantaj era vizibilitatea extrem de scazuta a acestora.

Cate conuri exista in lume?

La momentul actual, in lume se folosesc, in mod activ, in jur de 140 de milioane de conuri rutiere. Pentru unii, acest numar poate parea mare. Totusi, in comparatie cu numarul de masini, conurile rutiere se afla in dezavantaj.

Mai exact, exista peste 1.4 miliarde de masini pe planeta – de 10 ori mai multe decat numarul de conuri.

Care a fost scopul primului con rutier inventat?

Primele conuri rutiere au fost inventate in anul 1940, de catre un pictor stradal. Acesta le-a inventat pentru a tine masinile departe de vopseaua proaspata. Trei ani mai tarziu, acesta si-a brevetat inventia, aducandu-i cateva caracteristici care sunt eficiente pana si in ziua de astazi.

De exemplu, acesta a creat conurile cat de vizibile cu putinta, deloc daunatoare pentru masini in caz de coliziune, cu posibilitate de stivuire pentru transport si depozitare usoare si care vor reveni in pozitie initiala dupa ce au fost lovite.

Cat de mult stau aceste conuri rutiere in trafic?

Desigur, aceste obiecte stau la nivelul carosabilului atat timp cat este nevoie – uneori chiar si cu lunile. Totusi, exista situatii cand pietonii sau alti soferi decid sa le imprumute. Drept rezultat, in jur de 1 milion de conuri sunt furate, in Statele Unite, in fiecare an. Desi aceasta problema este una globala, numarul de conuri furate in alte tari nu se compara cu cel din State.

Cine poate folosi si amplasa aceste conuri?

Multi oameni cred ca acestea pot fi amplasate doar de fortele de ordine, in caz de accident sau pentru a semnaliza anumite pericole la nivelul carosabilului. Acest lucru este doar partial adevarat.

Orice firma sau companie care realizeaza lucrari stradale, lucrari la nivelul retelei de canalizare, lucrari la stalpii de electricitate de pe carosabil si asa mai departe are dreptul de a cumpara si mai apoi amplasa aceste conuri.

Desigur, pe langa domeniul de activitate relevant, acestea au nevoie si de un permis de la anumite entitati publice locale care sa le permita amplasarea.

Concluzie

In cele din urma, tine minte ca si tu, ca sofer, ai dreptul (si obligatia) de a amplasa semnalizatoare rutiere – mai ales cand opresti pe autostrada in urma unei defectiuni si vrei sa te asiguri ca autovehiculul tau este vizibil.

Astfel de conuri rutiere si semnalizatoare, indiferent de scopul in care vor fi folosite, pot fi achizitionate de pe magazinul online Vesta – produse de calitate, la un pret avantajos.

Citeste in continuare

Administrație locală

Cum te pregatesti sa obtii fisa medicala pentru permis auto in Bucuresti?

Publicat

pe

fisa medicala permis auto Bucuresti

Odata inceputa scoala de soferi, se da startul unei noi etape in viata fiecarui om. Apar noi responsabilitati, noi griji, noi costuri, dar si noi beneficii. Fie ca o faci din placere, fie ca o faci din motive profesionale, obtinerea carnetului de conducere reprezinta pentru oricine o adevarata provocare.

Din punct de vedere teoretic, trebuie sa cunosti legislatia si regulile de circulatie, trebuie sa stii semnificatia oricarui semn rutier, dar si cine cedeaza cui prioritatea. Din punct de vedere practic, vei fi nevoit sa simti atunci cand trebuie sa schimbi viteza, sa iti antrenezi rapiditatea reactiilor si sa nu incurci benzina cu motorina.

Bineinteles, acestea sunt doar cateva exemple. Cantitatea materialului de studiu pe care trebuie sa o parcurgi teoretic si pragmatic este mult mai mare. Iar pe langa toate acestea, mai ai nevoie de obtinerea unui act extrem de important: fisa medicala permis auto Bucuresti.

Ce trebuie sa faci?

In primul rand, intra pe site-ul https://www.fisamedicala.info/, deschide sectiunea „Fise si analize medicale”, iar apoi selecteaza optiunea „Fisa medicala permis auto”.

In al doilea rand, trebuie sa iti faci o programare la clinica Standard Med, autorizata pentru efectuarea tuturor examenelor medicale si paraclinice. Tot pe site-ul fisamedicala.info, la rubrica „Tarife si programari” vei gasi un formular de solicitare destinat programarilor. In cazul in care preferi o discutie telefonica in legatura cu vizita la clinica, poti apela unul dintre urmatoarele numere: 0722.435.435 sau 0314.053.950.

In al treilea rand, pentru a rezolva cat mai repede examinarea medicala, este indicat sa te prezinti la clinica aproximativ cu 15 minute inainte de ora programarii.

De regula, fisa medicala pentru permis auto in Bucuresti se obtine in maximum o ora si jumatate de la completarea formularelor. Acelasi timp de asteptare este atat pentru obtinerea, cat si pentru reinnoirea permisului auto.

Ce acte sunt necesare?

Pentru a nu fi nevoit sa faci doua drumuri, atunci cand pleci spre clinica, NU uita sa iei de acasa urmatoarele acte:

 • Cartea de identitate / buletin.
 • Fisa de scolarizare (pentru obtinerea permisului auto).
 • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie.
 • Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet tip I).

Pentru orice alte nelamuriri, poti trimite un e-mail la adresa programari@fisamedicala.info.

Ce investigatii sunt necesare pentru obtinerea fisei medicale pentru permisul auto?

In ziua examinarii conditiei fizice si psihice, vei fi supus urmatoarelor controale medicale:

 • Psihiatrie;
 • Medicina interna;
 • Ortopedie;
 • Neurologie;
 • Oftalmologie;
 • ORL

Dupa cum vezi, nu este foarte greu sa obtii fisa medicala permis auto Bucuresti daca alegi o clinica profesionista, asa cum este Standard Med.

Odata obtinut carnetul de conducere, vei putea fi un exemplu de buna conduita pentru ceilalti participanti la trafic! Nu uita sa conduci prudent si sa fii tu insuti soferul pe care vrei sa-l intalnesti pe strada!

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized15 ore inainte

HONOR lansează la MWC 2024 o nouă strategie All-scenario, bazată pe AI

HONOR anunță lansarea la nivel global a smartphone-ului HONOR Magic6 Pro, demonstrând angajamentul în stimularea inovației în era AI 26...

Uncategorized16 ore inainte

Samsung prezintă viziunea Galaxy AI la MWC 2024 prin intermediul celor mai recente produse și servicii

Vizitatorii vor avea parte de experiențe puternice și autentice cu ajutorul seriei Galaxy S24, al ecosistemului extins de produse și...

Uncategorized17 ore inainte

Xiaomi adaugă o serie captivantă de produse smart living gamei sale globale AIoT

Xiaomi, companie producătoare de electronice de consum și dispozitive smart conectate printr-o platformă IoT, a anunțat astăzi lansarea globală a...

Uncategorized17 ore inainte

Xiaomi lansează global seria Xiaomi 14, cu optică Leica de ultimă generație, susținută de Xiaomi HyperOS

Xiaomi, lider global în inovație, anunță lansarea celei mai noi game de smartphone-uri flagship, seria Xiaomi 14, în cadrul unui...

Exclusiv20 de ore inainte

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv2 zile inainte

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale – Ziarul Incisiv de Prahova

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile inainte

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii – Ziarul Incisiv de Prahova

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Uncategorized3 zile inainte

HONOR ajunge în Top 5 branduri de smartphone-uri din Europa

HONOR, conform ultimelor cercetări Canalys (https://www.canalys.com/newsroom/europe-smartphone-market-q4-2023), s-a poziționat în mod remarcabil printre primele cinci branduri de smartphone-uri din Europa, pentru...

Uncategorized4 zile inainte

TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Add To Music App duce mai departe puterea descoperirii muzicii pe TikTok și contribuie la consumul de muzică pe principalele...

Uncategorized4 zile inainte

De ce este mai bine să cumperi o unitate SSD sau NVMe în loc de una HDD

Cred că suntem cu toții de acord că unitățile HDD, care au fost odată forța dominantă, au pierdut bătălia cu...

Exclusiv4 zile inainte

Caracatita WHITE TOWER (XIV) /Neregurile de la Urbanismul Primariei cunoscute de primarul PSD-ist Andrei Volosevici

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Eveniment5 zile inainte

NAVITEL R285 2K – Cameră de bord modernă echipată cu funcționalități avansate

În contextul unei piețe dinamice a tehnologiei auto, NAVITEL își reafirmă poziția de lider prin consolidarea ofertei de camere auto de...

Uncategorized5 zile inainte

Funcția de urmărire a ochilor de la HONOR poate controla mișcarea mașinii VIDEO

Te invităm să descoperi cea mai recentă inovație HONOR și să experimentezi o nouă eră a condusului prin intermediul funcției de...

Uncategorized5 zile inainte

Ce artisti ajung la Summer Well in 2024?

In perioada 9-11 august 2024 ne dam întalnire la a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura la...

Exclusiv5 zile inainte

BMW-ul primit șpagă la santajele media la un pas de a lovi o femeie pe trecerea de pietoni! – Ziarul Incisiv de Prahova

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Uncategorized5 zile inainte

Samsung a prezentat gama de dispozitive îmbunătățite cu AI din 2024 în cadrul evenimentului “World of Samsung”

“World of Samsung” celebrează modul în care inteligența artificială permite noi experiențe de viață conectată prin intermediul seriei de produse...

Știrile Săptămânii