Connect with us

Afaceri

Era PreFacebook sau cele mai vechi rețele sociale

Publicat

pe

Deși a apărut în 2004, s-ar părea că Facebook-ul există dintotdeauna. Un sfert din populația lumii folosește această rețea de socializare. Numărul utilizatorilor s-a dublat în doar câțiva ani. În octombrie 2012 compania a atins cifra de un milliard de utilizatori activi, iar pe 31 martie 2017 erau deja 1,94 de miliarde de utilizatori lunari. Cel mai curios e faptul că Facebook a fost creat inițial ca o rețea socială cu circuit închis. Ea era destinată comunicării dintre studenții universității Harvard din Statele Unite ale Americii. Apoi a fost deschisă și pentru membrii altor universități americane. Fiecare utilizator era verificat dacă aparținea sau nu unei instituții superioare, prin adresa de poștă electronică a studentului. Din 2006 rețeaua a fost deschisă tuturor, devenind, în scurt timp, foarte populară. Apropo, ea este chiar interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu.

Ce era înainte de Facebook? Mulți ar spune că „nimic”. Totuși, nu era beznă totală. Facebook-ul are câțiva predecesori. Să-i luăm la rând:

  1. mIRC

mIRC este un client Internet Relay Chat pentru Microsoft Windows. Platforma a fost creată în 1995. Dezvoltatorul ei este programatorul britanic de origine palestiniano-siriană Khaled Mardam-Bey. mIRC-ul poate fi utilizat pentru comunicare, jocuri sau pentru a lucra împreună cu alți utilizatori din întreaga lume, fie în conferințe de grup multi-utilizator, fie în discuții personale. Dispune de o interfață curată și practică, care este foarte configurabilă și oferă funcții precum liste de prieteni, transferuri de fișiere, conexiuni multi-server, criptare SSL, suport proxy, sunete personalizate, logarea mesajelor și multe altele. MIRC are de asemenea un limbaj puternic de scripting, care poate fi utilizat atât pentru automatizarea mIRC, cât și pentru crearea de aplicații care efectuează o gamă largă de funcții, de la comunicațiile de rețea la jocurile online. mIRC-ul era, pe timpuri, foarte popular, fiind descărcat de peste 38 de milioane de ori. În 2003, mIRC-ul a fost inclus în top 10 cele mai populare aplicații din Internet.

  1. ICQ

ICQ (I seek you – eu te caut) este un alt program de mesagerie instantă. Inițial a fost dezvoltat și popularizat de Mirabilis, o companie din Israel, care a fost ulterior cumpărată de America Online. Prima versiune a programului a fost lansată în noiembrie 1996. ICQ a devenit astfel primul serviciu numit „mesagerie instantă”. Mai târziu această tehnologie a fost și patentată. În 2001, ICQ avea peste 100 de milioane de conturi ale utilizatorilor înregistrați. În aprilie 2010, ICQ a fost vândută fondului rusesc de investiții Digital Sky Technologies, pentru suma de 187,5 milioane de $. După reorganizarea acestuia, în septembrie 2010, ICQ a intrat în componența Grupului Mail.ru. Pe parcursul anilor de existență, ICQ a adunat milioane de clienți și a suferit numeroase modificări. În momentul său de glorie, în 2001, ICQ înregistra mai mult de 100 de milioane de conturi. În 2010, în timpul trecerii la Mail.ru, existau aproximativ 42 de milioane de utilizatori zilnici. Din 2013, ICQ are 11 milioane de utilizatori lunari.

  1. Yahoo! Messenger

Un alt client de chat în timp real este Messenger-ul dezvoltat de compania Americană Yahoo!, unul din cele mai populare softuri de chat și interacționare socială pe internet. Pe lângă faptul că utilizatorii pot purta conversații în timp real, acest program oferă și un mediu interactiv plăcut. Există o alegere variată de interfețe grafice, avatare, jocuri ori mesaje de disponibilitate configurabile. Yahoo Messenger a fost lansat inițial cu denumirea ”Yahoo Pager”, pe 9 martie 1998. De atunci compania a lansat pe piață mai multe versiuni, îmbunătățind, treptat, aplicația, implementând elemente noi și reparând bug-urile versiunilor precedente.

  1. Hi5

O altă rețea socială destul de populară este Hi5, fondată în 2002 de Ramu Yalamanchi. Și aici utilizatorii își creează un profil, în care pot încărca fotografii, pot lăsa comentarii, pot adăuga informații referitor la vârstă, interese, locul nașterii, își pot crea un music player și se pot împrieteni. O trăsătură a acestei platforme este rețeaua de prieteni: de primul grad – prietenii direcți, de gradul doi – prietenii prietenilor și de gradul trei – prietenii prietenilor de gradul doi. La sfârșitul anului 2007 Hi5 număra deja 98 de milioane de membri. În decursul acelui an, rețeaua a fost pe locul 25 ca vizitare din toate site-urile din Internet. În iulie 2010, în România existau 4,7 milioane de utilizatori unici de hi5. Un an mai târziu numărul acestora s-a micșorat de aproape două ori. Sesizați cumva aici influența Facebook-ului?

  1. eBuddy

EBuddy este o companie privată de software olandeză care oferă servicii de mesagerie instantanee. Ea a fost inițial dezvoltată de Paulo Taylor. Ideea lui a apărut ca o consecință a unui pariu de a dezvolta Messenger (așa cum a fost numit în 2003) pentru un telefon mobil. După câteva săptămâni, Taylor a câștigat pariul și a încărcat aplicația pe un server. O versiune web a fost în curând dezvoltată ca urmare a solicitărilor utilizatorilor. Datorită faptului că traficul de utilizatori se mărea, Taylor a hotărât să continue această idee. Începând din 2011 eBuddy a raportat 100 de milioane de descărcări. Serviciul emblematic al companiei este XMS, un serviciu de mesagerie instantă, de tip cross-platform. El include și unele caracteristici multimedia: utilizatorii pot trimite imagini și clipuri video și-și pot împărtăși locația. La un moment dat, XMS procesa peste 17 miliarde de mesaje pe lună trimise de mai mult de 30 de milioane de utilizatori unici. 100.000 de utilizatori se înscriau zilnic și 1.5 miliarde de bannere erau vândute pe web.

  1. MySpace

Myspace este un site de social networking care oferă o rețea interactivă de prieteni, profiluri personale, bloguri, grupuri, fotografii, muzică și videoclipuri. Domeniul MySpace.com a fost inițial deținut de YourZ.com, Inc., și era destinat până în 2002 pentru stocarea și partajarea online a datelor. Apoi a fost transformat dintr-un serviciu de stocare a fișierelor, într-un site de socializare. În august 2003, câțiva angajați ai eUniverse ce aveau conturi pe MySpace au văzut potențial în rețeaua lor de socializare. Grupul a decis să lărgească aria ei de acoperire. În termen de 10 zile, prima versiune extinsă a lui Myspace a fost gata pentru lansare. Primii utilizatori ai Myspace erau angajații eUniverse. Compania a organizat concursuri pentru a vedea cine ar putea înscrie cei mai mulți utilizatori. EUniverse și-a folosit cei 20 de milioane de utilizatori și abonați de e-mail pentru a inspira viață în Myspace și a-l propulsa în vârful topului celor mai populare rețele sociale. Myspace a fost achiziționată de News Corporation în iulie 2005 pentru suma de 580 milioane de dolari și vândută în 2011 pentru 35 de milioane de dolari. Din 2005 până în 2008, Myspace a fost cel mai mare site de socializare din lume, iar în iunie 2006 a depășit Google ca cel mai vizitat site web din Statele Unite. În aprilie 2008, Myspace a fost depășit de Facebook în numărul vizitatorilor unici la nivel mondial. De atunci, numărul utilizatorilor Myspace a scăzut constant, în ciuda mai multor reinventări și optimizări SEO.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Recomandari pentru a-ti dezvolta agentia de web desing

Publicat

pe

De

DCA

Tot mai multe persoane care vor sa dezvolte un business in mediul online tind sa uite despre importanta marketing-ului sau a departamentului de vanzari. In comparatie cu alte domenii, cel al web desing-ului este incredibil de competitiv.

Tot mai multi oameni se specializeaza si construiesc site-uri pe diferite platforme, precum CMS, Joomla si WordPress. Gasirea unei abordari unice in aceasta piata de web design este recomandata indiferent de volumul de cunostinte sau abilitati pe care le poti pune in practica.

De aceea, in tot mai multe cazuri, atunci cand alegi sa oferi un produs sau serviciu unic, vei obtine, in mod natural, mai multa prezenta online. Astfel ca te vei invata sa atragi mai multi clienti si sa renunti la anumite colaborari. Cu alte cuvinte, chiar daca esti la inceput de drum nu inseamna ca trebuie sa lucrezi cu oricine, orice.

Dar pentru asta este nevoie sa inveti sa iti vinzi produsul sau serviciile care te recomanda in domeniul de web design. Dobandirea acestei abilitati de a face afaceri pe baza aptitudinilor tale este ceva destul de greu de realizat si nu oricine are inclinatie in aceasta directie.

Mai mult, nu este foarte greu de observat de ce oamenii cumpara anumite produse sau servicii doar de pe anumite site-uri, in defavoarea altor brand-uri. Cu siguranta exista multe modalitati pentru a vinde ceva. Dar ce anume crezi ca functioneaza sau o sa functioneze pentru tine?

Te gandesti, poate, sa te concentrezi pe o abordare prin care sa oferi si mai multa valoare decat real esti capabil. Cu alte cuvinte, te poti documenta suficient de mult in privinta domeniului de web design si, in special, informatii legate de eforturile pe care un atreprenor trebuie sa le realizeze pentru a dobandi succesul in acest mediu online competitiv.

Cum sa contruiesti relatii de lunga durata?

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa te ocupi atat pe parcursul desfasurarii proiectelor clientilor tai, cat, mai ales, dupa incheierea acestora. Principalele recomandari pentru a dezvolta relatii pe termen lung cu clientii tai sunt:

  • Ofera-le intotdeauna cele mai bune optiuni de hosting si cele mai avantajoase din punct de vedere al pretului;
  • Trimite-le rapoarte lunare sau chiar saptamanale. Poti face acest lucru, in cazul in care nu incalca bunele practici din cadrul agentiei tale chiar si dupa finalizarea proiectelor pentru care ai fost solicitat;
  • Ofera-le tot suportul tau informational periodic. Cu alte cuvinte, instiinteaza-i cu privire la ultimele trend-uri din domeniul marketing-ului online si referitor la promovarea site-ului web.
  • In cazul in care ai dezvoltat un departament performant de SEO, ofera-le clientilor tai cele mai bune solutii pentru ca acestia sa dobandeasca o si mai buna vizibilitate online.

Indiferent de abordarea preferata de tine si obiectivele tale de business, pentru a supravietui in aceasta piata competitiva din mediul digital este important sa te gandesti constant cum poti aduce un plus de valoarea atat pentru clientii tai cat si pentru agentia ta.

Ce lucruri pot fi imbunatatite si cum acest lucru iti va creste sansele de a-ti dezvolta si mai mult pachetele de produse sau servicii prestate in cadrul agentiei web design.

Sursa articol: https://www.site4all.ro/blog/categorii-articole/afaceri-antreprenoriat/recomandari-pentru-a-ti-dezvolta-agentia-de-web-desing

Acest articol este publicat cu acceptul autorului:

Digital Craft Agency

AddressBulevardul Ion C. Brătianu nr. 5, București 030172

Phone0723 367 348

Appointments: https://digitalcraft.ro/

Citeste in continuare

Afaceri

Camera bebelusului

Publicat

pe

De

O optiune buna pentru camera bebelusului, este mobilierul modular. Modulele sau elementele pot fi achizitionate individual, dupa cum este necesar, construind astfel o camera pentru copil, in conformitate cu nevoile sale. Modulele nu au colturi ascutite periculoase, sunt fiabile si practice. In plus, cu ajutorul elementelor modulare, asa cum sunt saltele de schimbat scutece bebe, cosurile transformatoare sau depozitare pentru jucariile copiilor, fotolii speciale pentru bebelusi si multe altele pe care le gasesti in magazinul online lapetitarmoire.ro,  este usor sa schimbi interiorul unei camere pentru copii si sa economisesti spatiul in camera. Daca este posibil, trebuie prevazut un dressing. Un astfel de dressing poate fi cosul de depozitare, in care se pot depozita jucarii, haine, articole diverse. Pentru depozitarea jucariilor care sunt folosite deseori, exista si cutii depozitare frumos decorate. Astfel, vei vedea intotdeauna la indemana articolele necesare.

Camera bebelusului – Idei de amenajare

In loc de dulapuri, poti folosi rafturi  transformatoare care te vor ajuta la amenajarea camerei bebelusului, si pe care poti depozita prosoape, paturele, hainele bebelusului, articole de igiena si multe altele. Decorul subliniaza hobby-ul copilului tau. Pot fi rafturi pentru globurile muzicale sau cutiute muzicale, cutiute pentru dintii de lapte, album foto din plus etc. Nu-ti impune propriile hobby-uri, ci incearca sa decorezi camera copilului, cu saltele moi pentru joaca, covorase bebelusi, salteaua organizator etc. Tema pentru decor poate fi nu numai de design, ci si functionala, aici putand alege unul sau mai multe cuiere decorative, cosuri pentru jucarii, organizator pentru baie sau pentru jucarii.

Lasa-i copilului spatiu liber pentru a se putea juca asa cum isi doreste. Chiar daca intregul apartament este realizat in acelasi stil, ofera-i copilului spatiu pentru autoexprimare.

Iluminatul din camera copilului

Nu uita de iluminatul din interiorul camerei copiilor. O lumina pozitionata corect nu va obosi ochii copilului. Ar trebui sa acorzi preferinta veiozelor si lampilor de iluminat pentru bebelusi, pe care le poti alege din magazinul online lapetitarmoire.ro. Astfel de elemente asigura distributia luminii in toata camera. Copiii adora jocurile active, asa ca este mai bine sa nu instalezi candelabre cu elemente decorative. Deasupra suprafetelor de lucru, lumina de la lampa nu trebuie sa fie prea luminoasa sau prea slaba, astfel incat razele directe sa nu intre in ochii bebelusului. Lumina de noapte trebuie sa fie pusa la indemana si trebuie sa fie in siguranta, astfel incat copilul sa nu ajunga la ea. Firele si cablurile pot fi ascunse sub tablouri sau cuiere agatate pe pereti. O camera pentru copii este teritoriul celui mai mic membru al familiei, asa ca trebuie sa abordezi cu atentie designul si mobilierul. Este important sa iei in considerare fiecare detaliu, oricat de mic ar fi.

Camera bebelusului – Siguranta

Mobilierul din lemn, este un material natural si ecologic si este cel mai potrivit pentru camera bebelusului. Elementele de mobilier, cum ar fi patutul sau dulapul, nu trebuie sa prezinte parti proeminente si ascutite, deoarece copilul s-ar putea accidenta. Copiii duc o viata activa, si prin urmare, in camera bebelusului ar trebui sa domine o atmosfera mai relaxanta, care va ajuta la potolirea exceselor de furie sau plans.

 

Citeste in continuare

Afaceri

Transcar- rețeta unei călătorii perfecte

Publicat

pe

Dacă vei avea nevoie de transportul unui grup de persoane în scop turistic sau cu ocazia altor activități, vei putea apela la serviciile pe care le oferă firma transcarsrl.ro, în condiții de maxim confort și siguranță. Experiența în acest domeniu, căpătată în urma celor 18 ani de când se află pe piață, profesionalismul, securitatea și confortul pasagerilor sunt principalele preocupări.

Motivele pentru care poți avea nevoie de închirierea microbuzelor și autocarelor sunt foarte multe, fie că este vorba despre excursii, transferuri, transportul invitaților la evenimente, diverse transporturi business sau corporative, cea mai mare parte dintre clienți au fost pe deplin satisfăcuți de calitatea serviciilor, acesta este și motivul pentru care ei revin de fiecare dată și recomandă firma ca fiind una dintre cele mai bune de pe piață.

Angajații și șoferii sunt experimentați, profesioniști adevărați și știu cum să trateze cererea fiecărui client ca fiind cea mai importantă, de aceea, clienții știu că la firma Transcar vor primi mereu mult peste așteptările lor.

În funcție de numărul de persoane din grup, vei putea opta pentru a alege un microbuz sau un autocar din parcul auto al firmei ce este format doar din vehicule de ultimă generație. În acest fel, indiferent ce vehicul vei alege, vei putea să te bucuri de un drum confortabil și plăcut până la destinație, fără stres și fără teama că te vei lovi de situații neprevăzute care îți vor da bătăi de cap.

Prețurile pentru închirierea unui mijloc de transport de la firma Transcar sunt cele mai mici de pe piață, însă nu există nici o problemă atunci când vine vorba despre calitatea serviciilor oferite, acestea fiind întotdeauna la cele mai înalte standarde.

Confortul și bucuria pasagerilor sunt cele mai importante aspecte ale unei călătorii reușite, iar personalul firmei Transcar știe exact ce trebuie să facă în fiecare moment pentru a reuși să ofere o călătorie de neuitat.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv2 zile inainte

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Revoltați că nu au avut niciun control asupra procesului de numire a noului CNATDCU, o parte din rectorii de universități...

Exclusiv2 zile inainte

Huawei Next Image 2020 așteaptă în continuare înscrieri: Peste 20 de mii de pasionați de fotografie din Europa și-au înregistrat deja lucrările în competiție

Huawei Consumer Business Group invită pasionații de fotografie din România să se înscrie în competiția globală Huawei Next Image 2020...

Exclusiv3 zile inainte

Experiența TV de acasă, la superlativ: TCL aduce în România seria X91 de televizoare QLED 8K

TCL, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum la nivel modial, recunoscut pentru vasta activitate de...

Exclusiv3 zile inainte

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Revoltați că nu au avut niciun control asupra procesului de numire a noului CNATDCU, o parte din rectorii de universități...

DCA DCA
Afaceri4 zile inainte

Recomandari pentru a-ti dezvolta agentia de web desing

Tot mai multe persoane care vor sa dezvolte un business in mediul online tind sa uite despre importanta marketing-ului sau...

Exclusiv4 zile inainte

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Exclusiv5 zile inainte

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Dupa ce seful Politiei Locale Ploiesti l-a confundat pe seful Poliţiei Municipiului Ploieşti, comisar şef de poliţie Cristian Gelu MANEA,...

Exclusiv6 zile inainte

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Exclusiv7 zile inainte

Millionmess.com, platforma online cu ajutorul căreia mesajele voastre rămân în istorie, vine din partea unui elev român!

În fiecare zi apar tot mai multe noutăți din punct de vedere tehnologic, în toate domeniile. Un lucru este cert....

ExclusivO săptămână inainte

Nu e chiar o idee genială ca o unitate a Securității (UM 0225) să sară în apărea altei unități a Securității (UM 0195)

Odată ce s-a dat semnalul deratizării Băncii Naționale a României de foștii turnători ai securității, începând cu întâiul ei sicofant,...

ExclusivO săptămână inainte

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

ExclusivO săptămână inainte

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Odată ce s-a dat semnalul deratizării Băncii Naționale a României de foștii turnători ai securității, începând cu întâiul ei sicofant,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger

Se strânge lațul anchetei în jurul lui Eugen Adrian Ionel Astfel după cum anunțam, revenim cu noi amănunte privind ”scandalul...

Afaceri2 săptămâni inainte

Camera bebelusului

O optiune buna pentru camera bebelusului, este mobilierul modular. Modulele sau elementele pot fi achizitionate individual, dupa cum este necesar, construind...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Focar de infectie si o nepasare vadita fata de lege la o asociatie de proprietari din Ploiesti/Primaria, ISU si DSP PRAHOVA sunt in letargie

GenocidulPentru că nu mai fac politică de trei ani, de când mi-am dat demisia din toate funcțiile pentru că într-o...

Știrile Săptămânii