Guvernul a aprobat lucrările pentru Trei proiecte mari de infrastructură. Este vorba despre trei drumuri de maximă importanță pentru țară.

Primul dintre drumuri este secțiunea 1 din autostrada Sibiu- Piteşti. Vestea nu tocmai bună este că cei 13 km vor fi finalizați în 4 ani.

Contractul pentru această porțiune ajunge la 129 de milioane de euro fără TVA. Asta înseamnă că 1 kilometru valorează 10 milioane de euro.

Al doilea proiect este cel pentru Lotul 3 din Centura Bucureştiului. Această porține va fi de aproximativ 18 km și valorează 180 de milioane de euro.

„Pentru acoperirea nevoilor de finanţare de pe pieţele externe pentru perioada 2019-2020 şi luând în considerare suma rămasă disponibilă de 0,022 miliarde euro se impune majorarea valorii totale a Programului MTN, cu suma de 4 miliarde euro”, conform Ministerului Finanțelor, citat de avocatnet.ro.

Prin majorarea cu 4 miliarde de euro a acestui program, nevoile de finanțare pe pieţele externe pentru perioada 2019-2020 vor fi acoperite. Suma alocată s-ar majora de la 27 la 31 miliarde de euro.

Te-ar putea interesa și: