Momente tensionate în sala de judecată unde se discută situația lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive. În acest moment, avocații așteaptă ca ICCJ să decidă asupra cererii de amânare. În tot acest timp, de afară s-au auzit vociferările protestatarilor iar Dragnea a mancat covrigi în sală și a discutat cu avocatul Marian Nazat.

Avocatul Toni Neacșu, care o reprezintă pe Olguța Șefu, a cerut instanței o amânare pentru a lăsa CCR să se pronunțe pe sesizarea lui Florin Iordache. ”Acesta problema a apărut ulterior termenului de data trecuta. Considerăm că este normal sa se astepte soluționarea acelui conflict. ICCJ este acolo parte. Practica instanței supreme este de respingere a acestor exceptii. Dacă instanța se pronunță mai are aparenta de imparțialitate? Dacă rămâne în pronunțare nu mai are nicio cale de atac. Cer sa amanati cauza eventual si pentru alte motive” , a spus avocatul.

Este vorba de o cerere a lui Forin Iordache prin care a solicitat CCR să constate că toate completurile de 3 judecători de la Înalta Curte au fost ilegal constituite în ultimii ani.

În replică, cei de la DNA i-au acuzat pe avocați că vor să tergiverseze procesul. În opinia lor, este puțin probabil ca decizia CCR să influențeze desfășurarea procesului. În concluzie, DNA s-a opus cererilor de amânare.

Anterior acestei mișcări a avocaților, Dragnea și-a susținut nevinovăția. „Vreau sa fac cateva comentarii cu privire la motivare, la faptele care mi se imputa. După ce am citit motivarea am vazut ca mi se imputa ca am instigat-o pe Alesu in 2008. Dacă o să fiu condamnat aș vrea să știu pentru ce. Nu am inteles legatura dintre fascism si procesul meu. Afirm că sunt nevinovat. Vă asigur că nu am știut că cele două doamne nu merg la serviciu. Am considerat și consider că este un dosar politic. Timpul va confirma aceste aspecte”, a comentat liderul PSD.

Te-ar putea interesa și: