Connect with us

Eveniment

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Publicat

pe

unnamed (8)

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare

Cu cine discuți astăzi

 unnamed (5)
Nela PetrișorConciliator, avocat, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție

 

 unnamed (6)
Septimiu StoicaConciliator, avocat, Președinte al Bursei de Mărfuri București

Ce am discutat în al doilea LIVE

Completarea cererii | VIDEO

Cum se negociază cu banca | VIDEO

Conversia creditelor în CHF | VIDEO

Eliminarea comisioanelor | VIDEO

Ne poți lăsa întrebările tale pentru conciliatori în secțiunea de comentarii, pe pagina evenimentului

PAGINA EVENIMENTULUI 

Poți adresa întrebările și în direct, pe canalele de difuzare ale LIVE-ului

Completează și tu o cerere de negociere cu banca sau IFN-ul direct pe site-ul nostru

COMPLETEAZA O CERERE

Pentru orice decizie financiară pe care vrei să o iei este recomandat să te documentezi bine înainte.

Îți dăm și noi o mână de ajutor și te invităm să vizitezi secțiunea de educație financiară a site-ului nostru

CITESTE AICI

unnamed (7)

Până data viitoare, te așteptăm pe canalele noastre de social media unde vei găsi informații foarte interesante și utile!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

TCL câștigă premiul Red Dot 2023 pentru designul de produs al barelor de sunet din seria TCL S64 Home Theater

Publicat

pe

De

A auzi înseamnă a crede, înconjurat de un sunet captivant de la cel mai bun partener TV

București, 28 aprilie. TCL, unul dintre principalii jucători în domeniul tehnologic și lider în universul TV, a câștigat prestigiosul premiu Red Dot 2023 pentru design de produs pentru noua bară de sunet TCL seria S64 Home Theater, evidențiind, astfel, expertiza deosebită a companiei în dezvoltarea de soluții remarcabile de divertisment în confortul casei, pentru consumatorii din întreaga lume.

Cu o istorie de peste 60 de ani, Red Dot Awards reprezintă un reper important în domeniul designului și o distincție recunoscută internațional, care certifică calitatea designului și gradul de inovație a noii serii de soundbaruri TCL S64 Home Theater. Pe piața europeană, noua gamă include două modele create special pentru a se potrivi oricărui spațiu, în orice încăpere.

Cel mai bun sunet cu seria TCL S64 Home Theater

Soundbarul TCL S643W cu 3.1 canale este compact și puternic și oferă o experiență audio intensă prin intermediul unui subwoofer bass de 70W, care creează un sunet adânc și clar. Cu trei difuzoare complete, care acoperă toată gama de frecvențe, barele de sunet TCL îmbunătățesc redarea audio, asigurând un sunet clar chiar și în timpul dialogurilor.

TCL S643W soundbar RED DOT AWARD

Similar cu soundbarul TCL S64 2W cu 2.1 canale, cele două surse de sunet surround, alături de un subwoofer de 60 W, permit ascultătorilor să se bucure de beneficiile unui bas puternic și de o calitate distinctă a sunetului, superioară altor bare de sunet simple, fără subwoofer.

TCL S642W soundbar RED DOT AWARD

Toate barele de sunet din seria TCL S64 Home Theater sunt dotate cu o ieșire Max Audio impresionantă. Presiunea sonoră cu cea mai mică distorsiune provine din puterea combinată a barei de sunet, a subwooferului și a difuzoarelor satelit, care creează o structură sonoră mai bogată și o experiență mai captivantă pentru utilizator. Puterea audio maximă a modelelor S643W și S642W este de 240 W, respectiv, 200 W, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în spațiile mai mari de acasă.

Caracteristici audio impresionante și conectivitate inteligentă

Toate modelele din seria TCL S64 Home Theater sunt echipate cu Dolby Audio, un sistem certificat de reproducere îmbunătățită a sunetului, care creează o experiență audio pe mai multe canale. Oferind o claritate impresionantă a sunetului, un dialog ușor de ascultat, cu detalii bine definite și sunet surround realist, soundbarurile TCL sunt partenerul perfect pentru orice televizor, permițând utilizatorilor să se bucure la maximum de configurația de entertainment, creând o experiență de vizionare completă în confortul casei.

200W audio power

Seria TCL S64 Home Theater vine și cu DTS Virtual:X, un codec audio conceput pentru a oferi o senzație de spațiu multidimensional. Acest efect 3D face să pară că sunetul iese din televizor, învăluie camera și oferă o experiență imersivă utilizatorilor.

Pentru un sunet mai profund și mai bogat, capacitatea Bass Boost face ca subwooferului să emită un sunet bas mai puternic doar cu un singur clic, ceea ce îi permite să atingă puterea maximă de ieșire aproape instant, creând un efect dramatic desăvârșit.

Toate barele de sunet TCL S64 Home Theatre vin cu șase Moduri de Sunet Specializate, potrivite pentru o varietate largă de scenarii de vizionare și ascultare. Pentru experiențe de vizionare optimizate, utilizatorii pot alege între modul standard sau cele special adaptate pentru filme, muzică, sport, voce și gaming.

2.1 Channel

În plus, pentru și mai mult confort, toate modelele de soundbaruri sunt dotate cu posibilități de conectare pentru o gamă largă de dispozitive: Bluetooth wireless music, Bluetooth 5.3 (cea mai performantă versiune Bluetooth de pe piață) și asistent vocal. Pentru conectivitate și eficiență îmbunătățite, TCL S64 Home Theater conectează și sincronizează sunetul de la orice sursă de intrare.

3.1 Channel

Pentru a își demonstra angajamentul pentru un design remarcabil, TCL a participat, în perioada 17-23 aprilie 2023, la Milan Design Week, cu expoziția „ELEMENTS – TCL Green Horizon”. În cadrul evenimentului, TCL și-a prezentat noile sale game de produse premiate, precum și cele mai recente produse concept dezvoltate de Centrul de Inovare în Design din cadrul companiei, aici fiind expuse și noile soundbaruri. Informații suplimentare despre participarea TCL la Milan Design Week sunt disponibile aici:

https://tcl-eu.com/MilanDesignWeek/ 

https://tcl-eu.com/MilanDesignWeek/announcements_tv_launch 

https://tcl-eu.com/MilanDesignWeek/discover_the_booth

Citeste in continuare

Eveniment

Tot mai multe procese dintre consumatori și bănci purtate în instanță ajung să se rezolve amiabil, în cadrul CSALB. Instanțele din Argeș sunt primele care recomandă, în mod oficial, concilierea

Publicat

pe

De

19 aprilie, București. De la începutul anului au fost soluționate, prin negociere în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), 73 de litigii aflate pe rolul instanțelor din 18 județe ale României. Din 2021 până acum, peste 280 de litigii din instanță s-au rezolvat în afara cadrului procesual pentru că părțile au dorit și au reușit să găsească o soluție prin negociere, în cadrul CSALB.

Până la mijlocul lunii aprilie 2023 au fost rezolvate mai multe dosare provenite din instanță decât în tot anul 2021. În aceste cazuri procesele s-au oprit, iar consumatorii și băncile au decis să negocieze și să ajungă la un compromis, cu ajutorul unui conciliator CSALB. În majoritatea cazurilor banca aflată în proces cu consumatorul a recomandat varianta concilierii, alternativă la instanță, iar consumatorul a acceptat-o și a completat cererea pe site-ul csalb.ro. Sunt și situații în care judecătorii au făcut astfel de recomandări părților aflate în litigiu.

Tribunalul Specializat Argeș și Judecătoria Pitești sunt primele instanțe din țară care recomandă în mod oficial, prin intermediul judecătorilor, concilierea dintre consumatori și bănci/IFN-uri.

Ciprian Tița, Președinte Tribunalul Specializat Argeș: „Concilierea oferă avantaje reale atât consumatorilor, cât și băncilor și ar trebui popularizată oficial la nivelul tuturor instanțelor deoarece diversitatea soluţiilor care se pot obţine în cadrul acestei proceduri este imposibil de obţinut în justiţie.

Cele două principale argumente care pledează pentru apelarea la soluționarea alternativă sunt timpul considerabil mai redus și costurile pe care procedurile judiciare le implică atunci când cererile formulate sunt cel puțin parțial nefondate, iar reclamantul este obligat la plata cheltuielilor de judecată. Soluționarea alternativă oferă un grad mai mare de certitudine în condițiile în care modificarea amiabilă a contractelor este într-o mai mare măsură sub controlul părților.

Primul termenul de judecată este cel mai potrivit moment pentru a fi recomandată concilierea de către judecători. Am observat că cea mai eficientă cale este comunicarea directă, în ședință, către părți și avocații acestora, însoțită de amânarea cauzei pentru a le da răgazul să apeleze la această alternativă.

Dosarele financiar-bancare au cel mai ridicat nivel de complexitate şi presupun un efort pe măsură atât din partea instanţelor de judecată în ceea ce priveşte soluţionarea acestora, cât şi din partea părţilor şi a avocaţilor acestora în a declanșa şi urmări desfăşurarea proceselor. De aceea, aportul CSALB la degrevarea instanțelor este foarte important. Nu de puține ori instanțele sunt asaltate cu loturi de dosare care nu se fundamentează pe o analiză juridică consistentă sau pe o practică statornicită a instanței, ci pe un mit care se răspândește cumva difuz și nedocumentat cum că în instanță poți obține anumite soluţii. Conștientizarea pe care o poate aduce procedura de conciliere prin intermediul CSALB îi poate pune la adăpost pe beneficiari de realitatea dură a costurilor unui proces pierdut.

Dragoș Crînguș, Președinte Judecătoria Pitești: Consider că face parte din rolul nostru de judecători să promovăm mijloacele alternative de soluţionare a litigiilor, mai ales în contextul actual în care instanţele de judecată sunt din ce în ce mai încărcate, gradul mediu de complexitate al cauzelor creşte în fiecare an, iar politica de resurse umane nu este foarte stabilă şi echilibrată. Avantajul concilierii stă în marja mai mare de negociere decât cea permisă de limitele unui proces. Hotărârea judecătorească are un cadru mai rigid, limitat de normele legale.  De cele mai multe ori, cadrul procesului conduce la pronunţarea unor hotărâri care, deşi legale şi temeinice, nu mulţumesc părţile, uneori chiar nicio parte în litigiu. Dreptatea este făcută cu respectarea legii, dar ea nu este resimţită și la nivel personal. De aceea, un cadru în care părţile pot negocia direct și îşi pot prezenta direct aşteptările, propunerile, solicitările, poate conduce la o dreptate resimţită cu adevărat şi poate stopa o stare conflictuală, litigioasă.

Pentru un judecător, litigiile în domeniul financiar-bancar prezintă o complexitate foarte ridicată, ceea ce implică eforturi considerabile pentru studiul lor, cercetarea judecătorească (de multe ori sunt necesare expertize complexe, multidisciplinare), deliberare, pronunţare şi, în final, motivarea hotărârii. Nu este de neglijat nici faptul că instanţele de fond, în cazul nostru Judecătoria Piteşti, au un colectiv de judecători tineri şi fără o specializare efectivă a categoriilor de litigii pe care le soluţionează. Există Judecătorii la care se intră în complet mixt, fiind necesar să judeci atât penal, cât şi civil, de la plângeri contravenţionale până la clauze abuzive sau insolvența persoanei fizice. Având în vedere domeniul de activitate, consider că potenţialul CSALB este unul uriaş, iar cele peste 200 de dosare venite din instanţă pot deveni foarte uşor 2.000, să spunem.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în cadrul  CSALB: „Creșterea constantă a numărului de procese stinse în instanță pentru a fi soluționate în cadrul CSALB ne face să credem că acest trend va continua în perioada următoare. Sperăm că tot mai multe bănci vor realiza utilitatea acestui demers, nu doar la nivel reputațional, ci și financiar. Pe de altă parte, ne dorim ca judecătorii din cât mai multe instanțe să recomande părților concilierea. Numai anul acesta CSALB a soluționat amiabil procese venite din instanțele a 18 județe, cele mai multe din Cluj, de unde au venit 20 de dosare.

Uitându-ne la cât durează un litigiu în instanță, la costurile pe care le generează, la faptul că poziția părților este una de confruntare, am recomandat colegilor din departamentele juridice ale băncilor comerciale, în calitate de director al Direcției Juridice din Banca Națională a României, să facă tot ce pot, din perspectivă legală, să nu ajungă în instanță cu consumatorii. Iar dacă se află deja într-o astfel de ipostază, să încerce soluționarea amiabilă a litigiilor în cadrul CSALB.

În timp ce în instanță un proces dintre consumatori și bănci poate dura câțiva ani, soluționarea alternativă are un termen maxim de 90 de zile, iar anul trecut durata medie a unei concilieri a fost de doar 25 de zile. Cel mai important avantaj al concilierii, față de instanță, constă în capacitatea conciliatorilor de a judeca în echitate, față de judecătorul care este încorsetat de prevederile legii. Nu spunem că legea nu presupune prin ea însăși echitate și dreptate, dar este incomplet să spunem că un judecător face dreptate. El face dreptate în condițiile legii, pe când un conciliator CSALB face dreptate având în vedere mai mulți parametri socio-umani și poate ține cont de situația fiecărui consumator în parte, dincolo de prevederile legii la care se poate raporta sau nu.

Citeste in continuare

Eveniment

HUAWEI FreeBuds 5: căști true wireless elegante, cu potrivire perfectă în ureche și o calitate uimitoare a sunetului

Publicat

pe

De

FreeBuds 5 - banner

București, 13 aprilie 2023 – HUAWEI Consumer Business Group (CBG) lansează noile căști-flagship true wireless HUAWEI FreeBuds 5. Forma perfect curbată a HUAWEI FreeBuds 5, sunetul de înaltă rezoluție end-to-end, durata lungă de viață a bateriei și conectivitatea audio inteligentă le transformă în dispozitivul audio perfect pentru ascultătorii care apreciază produsele la modă și care pot fi utilizate fără efort.

Forma și estetica căștilor

Noile căști HUAWEI FreeBuds 5 au un design simplificat care maximizează confortul și atractivitatea estetică. Designul futurist al căștilor în formă de picătură de apă este rezultatul a zeci de mii de simulări ergonomice și a sute de optimizări, care asigură că toate curbele double-C se potrivesc contururilor urechilor. Designul în formă de picătură de apă oferă o zonă de contact mai mare între căști și urechi, ceea ce reduce tensiunea și are ca rezultat o experiență de purtare lejeră. Tija în formă de arc asigură distribuirea uniformă a presiunii atunci când o cască este atinsă, astfel încât interacțiunile să fie rapide și fără efort.

HUAWEI FreeBuds 5 vin în trei culori vibrante: Ceramic White, Silver Frost și Coral Orange. Carcasa de încărcare a căștilor impresionează prin strălucirea mată și suprafața texturată, ce se deschide și se închide cu o ușurință remarcabilă.

Sunet de înaltă rezoluție end-to-end

Difuzoarele sunt elementele care definesc o pereche de căști wireless, iar HUAWEI FreeBuds 5 impresionează și din acest punct de vedere, având un driver dinamic ultramagnet echipat cu tehnologie bass turbo, care oferă șansa ascultătorului de a auzi foarte bine până și cele mai joase tonuri, cum ar fi tonurile de bas care scad până la 16 Hz3. Răspunsul în frecvență este cu 50% mai mare decât la produsul din generația anterioară, mulțumită magneților cu circuit dublu și egalizatorului Triple EQ ce optimizează calitatea sunetului în timp real, de la 100 Hz la 2000 Hz, pentru a elimina discrepanțele cauzate de forma canalului urechii, de modul de purtare, dar și de volumul la care se ascultă.

HUAWEI FreeBuds 5 folosesc codecurile L2HC și LDAC™ și au fost certificate de HWA și de Hi-Res Audio Wireless. Rata de transmisie audio pe căști este de până la 990 kbps, iar sunetul HD este de 96 kHz/24 biți.

Confort sporit prin funcția de active noise cancelling (ANC)

HUAWEI FreeBuds 5 pot anula zgomotul de fundal prin funcția tri-mic hybrid noise cancellation, ce se adaptează la forma urechii și la starea de purtare. Cu funcția ANC, căștile sunt capabile să identifice zgomotul de fundal și să îl anuleze în timp real.

Durată lungă de viață a bateriei și încărcare rapidă

Disponibilitate și ofertă

Căștile HUAWEI FreeBuds 5 se vor lansa în România, la precomandă, cu prețul pornind de la 699 lei și vor fi disponibile în magazinul online HUAWEI, din 13 aprilie 2023.

În plus, clienții care se abonează la newsletter-ul HUAWEI Store primesc automat un voucher care oferă o reducere de 100 lei din prețul noului produs.

Nu în ultimul rând, clienții noilor căști primesc dublu puncte de loialitate, ce pot fi transformate în discounturi viitoare.

Produsul poate fi achiziționat în 6 rate fără dobândă și livrare gratuită.

Pentru mai multe informații despre HUAWEI FreeBuds 5 vizitează:

https://consumer.HUAWEI.com/ro/offer/lansare-produse-noi-HUAWEI-store/.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Exclusiv24 de ore inainte

,,La Piovra”, Caracatița, a fost inventată în România, cică italienii vin să ia lecții de la noi – Ziarul Incisiv de Prahova

 TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și...

Uncategorized2 zile inainte

Soluțiile de răcire pentru SSD de la ADATA debutează la Computex

Design de disipare a căldurii brevetat și premiat   ADATA Technology Co., Ltd., lider mondial în domeniul memoriilor, se angajează...

Uncategorized2 zile inainte

Consultech Industrial Supplies premiaza performanta tinerilor cercetatori din Romania

Iasi, 29 May 2023 – Studentii Cosman Gabriel si Enaru Iulian, au fost premiati de compania Consultech Industrial Supplies in cadrul unui concurs de solutii...

Uncategorized2 zile inainte

Primele date privind consumul de audiobookuri din diaspora: 50.000 de români din străinătate ascultă cărți în limba română

Un număr de 5000 de români din străinătate ascultă, cel puțin de două-trei ori pe săptămână, un audiobook în limba...

Exclusiv2 zile inainte

Eclipsa totală a sistemului penitenciar romanesc/TRIUMVIRATUL

Bezna în care se regăsește acum sistemul penitenciar este una totală. Este de pe acum clar, ca nimic și nimeni...

Social3 zile inainte

Rochia, o piesa vestimentara atemporala

Ai fost fascinata inca din copilarie de marile prezentari de moda ale designerilor de peste hotare? Rasfoind revistele sau urmarind...

Exclusiv3 zile inainte

Calendarul tuturor acțiunilor de protest din luna iunie/Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL împreună cu liderii Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP, sub coordonarea reprezentanților Federației PUBLISIND și ai Blocului Național Sindical – Ziarul Incisiv de Prahova

În momentul în care am ales să fiu reprezentant sindical, acum mai bine de 13 ani, îmi doream să fiu...

Exclusiv4 zile inainte

Numai după prima probă susținută, cea fizică, aproximativ 40-50% dintre candidați nu au PROMOVAT – Ziarul Incisiv de Prahova

În momentul în care am ales să fiu reprezentant sindical, acum mai bine de 13 ani, îmi doream să fiu...

Exclusiv6 zile inainte

Soluția din acest dosar,  de respingere a acțiunii, este un câștig al fiecărui lider sindical, al fiecărui polițist sau personal al MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

În momentul în care am ales să fiu reprezentant sindical, acum mai bine de 13 ani, îmi doream să fiu...

plan de călătorie plan de călătorie
Turism6 zile inainte

Ghidul călătorului: cum să îți faci un plan de călătorie perfect?

Călătoriile sunt o modalitate excelentă de a experimenta lucruri noi, de a cunoaște oameni noi și de a crea amintiri...

Exclusiv7 zile inainte

UNIC în istoria Ministerului Afacerilor Interne!/NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!

Candidații rămași după ultima sesiune de probe fizice, actualizare de azi, 24.05.2023, nu acoperă locurile disponibile în școlile de agenți...

ușile de exterior ușile de exterior
SocialO săptămână inainte

Termopanul: Soluție sigură și eficientă pentru ușile de exterior

Ușile de exterior joacă un rol cheie în ceea ce privește protejarea locuinței. Acestea sunt expuse în mod constant la...

ExclusivO săptămână inainte

Renumitul avocat George Botez confirma, in totalitate, dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind derapajele de la lege ale edilului Andrei Volosevici – Ziarul Incisiv de Prahova

Bine v-am regăsit, dragi cititori! Vă rog să iertați întârzierea dezvăluirilor cu care deja v-ați obișnuit și dacă îmi permiteți...

CulturăO săptămână inainte

Descopera magia fotografiei cu Lights and Tales

Esti in căutarea unui fotograf de nuntă care să surprindă povestea ta de dragoste sub forma unei viziuni unice? Lights...

UncategorizedO săptămână inainte

B2B Academy oferă un nou tip de serviciu în industria de marketing: Fractional AI CMO

București, 23 May 2023 – B2B Academy, divizia de coaching a NNC Services, anunță lansarea serviciului său Fractional AI CMO. Cu...

EvenimentO săptămână inainte

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare Cu cine...

Știrile Săptămânii