Connect with us

Afaceri

Benjamin Netanyahu va fi înlocuit azi! Israel anunță un nou Guvern – Capital | GalatiAzi

Publicat

pe

Liderul opoziției din Israel, Yair Lapid, va anunța azi că poate forma noul Guvern. Beniamin Netanyahu e inculpat în mai multe procese și riscă ani grei de închisoare. Membrii coaliției anti-Netanyahu au primit amenințări cu moartea.

După 12 ani ca premier, domnia lui Benjamin Netanyahu ia sfârșit astăzi. O coaliție care acoperă aproape tot spectrul politic și etnic va forma noul Guvern și va cere aprobarea președintelui Rivlin în cursul dimineții.

Ultranaționalistul Naftali Bennett și centristul Yair Lapid vor fi premieri cu schimbul și vor avea susținere inclusiv de la unul dintre partidele arabe. Ideologia nou-formatei alianței e una simplă.

„În ebraică se spune „Lo-Bibi”, „Lo” înseamnă nu. Fără Bibi, asta e fixația. Să se scape de Bibi Netanyahu. Cel mai de extremă dreaptă și religios este Bennett. Urmează apoi extremă dreaptă Lieberman, dar Lieberman nu este religios, este laic convins. Lapid este laic convins fiind centrist. Și tot aici să ai și partidul de extremă dreaptă Meretz, care sunt niște pro-arabi ce nu îți poți imagina”, a explicat jurnalistul Mario Varga.

Inculpat în mai multe procese care îl pot trimite după gratii împreună cu soția, Beniamin Netanyahu încearcă să trimită votul în Parlament și să forțeze un al cincilea rând de alegeri. Dacă nu va reuși, noua coaliție va veni la putere cu oameni noi. Printre ei, și politicieni cu origini românești.

„Ayelet Shaked, omul lui Bennett și din partidul lui Bennett, a cărui părinți, o parte din familie, sunt originari din România. Benny Gantz, liderul Albastru-Alb, și el cu familie originară din România. Și mai este cineva, ministrul Finanțelor, care este originar din Republica Moldova”, a precizat Nado Mario Varga, transmite Alephnews.

Sfârșitul lui Netanyahu

Înfiinţarea acestei coaliţii ar marca, cel puţin pentru moment sfârşitul puterii lui Netanyahu, care a devenit premier în urmă cu 25 de ani, în 1996, reales apoi în post în 2009.

Judecat cu privire la corupţie în trei dosare, el este primul şef de Guvern israelian judecat penal în timpul mandatului, un proces care l-ar putea prinde din urmă dacă nu mai este premier.

Dacă Lapid prezintă un acord miercuri seara, el are la dispoziţie şapte zile să repartizeze portofoliile şi să obţină un vot de încredere în Parlament.

Afaceri

Se pare că a devenit o obișnuință – Capital | GalatiAzi

Publicat

pe

De

Selecţionerul echipei naționale, Mirel Rădoi, a făcut o serie de declarații importante, miercuri, într-o conferinţă de presă. El a mărturist că România avea nevoie de victorie pentru a avea moral înaintea meciului de fotbal cu Anglia.

“Se pare că a devenit o obişnuinţă să pierdem. Aveam nevoie de victorie pentru a avea moral înaintea meciului cu Anglia. Totuşi, rămân la părerea că nu meritam să pierdem. Am fost neinspiraţi, le-am dat spaţii, iar jucătorii de viteză ai georgienilor ne-au surprins”, a comentat acesta.

Antrenorul a făcut și o serie de comentarii legate de modul său de abordare. Acesta a spus că nu îşi va schimba principiile de la echipa naţională.

Mărturisirea cutremurătoare a lui Mirel Rădoi

“Dacă nu merge, schimbaţi-mă pe mine, eu nu îmi schimb principiile. Fac meseria din plăcere, îmi place să văd jucătorii că învaţă ceva mai mult. Îmi pare rău că nu vă mulţumesc. Poate vine unul şi vă mulţumeşte mai mult. Eu o să fac mereu aşa şi peste 20 de ani, la orice echipă voi antrena. Îmi place să joc ofensiv, poate pentru că nu am făcut-o ca jucător. Dacă nu încercăm să schimbăm ceva, mereu ne vom ascunde în spatele acelui ceva. În momentul de faţă, nu am ce să le reproşez jucătorilor, unii sunt puţini obosiţi, sunt la finalul sezonului, dar ca ambiţie şi determinare, nu am ce să le reproşez. Merită să îmi sacrific cariera de selecţioner pentru ca jucătorii să progreseze. Nu fac nimic pentru bani, decât să fac un 0-0, mai bine pierd cu 1-2”, a comentat Mirel Rădoi, în conferinţa de presă.

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, cu scorul de 2-1, de selecţionata Georgiei. Înfrângerea a avut loc într-un meci amical disputat pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti.

Golurile au fost marcate de Ivan ’78 (România) și Mikautadze ’61, Aburjania ‘71 (Georgia).

Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat, Florin Tănase (42), respectiv Kverkvelia (64). În minutul 65, Răzvan Marin a ratat o lovitură de la 11 metri.

Sursa foto: FRF.ro

Citeste in continuare

Afaceri

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile – Capital | GalatiAzi

Publicat

pe

De

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile

BERBEC  Cu o conjunctură complexă, ai ceva probleme! Aşa că faci nişte manevre! Atenţie la urmări, de obicei te repezi şi pierzi din vedere viitorul. Urmează-ţi scopul, nu te lăsa tentat de mijloace! Primeşti o factură sau ai ceva de plată la fisc. Mult, mult prea mult!  Ca şi când fiscalitatea nu ar fi altceva decât o taxă de protecţie, pentru că pentru asistenţă medicală, învăţământ etc trebuie să plăteşti din greu. Astăzi, este o zi bunicică spre bună. Cosmosul te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep, încet-încet, să se materializeze.

TAUR Astăzi ai pretenţia ca lumea să se poarte frumos cu tine, să vorbească politicos şi să-ţi ofere respect. O dorinţă legitimă, mai ales dacă atitudinea ta e echivalentă. Bine faci, bine găseşti! O perioadă ceva mai complicată în care nativii şi frumoasele native din Taur se întrebă „cum să fac mai mulţi bani ?!” Dar oricât te străduieşti şi te concentrezi, lucrurile nu par să iasă după cum le-ai proiectat şi le-ai visat. Mai încearcă! Sau renunţă la planuri, dacă eşti comod şi planurile nu sunt importante pentru tine!

GEMENI Ai ocazia să te explici, să motivezi, unele dintre atitudinile şi acţiunile tale, rămase misterioase pentru cei din jurul tău. Trebuie să cooperezi, să faci echipă, ca să poţi să ai succes! Sigur că intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale. O informaţie de la nişte colegi sau prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună. Mercur, retrograd, în zodie, fiind de ceva vreme în apropierea Soarelui, conversaţia, tot sistemul tău de comunicare devine mai vioi şi chiar mai vesel, dacă nu chiar mai precis şi exact, dar generalităţile pe care le debitezi sunt plate şi fără originalitate.

RAC  Eşti într-o perioadă de reconstrucţie sentimentală. Domeniul sensibil, delicat, al vieţii tale! Evită stresul, enervarea, efortul, nu mânca mult şi oferă-ţi prilejuri de odihnă şi relaxare! Toată lumea pare că te iubeşte şi la serviciu, acasă, sau în oraș. Ceea ce te linişteşte şi te face să produci bani şi echilibru în anturaj. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te face să te îndoieşti de un prieten. Totuşi, poate ar fi bine să te potoleşti şi să faci pace cu prietenul sau prietena respectivă pentru că oamenii în care poţi să ai ceva încredere devin din ce în ce mai rari.

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile

LEU Astăzi eşti la mijloc între dorinţa de reformă a vieţii tale profesionale şi nevoia de mai mult spaţiu vital, de mai multă libertate personală! Conjunctura mai dificilă face ca starea sănătăţii, pentru un procent dintre Lei să nu fie perfectă; nimic important, poate mici dureri, în general. În a doua parte a zilei, mai ales după ora prânzului, ai impresii ca dintr-un caleidoscop. Colorate, frumoase, interesante, dar foarte, foarte diverse şi fără legătură cu scopurile tale.

FECIOARĂ  Foloseşte ziua de astăzi pentru ordine şi disciplină! Aranjează, ordonează, clasează, înregistrează – adică dă dovadă de management performant în administrarea afacerilor personale. Mofturile şi capriciile pe care  le faci, ca să nu mai vorbim de glumele proaste şi energia pe care le risipeşti în acest scop sunt demne de o cauză mai bună. Nicio planetă în zodie, dar acest lucru nu îți face viața mai simplă.

BALANŢĂ Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. Poate, o veste de departe. Fii mai modest în pretenţii, visuri şi dorinţe şi o să te simţi mult mai bine, pentru că o să poţi să le realizezi! Atenţie la mijloacele de transport.  Nu te lăsa tentat de cumpărături extravagante. O amică din zodia Leului, un semn de foc, în orice caz, îţi este favorabilă în toate, mai puţin profesia. Nu amesteca plăcerea cu utilul. Poate că ar fi bine, dacă îţi permite punga, să faci ceva cumpărături pentru vacanță, pentru vară. Ziua de azi îţi aduce un dar neaşteptat, sau o veste bună.

SCORPION Nu trebuie să te minţi mereu că o să fie bine. Gândirea pozitivă nu înseamnă să te înşeli cu bună ştiinţă! Ai o veste proastă. Încearcă să vezi cât te afectează şi ia măsurile necesare! Dar și o veste bună care te face să fii mulţumit pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă, semn de foc sau de apă, te va ajuta fie la serviciu, fie în proiectele personale.

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile

SĂGETĂTOR   Sunt posibile unele conflicte minore, este o zi cu aspecte amestecate, dar în general favorabile. Astăzi e o zi cu o activitate densă şi o să tragi de tine toată ziua. Te poţi înviora pe seară la o discuţie veselă cu prietenii, la o terasă. Atenţie la cumpărături, la termenul de valabilitate. Se mai face lumină şi pe strada ta şi ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă viaţa, aşa cum este ea, cu bucurii şi necazuri, chiar în distopia sanitară, este plină de farmec!

CAPRICORN Astăzi nu întâlneşti o opoziţie importantă, dar principalul tău inamic este încă neîncrederea în propriile forţe. Trebuie să fii puţin mai îndrăzneţ ca să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii! Este necesar să eviţi discuţiile în contradictoriu.  Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil. Trebuie să fii isteț şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să reuşeşti să obţii acordul şi aliaţii necesari ca să-ţi serveşti interesele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calității vieţii tale.

VĂRSĂTOR  Urmează-ţi intuiţia, prima părere, în afaceri, dar şi în dragoste. Dacă ţi se pare ceva suspect, nu insista, amână imediat, sau retrage-te. Nimic nu este ceea ce pare a fi, la prima vedere!  Nu amesteca plăcutul cu utilul! Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală cotidiană provocată de vreme și vremuri te face să cheltuieşti prea mult. Nu promite nimănui, nimic. Nu o să te poți ține de promisiune.

PEŞTI  Astăzi simţi o mare plăcere să fii util, să ajuţi pe alţii şi astfel să te strecori neobsevat în treburile lor! Eşti aşa de curios, dar nu exagera, totul este bine când se sfârşeşte cu bine! Unele mici probleme din cauza neatenţiei şi a faptului că picioarele nu prea sunt protejate. Atenţie, mai ales la picioare, dupa cum am mai spus! Evită sandalele cu șnururi, înrăutățesc circulația picioarelor. Găsește ceva comod, din piele naturală. Dar, uită-tă bine la ce cumperi şi cât costă, nu ai credit nelimitat. 

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile

Citeste in continuare

Afaceri

Cetățenii și companiile trebuie să comunice simplu – Capital | GalatiAzi

Publicat

pe

De

Proiectul de digitalizare a României are toată susținerea Guvernului

Declarația a fost făcută după ce Florin Cîțu a participat, miercuri, la Palatul Victoria, la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare şi reducerea birocraţiei.

„Cetățenii și companiile trebuie să comunice simplu, rapid și eficient cu instituțiile statului, să aibă o singură interfață și să nu fie plimbați de la o autoritate la alta. Acesta este mesajul pe care l-am transmis la prima reuniune a Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației, la care am participat astăzi, împreună cu mai mulți colegi din Cabinet”, a scris premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Este nevoie de decizii bune și rapide

Potrivit celor spuse de Florin Cîțu, vor fi alocate fondurile necesare pentru proiectul de transformare digitală a României și va fi corelat cu PNRR.

Digitalizarea administrației și reducerea birocrației sunt priorități asumate deschis de Guvern. Mă voi implica foarte mult pentru ca lucrurile bune, îndelung așteptate de români, să se întâmple cât mai repede. Chiar mâine, în ședința de Guvern, vom aproba un document de politică publică în domeniul e-guvernării, ce va constitui foaia de parcurs a digitalizării României pentru următorii 10 ani.

Am solicitat miniștrilor să implice în acest comitet interministerial, ce va funcționa în cadrul mai multor grupuri de lucru, cei mai buni specialiști, dar și persoane cu putere de decizie. Este nevoie de decizii bune și rapide. Proiectul e-guvernare are toată susținerea Guvernului și a mea, ca prim-ministru. Vom aloca fondurile necesare pentru acest proiect de transformare digitală a României și îl vom corela cu Planul Național de Redresare și Reziliență”, a conchis Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

SocialO săptămână inainte

Istoria curelei din piele naturală

Societatea modernă nu acordă atenție miilor de ani și milioanelor de momente care intră în crearea de obiecte banale ingenioase...

Exclusiv2 săptămâni inainte

De fapt, pretextand PNRR-ul, vor sa va taie voua, cei activi acum, pensiile cu 50%. – Ziarul Incisiv de Prahova

Iata ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului – MEAT posteaza, probabil in data de 27.05.2021, pe pagina oficiala de internet...

Eveniment2 săptămâni inainte

BUCUREȘTI MALL – VITAN LANSEAZĂ CAMPANIA SHOPPING MOOD ON

 – 4000 de vouchere a 50 lei și premii lunare – București Mall – Vitan a lansat campania Shopping Mood...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Eco Burn SRL se confrunta, pe lângă incendiile produse de maini criminale …si cu atacuri (fake news) ale unor stiri false – Ziarul Incisiv de Prahova

Iata ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului – MEAT posteaza, probabil in data de 27.05.2021, pe pagina oficiala de internet...

Afaceri2 săptămâni inainte

Se pare că a devenit o obișnuință – Capital | GalatiAzi

Selecţionerul echipei naționale, Mirel Rădoi, a făcut o serie de declarații importante, miercuri, într-o conferinţă de presă. El a mărturist...

Afaceri2 săptămâni inainte

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile – Capital | GalatiAzi

Horoscop joi, 3 iunie! Zodia care are parte doar de ghinioane. Pierderi pe toate planurile BERBEC  Cu o conjunctură complexă,...

Afaceri2 săptămâni inainte

Cetățenii și companiile trebuie să comunice simplu – Capital | GalatiAzi

Proiectul de digitalizare a României are toată susținerea Guvernului Declarația a fost făcută după ce Florin Cîțu a participat, miercuri,...

Afaceri2 săptămâni inainte

Campania mondială de vaccinare nu va pune capăt pandemiei. Motivul pentru care se pot răspândi variante extrem de periculoase – Capital | GalatiAzi

Reprezentanții G7 se vor întâlni săptămâna viitoare în Marea Britanie pentru a discuta despre strategiile de ieșire din pandemia COVID-19...

Afaceri2 săptămâni inainte

Rămâne un obiectiv politic major – Capital | GalatiAzi

Iohannis vrea ca România să intre în Schengen: Rămâne un obiectiv politic major Președintele României a vorbit despre intrarea țării...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Eco Burn SRL se confrunta cu al treilea incendiu produs de maini criminale/COMUNICAT DE PRESA

Comunicat de presa In data de 02.06.2021 in jurul orei 2:30 a izbucnit un incendiu in hala incineratorului ecologic aflat...

Afaceri2 săptămâni inainte

Momente de cumpănă la Ministerul Fondurilor Europene. Trei angajați au căzut cu liftul în gol – Capital | GalatiAzi

Momente de cumpănă la Ministerul Fondurilor Europene. Trei angajați au căzut cu liftul în gol Ministrul Cristian Ghinea a povestit...

Afaceri2 săptămâni inainte

Benjamin Netanyahu va fi înlocuit azi! Israel anunță un nou Guvern – Capital | GalatiAzi

Liderul opoziției din Israel, Yair Lapid, va anunța azi că poate forma noul Guvern. Beniamin Netanyahu e inculpat în mai multe...

Afaceri2 săptămâni inainte

Nu există nicio problemă la pensii – Capital | GalatiAzi

Marcel Ciolacu susține că nu există “o problemă” legată de sistemul de pensii, el acuzând Guvernul de lipsă de “coerenţă”...

Afaceri2 săptămâni inainte

Să dărâmăm acest dezastru național – Capital | GalatiAzi

Marcel Ciolacu vrea să-l demită neapărat pe Cîțu: Să dărâmăm acest dezastru național Marți seara, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a...

Afaceri2 săptămâni inainte

Autoritățile din Ungaria lucrează pentru a continua reducerea de impozite. Măsura, un ajutor pentru tinerii aflați la început de drum | GalatiAzi

Autoritățile din Ungaria lucrează pentru a continua reducerea de impozite Ministrul maghiar al Finanțelor, Mihály Varga, a explicat că scutirea...

Afaceri2 săptămâni inainte

Pe ce loc se află România în UE în ceea ce privește vaccinarea? Alexandru Rafila vine cu ultimele date – Capital | GalatiAzi

Pe ce loc se află România în UE în ceea ce privește vaccinarea? Alexandru Rafila vine cu ultimele date Potrivit...

Știrile Săptămânii