Aglomerația s-a creat după ce inspectori de la direcția Antifraudă a ANAF și de la Direcția Generală a Vămilor au demarat acțiunea „Demetra”, prin care sigilează transporturile de legume-fructe, care tranzitează punctele de trecere a frontierei, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și vamale, potrivit unui comunicat al ANAF.

2.400 de TIR-uri cu fructe şi legume au fost verificate în 24 de ore la punctele de intrare în ţară. Autorităţile spun că prin operațiunea botezată „Demetra” (după numele zeiței agriculturii în mitologia greacă – n.r.) au descoperit marfă introdusă fără documente legale, având suspiciuni de evaziune fiscală.

„Pentru asigurarea fluenței traficului de bunuri perisabile, fiecare sigilare durează maximum două minute pentru fiecare mijloc de transport. Restul verificărilor specifice antifraudă au loc până la descărcarea și desigilarea transporturilor de legume-fructe”, se arată în comunicat.

„Inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor și fructelor până la vânzarea către consumatorul final, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor, corespondența cu realitatea a facturilor, chitanțelor și bonurilor fiscale”, potrivit ANAF.

Te-ar putea interesa și: