Connect with us

Afaceri

S-a decis! Papa Francisc vine în România! Pe ce dată are loc vizita | GalatiAzi

Publicat

pe

Papa Francisc vine în România în 31 mai, la invitaţia Preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a Bisericii Catolice. Suvernul Pontif va ajunge la Bucureşti şi va rămâne în ţara noastră pentru trei zile. După sosirea pe aeroportul Otopeni, Papa Francisc va fi primit direct la Cotroceni de Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române şi cu Sfântul Sinod, potrivit unor surse prezidenţiale care au confirmat pentru Q Magazine. Ulterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română şi Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului. Papa Francisc va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici. Invitaţia oficială a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis în martie 2017.

Papa Francis este al doilea suveran pontif care vizitează România. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054. Atunci, Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros că poate vizita România, pe care a numit-o „Grădina Maicii Domnului”. ”Vin pe pământul vostru ca pelerin al păcii, al fraternităţii şi al înţelegerii în sânul naţiunilor, între popoare şi între discipolii lui Cristos. Pe parcursul diferitelor etape ale vizitei mele, voi întâlni diversele comunităţi ecleziale, ca şi poporul român. Mulţumesc din inimă Beatitudinii Sale Teoctist Patriarhul României, pentru cuvintele de un venit. Întâlnirea noastră şi momentele de rugăciune pe care le vom împărtăşi sunt dovezi elocvente de fraternitate evanghelică. Pe linia ultimului Conciliu şi în perspectiva marelui Jubileu, gesturile sunt cele care marchează în mod semnificativ drumul unităţii creştinilor. Doresc ca păstorii şi credincioşii să facă, la rândul lor, gesturi concrete de dialog şi de primire reciprocă, ce vor demonstra că iubirea fraternă în Cristos nu e o vorbă în zadar ci o componentă a vieţii creştine şi a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni.

Anunţul oficial va fi făcut vineri, 11 ianuarie 2019. Potrivit datelor oficiale ale Bisericii Catolice, în România sunt 969.118 credincioşi, 649 de preoţi, şi 925 de preoţi diecezani.

 

Afaceri

Începe cel mai mare forum economic din lume! Ce avere au participanții | GalatiAzi

Publicat

pe

De

La un deceniu de la declanşarea crizei financiare, participanţii la Forumul Economic Mondial de la Davos par să fi recuperat ce au pierdut, şi chiar mai mult decât atât, comentează Bloomberg.

Anul acesta, George Soros găzduieşte o cină la care va vorbi, iar JPMorgan al lui Jamie Dimon organizează o petrecere. Bill Gates va fi din nou prezent, ca şi co-fondatorul Carlyle Group, David Rubenstein, care găzduieşte o emisiune la Bloomberg TV şi a cărui avere s-a dublat în ultimul deceniu.

Pentru cei cu puţine sau fără active, a fost un deceniu mult mai dificil. Salariile au stagnat şi, în timp ce pieţele de acţiuni au crescut, tot mai puţini adulţi din SUA au investit în bursă, în prezent fiind mai puţini decât în 2009. Sumele primite de directorii executivi ai celor mai mari companii americane sunt acum de 312 ori mai mari decât salariul mediu anual al muncitorului tipic, în timp ce în 2009 erau de 200 de ori mai mari, de 58 de ori în 1989 şi de doar 20 de ori în 1965.

David Rubenstein şi-a dublat averea din 2009, iar a lui Jamie Dimon s-a triplat. Iar Stephen Schwarzman şi-a sporit averea de şase ori. Sunt nişte rezultate remarcabile, privite prin prisma tulburărilor economice şi politice din ultimul deceniu, de la Lehman Brothers la Brexit până la Donald Trump. Averile unei duzini de participanţi din 2009 de la Davos au crescut cu 175 de miliarde de dolari, în timp ce averea medie a gospodăriilor americane a stagnat, scrie Bloomberg.

Datele ilustrează decalajul din ce în ce mai mare dintre cei 0,1% şi restul locuitorilor planetei. Datele UBS şi PwC arată că averile miliardarilor lumii au crescut de la 3.400 miliarde de dolari în 2009 la 8.900 miliarde de dolari în 2017.

Acţiunile băncilor centrale împotriva crizei au sprijinit dus la creşteri de preţuri ale acţiunilor şi a altor active.

Toate acestea înseamnă că bărbatul Davos, pentru că manifestarea rămâne copleşitor de masculină, exercită mai multă autoritate şi vizibilitate decâcat oricând.

 

Dimon se întoarce la World Economic Forum cu un JPMorgan Chase & Co. mai mare şi mai profitabil decât oricând. Schwarzman a făcut din Blackstone Group cel mai mare manager de active alternative din lume, în valoare de 457 miliarde de dolari la 30 septembrie 2018, de la 95 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2008.

Recentele turbulenţe de pe pieţele bursiere ar putea însemna rememorări dureroase ale anului 2009 pentru unii participanţi. Bursa americană a avut în 2018 cel mai rău an de la criza financiară, în timp ce petrolul a încheiat anul cu cea mai mare scădere trimestrială din 2014. Şi exită mult mai multe riscuri, de la Brexit la negocierile comerciale dintre SUA şi China şi la lupta continuă dintre preşedintele Donald Trump şi Congres asupra bugetului.

Sursa: Mediafax

Citeste in continuare

Afaceri

Mare atenție! Românii care suferă de aceste boli nu vor mai primi pensie | GalatiAzi

Publicat

pe

De

Bolnavii de cancer, SIDA sau schizofrenie nu vor mai primi o pensie minimă garantată, cum s-a întâmplat până acum, ci vor face obiectul unei noi legi prin care vor primi o indemnizaţie socială.

De asemenea, printre alte modificări importante aduse de noua lege a pensiilor se numără introducerea unei perioade minime de cotizare de 15 ani pentru cei care vor să beneficieze de pensie de invaliditate.

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:

a) accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;

b) neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;

c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.

Camera Deputaţilor a aprobat Legea pensiilor, după ce deputaţii au admis un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Legea a trecut de ambele camere ale Parlamentului şi, pentru a intra în vigoare, mai trebuie promulgată de preşedintele Iohannis.

Citeste in continuare

Afaceri

HOROSCOP 21 ianuarie 2019. Ce schimbări va aduce eclipsa totală de Lună pentru zodii | GalatiAzi

Publicat

pe

De

Horoscop luni, 21 ianuarie 2019:

BERBEC Evită cumpărăturile, se spune că luni nu trebuie să cheltuieşti. Mare atenţie la bani, cum îi foloseşti şi mai ales unde îi pui! În această perioadă eşti deosebit de suspicios – toată lumea pare a complota împotriva ta!  Parţial adevărat este faptul că nu eşti cea mai bună companie, în această perioadă. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusă, sau cu fitilul aprins. Excesul de energie vitală sau pierderea ei se poate traduce şi prin nelinişte, nerăbdare şi nervozitate.

TAUR Raporturi bune cu semnele de pământ şi aer, dar atenţie la posibilele interpretări greşite făcute de semnele de foc şi apă, în special Leul şi Racul. Nu sunt de aşteptat schimbări majore! Nativii şi nativele din Taur trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu. Pentru a evita, bineînţeles, unele surprize sau „stupize” neplăcute. În general, trebuie să eviţi ca să pui anturajul în situaţia de a-şi arăta „arama”, adică maximum de prostie.

GEMENI Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită creditele, cel puţin în această zi de luni. Trebuie să nu exagerezi în această expansiune îndrăzneaţă în care eşti implicat la serviciu pentru că este deosebit de riscantă: poţi să faci gafe monumentale şi cheltuieli extravagante. Ziua de azi este, de asemenea, favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie. 

RAC Caută şi vei găsi, bate şi ţi se va deschide! Poţi să primeşti o veste sau să te întâlneşti cu cineva care-ţi povesteşte despre o cunoştiinţă comună, care te poate ajuta în problemele tale de muncă. Pentru un procent mare din Racii cei armonioşi, dar posesivi, este o zi bună.  Pentru un procent mic: o pierdere, sau rătăcirea unui obiect poate fi evitată prin grijă şi atenţie. Trebuie să fii mai optimist! Nu uita ca optimismul este încăpăţânarea de a spune că te simţi bine când totul în jurul tău merge rău!

LEU Eşti foarte zâmbitor, dar pari şi puţin cam distrat. Astăzi ţi-ai propus o multime de scopuri de atins şi lucruri de făcut. Timpul pare că nu mai ajunge, aşa că trebuie să te grăbeşti! Anumite amintiri recente şi nu prea, nu-ţi dau pace. Simptomatic pentru zodia ta. Linge-ţi rănile şi vanitatea mototolită, respiră adânc, şi continuă cu orice preţ : „the show must go on”!


 

FECIOARĂ Contrar obiceiului, astăzi nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că primeşti o veste bună, care te ajută să-ţi regăseşti calmul. Astazi nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte este mai uşor ascultată decât o ameninţare. Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi turism, dar şi pe cei care stau acasă crescând copiii sau bucurându-se de amintiri strânse în peste jumătate de veac.

BALANŢĂ O vorbă, un telefon sau o informaţie iţi aduce o veste, ceea ce pare că îţi confirmă intuiţia. A doua parte a zilei este revelatoare pentru presupunerile tale. Rămâne doar să spui: am zis eu! Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Balanţei sa rezolva problemele legate de relaţiile cu furnizorii, cu terţii, cu autorităţile, sau cu rude mai îndepărtate. Este o perioadă propice pentru implicare în mici sau mai mari cumpărături.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

AfaceriO oră inainte

Începe cel mai mare forum economic din lume! Ce avere au participanții | GalatiAzi

La un deceniu de la declanşarea crizei financiare, participanţii la Forumul Economic Mondial de la Davos par să fi recuperat...

Afaceri4 ore inainte

Mare atenție! Românii care suferă de aceste boli nu vor mai primi pensie | GalatiAzi

Bolnavii de cancer, SIDA sau schizofrenie nu vor mai primi o pensie minimă garantată, cum s-a întâmplat până acum, ci...

Afaceri7 ore inainte

HOROSCOP 21 ianuarie 2019. Ce schimbări va aduce eclipsa totală de Lună pentru zodii | GalatiAzi

Horoscop luni, 21 ianuarie 2019: BERBEC Evită cumpărăturile, se spune că luni nu trebuie să cheltuieşti. Mare atenţie la...

Afaceri11 ore inainte

Dragnea, în stare de șoc. Lovitură la nivel înalt primită de liderul PSD | GalatiAzi

Povestea lui Liviu Dragnea a fost relatată adesea în presa internațională, însă cu atât mai mult interes după preluarea de...

Afaceri14 ore inainte

Alertă! Polițiștii se întorc împotriva guvernului. Amenințări de ultimă oră pentru Carmen Dan și restul Executivului | GalatiAzi

Astfel, potrivit datelor de pe nişte fluturaşi de salariu publicaţi pe Facebook, veniturile agentului de poliţie se ridică la 3.113...

Afaceri17 ore inainte

Anunț de interes maxim pentru toți șoferii. Ce se întâmplă cu polițele RCA | GalatiAzi

Însă nu oricine poate vinde poliţe RCA, această activitate fiind autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Șoferii trebuie să ştie...

Afaceri20 de ore inainte

Calculul ROBOR este manipulat cu știința BNR. Investigație mușamalizată în detrimentul românilor | GalatiAzi

Pe scurt, senatorul ALDE a explicat faptul că ROBOR-ul este stabilit pe baza cotaţiilor oferite de 10 bănci într-un interval...

Afaceri23 de ore inainte

Bombă în PSD! Partidul pregătește suspendarea lui Klaus Iohannis pentru şapte zile. Miza este fabuloasă și planul bine pus la punct! | GalatiAzi

Suspendarea preşedintelui e din nou subiect de discuţie în PSD. Social-democraţii vor încerca să găsească în Comitetul Executiv răspunsul potrivit...

ExclusivO zi inainte

„Bine ati venit in judetul lui Portocalã!”/ Bannere uriase, montate pe DN1 si prin tot orasul Ploiesti

“Datoram loialitate neconditionata doar Patriei noastre si nu persoanelor trecatoare la conducerea unor institutii,  si ele vremelnice, si cu care...

AfaceriO zi inainte

Avem și vești bune! Reîncepe programul Rabla pentru electrocasnice cu modificări importante! Mai multe produse și mai mulți bani! | GalatiAzi

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că şi în anul 2019 va fi bugetat Programul Rabla pentru electrocasnice, subliniind că...

AfaceriO zi inainte

Horoscop 20 ianuarie 2019. Mai lasă şi tu de la tine, nu mai trece totul în revistă, la nesfârşit | GalatiAzi

Horoscop 20 ianuarie 2019 CAPRICORN Adu-ţi aminte de o sarcină pe care nu ai dus-o la îndeplinire la timpul...

AfaceriO zi inainte

Prognoza meteo pentru zilele următoare. Când încep ninsorile serioase și cum se schimbă vremea în România! | GalatiAzi

Conform meteorologilor, vremea se va menţine predominant închisă şi duminică. Temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Acestea vor...

AfaceriO zi inainte

Carmen Dan, creștere uriașă de salariu! Mii de euro în plus dintr-un foc! Cum a avut grijă Dragnea de ministrul Afacerilor Interne | GalatiAzi

După ce a izbucnit scandalul dintre Iohannis şi Carmen Dan, Sindicatul Poliţiştilor „Mihai Viteazul” a făcut public fluturaşul de salariu al...

Afaceri2 zile inainte

Aceștia sunt bugetarii care vor avea salariile mărite la extrem în februarie! Se dau mii de lei în plus, de la o lună la alta! | GalatiAzi

Unde poţi să câştigi un salariu de 16.536 de lei, lună de lună, cu un program de opt ore pe...

Afaceri2 zile inainte

Ce spune despre Victor Ponta și Corina Crețu | GalatiAzi

Adrian Năstase, care l-a promovat pe Victor Ponta pe prima scenă politică, îl laudă pe acesta pentru atragerea Corinei Creţu...

Afaceri2 zile inainte

Continuă războiul dintre Olguța Vasilescu și DNA. Reacție în forță a procurorilor anticorupție | GalatiAzi

În replică, procurorii anticorupţie susţin că că instituţia nu are „fonduri operative” din care să facă decontări şi nici nu...

Știrile Săptămânii